LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2022 21:36

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ποινή φυλάκισης σε πρώην αστυνομικό

Πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης ομολόγησε την ενοχή του για συνέργεια στη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Η ποινή που το επιβλήθηκε.

τζορτζ φλοιντ

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε σήμερα ένας πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης που ομολόγησε την ενοχή του για συνέργεια στη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, η οποία είχε συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη τον Μάιο του 2020.

Ο Τόμας Λέιν -- ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 2,5 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή του Κολοράντο, μετά την καταδίκη του τον περασμένο Φεβρουάριο για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Φλόιντ -- παρακολούθησε μέσω βιντεοσύνδεσης την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στην κομητεία Χένεπιν.

Ο 39χρονος Λέιν ήταν ένας εκ των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην επεισοδιακή σύλληψη που στοίχισε τη ζωή στον Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου 2020, έξω από παντοπωλείο της Μινεάπολης, αφού θεώρησαν ότι χρησιμοποίησε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων για να αγοράσει τσιγάρα.

Ο συνάδελφος του Λέιν, ο Ντέρεκ Σόβιν, απαθανατίστηκε σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα να γονατίζει πάνω στον λαιμό του ακινητοποιημένου Φλόιντ για περισσότερα από εννέα λεπτά. Οι εικόνες πυροδότησαν οργισμένες διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες. Ο Ντέρεκ Σόβιν καταδικάστηκε τελικά σε φυλάκιση 22,5 ετών.

Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη σύλληψη, Του Τάο και Αλεξάντερ Κουένγκ, θα δικαστούν τον ερχόμενο μήνα. Ο Λέιν και ο Κουένγκ κρατούσαν τα πόδια του Φλόιντ στη διάρκεια της βάναυσης σύλληψης, ενώ ο Τάο απωθούσε τους έντρομους περαστικούς που ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφήσουν τον Φλόιντ ο οποίος ούρλιαζε πως δεν μπορούσε να ανασάνει προτού χάσει τις αισθήσεις του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία μνήμης στην Αθήνα (εικόνες)

Στόλτενμπεργκ για διάγγελμα Πούτιν: Επικίνδυνη και ανεύθυνη ρητορική

Φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο: Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του αδικοχαμένου υπαλλήλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο