LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2022 18:34

Τουρκία: Φωτιά στην Μαρμαρίδα - Νεκροί από συντριβή πυροσβεστικού ελικοπτέρου (εικόνες)

Βίντεο έδειχναν πυκνό καπνό να υψώνεται από βουνά που συνορεύουν με τη θάλασσα. 

Τουρκία - φωτιά - Μαρμαρίδα
Μια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας, τουριστικό θέρετρο στις ακτές του Αιγαίου και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο συνετρίβη, σκοτώτοντας δύο επιβαίνοντες και τραυματίζοντας πέντε ακόμη.

Το γραφείο του νομάρχη Μούγλων δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε δάση γύρω από την περιοχή Γιαλαντσιμπογκάζ. Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν πυκνό καπνό να υψώνεται από βουνά που συνορεύουν με τη θάλασσα.

Οι άνεμοι που πνέουν με ταχύτητα 14 χλμ την ώρα τροφοδοτούν τις φλόγες, ανέφερε το γραφείο του νομάρχη Μούγλων. Δεκαπέντε ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού, ενώ εκατοντάδες πυροσβέστες και δεκάδες υδροφόρα οχήματα και κανόνια ρίψης νερού της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην επαρχία Τσαρντάκ, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την πυρκαγιά. Το ελικόπτερο μετέφερε δύο Τούρκους και πέντε Ρώσους, είπε.

Η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο κάνει τους καύσωνες πιο πιθανούς και πιο έντονους, λένε επιστήμονες.

Οι δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, οι περισσότερες από τις οποίες σημειώθηκαν επίσης κοντά στη Μαρμαρίδα, ήταν οι πιο έντονες που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία, ανέφερε εκείνη την περίοδο ένα παρατηρητήριο καταγραφής της ατμόσφαιρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα επίκεντρο ξεσπάσματος πυρκαγιών.

Η κυβέρνηση επικρίθηκε για την ανεπαρκή ανταπόκρισή της και την ετοιμότητά της να καταπολεμήσει μεγάλης κλίμακας δασικές πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης σύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ειδήσεις σήμερα:

Σταμάτης Κόκοτας: Στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Ερντογάν: Η απαξιωτική απάντηση για τον Μπάιντεν

Φονική ληστεία σε ψιλικατζίδικο: Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του αδικοχαμένου υπαλλήλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονταιΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυσηΣήμερα 11:12 | Ειδήσεις

Τι ανέφεραν οι νομικοί εκπρόσωποι του αγγειοχειρουργού για την υπόθεση του θανόντος πατέρα του βουλευτή, σε δημόσια απάντησή τους.

ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)Σήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα – Μαθητές “βαποράκια”: Αφού δεν πούλησες ουσίες, θα μου δώσεις το χαρτζιλίκι σου14:03ΗΠΑ - εκλογές: Ο Μπάιντεν λέει “ναι” σε ντιμπέιτ με τον Τράμπ13:49Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται13:35Επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον: Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αναβολή13:21Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης σε πρώην εισαγγελέα13:07Νίσυρος: Παραδόθηκε ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανηλίκους12:53“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας12:39Θεσσαλονίκη: πυροβόλησαν και σκότωσαν σκύλο γιατί έμπαινε σε στάνη12:26Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ιερώνυμο και τον εργαλειοποιεί12:12Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος11:59Ηράκλειο: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία11:45“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)11:32Κόρινθος: Έφτιαξαν τον δρόμο και ξέχασαν… την κολώνα στη μέση11:18Υπόθεση Καλλιάνου – Δικηγόροι γιατρού: Ποτέ δεν έλαβε “φακελάκι”, θα υποβάλει μήνυση11:05“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα10:51Κουτσούμπας – Ελπιδοφόρος: Συζήτησαν για το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (βίντεο)10:38Κασσελάκης: Το ΕΣΥ είναι υπό κατάρρευση10:24Υπουργείο Εσωτερικών: Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκλογών10:11Βόλος: Εσωτερική πρόσεχε του παππούδες και “ξάφρισε” τον εγγονό09:57Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανών – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας οδηγός09:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο