LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2022 07:34 | Ανανέωση: 20 Σεπτεμβρίου 2022 07:32

Eurobasket - Ισπανία: η φιέστα των πρωταθλητών Ευρώπης (εικόνες)

“Κάηκε” το WiZink Center από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τροπαίου του Ευρωμπάσκετ 2022.

Ισπανία - Ευρωμπάσκετ - πρωταθλητές - WiZink Center - φιέστα

Η αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας «προσγειώθηκε» το μεσημέρι της Δευτέρας στην Μαδρίτη και μετά από ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, μετέβη στο WiZink Center, όπου αποθεώθηκε από το πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να πανηγυρίσει μαζί με τους πρωταγωνιστές του Ευρωμπάσκετ 2022 την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μία κορυφή, η οποία στην αρχή του ταξιδιού φάνταζε δύσκολη έως ακατόρθωτη, σύμφωνα με τους Ίβηρες, αλλά αυτή η «οικογένεια» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τα μπασκετικά κύτταρα που κυλούν στο... αίμα της ΕΘνικής Ισπανίας.

Στις 19:00 το απόγευμα, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο αρχηγός Ρούντι Φερνάντεθ, ο Αλμπέρτο Ντίαθ, ο Λορέντζο Μπράουν και τα αδέλφια Ερνανγκόμεθ (Βίλι και Χουάντσο) παρατάχθηκαν ενώπιον του κοινού και των εκπροσώπων του Τύπου και το... πάρτι, το οποίο διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ, μόλις είχε αρχίσει...

Ισπανία - Ευρωμπάσκετ - πρωταθλητές - WiZink Center - φιέστα

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, υπογράμμισε πολλές φορές ότι «η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ δεν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ισπανικού μπάσκετ, αλλά όλου του ισπανικού αθλητισμού». Επιπλέον, είπε ότι «οι στόχοι μας στην αρχή ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί και μετά να ονειρευόμαστε», και αυτό έγινε.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των επιτυχιών, Σέρτζιο Σκαριόλο, απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του, τονίζοντας «το πιο έξυπνο και αποτελεσματικό πράγμα ήταν να συγκεντρώνεσαι στην καθημερινότητα και να τα πηγαίνουμε καλά μαζί. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και επίσης που μοιράζομαι αυτό το τουρνουά με τα παιδιά γιατί το αξίζουν. Ο καθένας ήταν ο πρωταγωνιστής μιας διαφορετικής ιστορίας και όλοι μαζί τα καταφέραμε».

Ισπανία - Ευρωμπάσκετ - πρωταθλητές - WiZink Center - φιέστα

Ισπανία - Ευρωμπάσκετ - πρωταθλητές - WiZink Center - φιέστα

Συμπλήρωσε πως «Ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα Ευρωμπάσκετ, για μένα το πιο πολύ. Είναι δύσκολο να κρατήσω μόνο ένα, αλλά το να ζήσω το τέταρτο χρυσό μου με την Εθνική Ομάδα και να είμαι αρχηγός αυτής της Ομάδας είναι πηγή υπερηφάνειας. Κάθε παιχνίδι ήταν δύσκολο. Αυτό που θα έλεγα ότι περισσότερο ήταν αυτό με τη Φινλανδία, γιατί δεν κάναμε αυτό που κάναμε σε άλλα παιχνίδια».

Ο καταλύτης στην πορεία προς το χρυσό, Αλμπέρτο Ντίαθ, επισήμανε την εμπιστοσύνη που είχε από την πρώτη στιγμή στην ομάδα: «Πάντα πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το ευρωπαϊκό, παρά τα όσα ειπώθηκαν πριν το τουρνουά. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα η ήττα από το Βέλγιο, αλλά ξέραμε ότι ήταν ένα μακρύ πρωτάθλημα και ότι έπρεπε να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα και να κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν να κρατήσουμε την ψυχική δύναμη μας μετά την ήττα αυτή. Τότε είναι που βλέπεις τα πράγματα πιο περίπλοκα, αλλά γίνεσαι πιο δυνατός ως ομάδα».

Το χειροκρότημα, πάντως, κέρδισε ο Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος απευθύνθηκε στο κοινό του WiZink Center, μιλώντας σε άπταιστα ισπανικά!

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταναστευτικό - Μηταράκης: Επικερδής υπόθεση η διακίνηση μεταναστών

Νιγηρία: Κοκαΐνη αξίας 278 εκατομμυρίων δολαρίων βρήκαν οι Αρχές (εικόνες)

“Παγιδευμένοι” - Μηταράκης: η εμφάνιση στην σειρά του ΑΝΤ1 και το παρασκήνιο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)Σήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το νέο ράλι τιμών στα καύσιμα και μάλιστα τις αντίθετες διαδρομές πετρελαίου και βενζίνης.

Ελληνοτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)Σήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του CHP.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίση07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο