LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2022 19:25

Ηλεκτρονικές απάτες μέσω του δήθεν… gov.gr

Πώς «ψαρεύουν» ανυποψίαστους πολίτες και αποσπούν χρηματικά ποσά.

Τηλέφωνο - υποκλοπές - απάτες - απάτηΝέους τρόπους, με τους οποίους κάνουν πιο πειστικό τον τρόπο δράσης τους -με σκοπό να «τσιμπήσει το δόλωμα»- εφευρίσκουν κάθε τόσο οι επιτήδειοι του διαδικτύου, με αποτέλεσμα, ανυποψίαστοι πολίτες να πέφτουν θύματα απάτης, χάνοντας άλλοτε μικροποσά και σε άλλες περιπτώσεις ποσά χιλιάδων ευρώ.

Τελευταία, οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο έγκλημα των ηλεκτρονικών απατών στην Ελλάδα, εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πλατφόρμα gov.gr.

Συγκεκριμένα, πολίτες -κυρίως φορολογούμενοι- λαμβάνουν παραπλανητικά μηνύματα στο κινητό τους ή στον λογαριασμό που διατηρούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσω των οποίων ενημερώνονται για… επιστροφή φόρου.

«Η Ελληνική Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 634,13 ευρώ. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τον τρέχοντα αριθμό λογαριασμού σας. Συνδεθείτε στην πύλη. Επιλέξτε την τράπεζά σας», είναι το μήνυμα που λαμβάνουν τα θύματα.

ηλεκτρονικες απατες

Το μήνυμα προέρχεται δήθεν από το gov.gr. Για την ακρίβεια, από απομίμηση της πλατφόρμας, χωρίς, ωστόσο, αυτό να είναι εύκολα διακριτό από τον παραλήπτη, με αποτέλεσμα, τις περισσότερες των περιπτώσεων να ακολουθήσει τις οδηγίες της… πλατφόρμας.

Το μήνυμα, περιλαμβάνει πολλαπλούς κρυφούς συνδέσμους «ψαρέματος». Ο πολίτης καλείται να επιλέξει την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και στη συνέχεια ο χρήστης ανακατευθύνεται σε μία ψεύτικη σελίδα, με θέμα το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Έτσι, όταν αρχίζει να πληκτρολογεί τους κωδικούς του, για να μπει στον λογαριασμό της τράπεζας, ένας keylogger, καταγράφει όλα τα πλήκτρα που χρησιμοποιούνται και προωθεί τους κωδικούς στον διακομιστή του απατεώνα.

Πρόκειται ουσιαστικά για σελίδες οι οποίες λειτουργούν ως καθρέφτης, με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με τους ειδικούς του χώρου της κυβερνοασφάλειας, να υποστηρίζουν ότι αυτή η διαδικασία έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

πηγή: newmoney.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:55Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο