LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2022 08:12

Ελληνοτουρκικά: Οι υπερπτήσεις έγιναν... καθημερινότητα - Νέα πρόκληση την Κυριακή

Αδιάκοπο συνεχίζεται το γαϊτάκι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Τουρκία - UAV - drone

Συνεχίζονται χωρίς... διακοπή οι καθημερινές τουρκικές προκλήσεις, έργω και λόγω...

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 08:03, πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Χθες, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 09:07, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Ο Οικονόμου για τις τουρκικές προκλήσεις

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις, απάντησε:

"Είναι συνεχόμενα τα μηνύματα που παίρνει η Άγκυρα ότι είναι τελείως αδιέξοδη αυτή η πολιτική, η ρητορική της και οι προκλήσεις που κάνει στο πεδίο. Τελευταίο παράδειγμα, η επανέναρξη της διαδικασίας εξοπλισμού από τις Η.Π.Α. στην Κύπρο. Είναι άλλο ένα μήνυμα ότι οι αδιέξοδες αυτές κινήσεις, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η συνεχής προκλητικότητα, ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας όχι μόνο δεν πανικοβάλλουν την Ελλάδα, αλλά δεν περνούν διεθνώς.

Έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά, τον νου μας εκεί που πρέπει, στα σύνορα της χώρας μας, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην ξαναϋπάρξει «ξέφραγο αμπέλι». Το κάνουμε και στο Αιγαίο, με τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος και στον Έβρο με τον φράχτη, ο οποίος θα επεκταθεί σταδιακά ώστε να καλύψει όλο το μήκος του ποταμού, με τους συνοριοφύλακες, με τους ανθρώπους εκεί, πάντα σεβόμενοι τις ανθρωπιστικές μας υποχρεώσεις και τους διεθνείς νόμους και κανόνες. Έχοντας κατά νου ένα βασικό πράγμα: Η χώρα έχει σύνορα και τα σύνορα αυτά πρέπει να τα φυλάμε απέναντι σε κάθε απειλή. σε κάθε υβριδική απειλή.

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί συστηματικά τον πόνο των δυστυχισμένων ανθρώπων για να δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είδαμε την Μ.Κ.Ο., που βγήκε και ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι οι 38 μετανάστες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο. Τι ήταν αυτό; Προπαγάνδα της Τουρκίας, την οποία, δυστυχώς -γιατί αυτό είναι το πολιτικό θέμα- έσπευσαν, ελαφρά τη καρδία, να υιοθετήσουν και κάποιες πολιτικές δυνάμεις εδώ. Το ζήτημα δεν είναι να το περιορίσουμε μόνο σε μια αντιπολιτευτική λογική. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν, ελαφρά τη καρδία, υιοθετούνται φήμες, οι οποίες δεν θίγουν την Κυβέρνηση, θίγουν την Πατρίδα".


Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία - Νάξος: Χτύπησε τον άντρα της με σκουπόξυλο και προσπάθησε να τον πνίξει

Κακοκαιρία - Αλάσκα: Η ισχυρότερη καταιγίδα των τελευταίων 50 ετών (εικόνες)

Βασίλισσα Ελισάβετ - Καμίλα: Δεν θα ξεχάσω ποτέ από εκείνη τα...

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο