LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2022 11:25

Λειψοί: Χρυσός παραολυμπιονίκης και Δήμαρχος σε κολυμβητικό διάπλου (εικόνες)

Η πρωτότυπη κίνηση και το πολύ σημαντικό μήνυμα για το περιβάλλον.

1ος κολυμβητικός διάπλους Λειψών

Με μια συμβολική πρωτότυπη δράση ο Δήμος Λειψών δίνει το δικό του περιβαλλοντικό μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελέγχου των Υδάτων, στις 18 Σεπτεμβρίου που είναι αφιερωμένη στην ανάγκη ενημέρωσης για την προστασία των υδάτινων πόρων. Συγκεκριμένα, o Δήμος Λειψών επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά το κοινό, καθιερώνοντας έναν κολυμβητικό διάπλου που ξεκίνησε φέτος.

Ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος προσκάλεσε τον χρυσό παραολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο 12 μεταλλίων, Χαράλαμπο Ταϊγανίδη και κολύμπησαν μαζί σε απόσταση 4 χλμ περίπου, από την παραλία Κατσαδιά μέχρι το λιμάνι των Λειψών. «Η προστασία των υδάτινων πόρων απαιτεί την κινητοποίηση όλων. Ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία αυτή με έναν πραγματικό πρωταθλητή της ζωής, τον χρυσό παραολυμπιονίκη μας Χαράλαμπο Ταϊγανίδη για να δείξουμε ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να το θελήσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στην ευρύτερη «πράσινη» και ανθρωποκεντρική τουριστική στρατηγική του δήμου που λέει «όχι» σε οργανωμένες ξαπλώστρες στις παραλίες, καθώς και σε άλλες περιττές πολυτέλειες. Ήδη στους Λειψούς λειτουργεί μονάδα αφαλάτωσης τα τελευταία χρόνια που παρέχει αυτονομία και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων. Επίσης, έχει διαμορφωθεί μία από τις παραλίες του νησιού, ώστε να είναι προσβάσιμη σε ΑμΕΑ. «Είναι πολύ ενθαρρυντικό πως Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο φετινό κάλεσμα του δήμου. Οι Λειψοί ξεπέρασαν εφέτος το "φράγμα του 2019 σε ακτοπλοϊκές αφίξεις και η επισκεψιμότητά τους είναι υψηλότερη κατά 25% σε σχέση με πέρυσι», επισημαίνει ο κ. Μάγγος. Στο πνεύμα αυτό, το νησί της Καλυψούς απέσπασε δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις μέσα στο καλοκαίρι από τη βρετανική εφημερίδα Metro UK και το ιταλικό Vanity Fair, ως ένας από τους καλύτερους αυθεντικούς εξωτικούς προορισμούς της Ελλάδας και του κόσμου, με «πράσινη» φιλοσοφία!

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ - Λαϊκό προσκύνημα: ουρές και πολύωρη αναμονή (εικόνες)

Ψευτογιατρός: η ώρα του Εισαγγελέα για τον “Dr. Kontos”

R. Kelly: νέα καταδίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο