LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2022 22:19

Ναυάγιο στη Μαρμαρίδα: Λιμενικό και Μηταράκης διαψεύδουν τους Τούρκους

Κατηγορηματική διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών για επαναπροώθηση στο ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 6 μετανάστες.

Λιμενικό - Σκάφη - περιπολία

Στην κατηγορηματική διάψευση τουρκικών ΜΜΕ, που συνεχίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και καταγγέλλουν ευθύνες της Ελλάδας για το ναυάγιο στη Μαρμαρίδα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, προχώρησαν τόσο το Λιμενικό Σώμα, όσο και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης, σε ανάρτηση του στο twitter, αναφέρει ότι, «Θανατηφόρο περιστατικό στα τουρκικά χωρικά ύδατα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, περιστατικό για το οποίο η Ελλάδα δεν είχε καμία ανάμειξη. Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Turkish media report a fatal incident in Turkish territorial water, an incident for which Greece had no involvement. Turkey needs to do more to prevent illegal departures, which put human lives at risk. https://t.co/cM2kxjXEgt

— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) September 13, 2022

Ειδήσεις σήμερα: 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διαθήκη της θα σφραγιστεί σε χρηματοκιβώτιο για σχεδόν ένα αιώνα

Κορονοϊός – Μεταλλάξεις: Ο “Κένταυρος” έφτασε στην Ελλάδα

Καταγγελία: 60χρονη βιάστηκε και ξύπνησε χωρίς να ξέρει που βρίσκεται

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαία: Έκτακτες ρυθμίσεις για την έξοδο του Πάσχα09:17Θοδωρής Αγγελόπουλος: Ο διεθνής σκηνοθέτης με τις σημαντικές διακρίσεις09:03Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και οπλισμός 08:50Νέα Μάκρη: Βγήκε για λίγο από το σπίτι και την “έγδυσαν”08:36Κακλαμανάκης: Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών (εικόνες)08:23ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο