LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2022 12:31

Παστίτσιο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (βίντεο)

Μυστικά για τέλειο και αφράτο παστίτσιο, μοιράστηκε η σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - παστίτσιο

Μια λαχταριστή εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για παστίτσιο μοιράστηκε η σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό» , Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η σεφ έδειξε απλά βήματα για σπιτική, αφράτη μπεσαμέλ για να λατρέψουν το παστίτσιο μικροί και μεγάλοι. 

Υλικά

Για τα μακαρόνια

  • 500 γρ. ζυμαρικά (ριγκατόνι ή κοραλάκι ή κοφτό μακαρόνι)
  • Αλάτι
  • 3 - 4 κ.σ. κεφαλοτύρι (για την κρούστα)

Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φέτ. μπέικον (προαιρετικά)
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κλων. σέλερι
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1 συσκ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 ξυλάκι κανέλλας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

  • Ξεκινάμε βάζοντας στο μπλέντερ το μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα ψιλοκόβουμε (ή τα ψιλοκόβουμε στο χέρι).
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 3 – 4’ από κάθε πλευρά να ψηθεί.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τον ψήνουμε, ανακατεύοντας, τρίβοντάς τον στη βάση της κατσαρόλας, για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, φρέσκες ή κονκασέ, και 1/2 φλιτζάνι νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά χωρίς να χάσουμε τα υγρά.
  • Ο κιμάς πρέπει να είναι ζουμερός και μελωμένος.
  • Προς το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε δαφνόφυλλο και κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Θέλω ο κιμάς να είναι αρκετά ζουμερός στο τέλος. Γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό.
  • Αφήνουμε τα μυρωδικά να αρωματίσουν για 5 λεπτά και τα αφαιρούμε.

Για την εύκολη κρέμα μπεσαμέλ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά) και ανακατεύοντας τακτικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πήξει για λίγα λεπτά.
  • Μόλις βράσει η εύκολη κρέμα μπεσαμέλ, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-6΄ και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα, ώστε γρήγορα τα αυγά να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.

Στήνουμε το παστίτσιο

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό 2- 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι στον κιμά και προσθέτουμε τη μισή κρέμα και το τυρί. Ανακατεύουμε να γεμίσουν τα ζυμαρικά με τις σάλτσες και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  • Μην σας τρομάζει αν οι σάλτσες είναι αρκετά ζουμερές. Θα ρουφήξουν καλύτερα τα ζυμαρικά και θα γίνουν τέλεια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά να μπει μέσα στα ριγκατόνι.
  • Δεν τα βάζουμε σε στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Η κρέμα θα γεμίσει την τρύπα του ριγκατόνι και θα σκάει στο στόμα σε κάθε δαγκωνιά.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-200 ?C για 30 λεπτά, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια. Δεν κόβεται σε κομμάτια όσο είναι ζεστό. Σερβίρουμε το παστίτσιο με κουτάλα όσο ακόμα τρέχουν οι κρέμες του.
  • Αν θέλετε πιο αραιή υφή στη μπεσαμέλ για πιο αφράτο αποτέλεσμα, θα προσθέσετε 1 φλ. γάλα ακόμα στην κρέμα μπεσαμέλ και θα γίνει πιο τρεμουλιαστό το παστίτσιο.
  • Απολαύστε το όπως του αξίζει.

Μυστικά

  • Να βράσετε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία.
  • Ο κιμάς να είναι ζουμερός.
  • Όλα τα υλικά για την εύκολη μπεσαμέλ να είναι κρύα, όχι ζεστά.
  • Μπορείτε να παραλείψετε τα αυγά ή να βάλετε μόνο δύο κρόκους.
  • Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε ζυμαρικό με τρύπα στη μέση.
  • Προαιρετικά 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες μέσα στον κιμά θα απογειώσουν το παστίτσιο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Γατάκι ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου (βίντεο)

Σχολεία: Σε Δημοτικό της Δραπετσώνας για τον αγιασμό ο Μητσοτάκης (εικόνες)

Κόρινθος: Παππούς πέθανε στη βάφτιση της εγγονής του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκηνές φρίκης στην Βραζιλία: Πτώματα κείτονταν στον δρόμο έπειτα από αστυνομική επιχείρηση (βίντεο)19:44Χανιά: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ναρκωτικά19:30Λούβρο: Οι δύο συλληφθέντες παραδέχτηκαν εν μέρει την εμπλοκή τους19:16Σουδάν: Τουλάχιστον 460 νεκροί από επίθεση σε μαιευτήριο19:02Ουκρανία: Από σήμερα σε ισχύ η νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ18:48Ηγουμενίτσα: Περιστατικό ενδοσχολικής βίας - Στα επείγοντα ένας μαθητής18:34Κύπελλο Ελλάδας: Ο Καλοσκάμης λύτρωσε την ΑΕΚ από «γκέλα»... μεγατόνων18:20Αποκαλύψεις - Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα πρώτα στοιχεία από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη18:06Λιθουανία: Κλειστά τα σύνορα με την Λευκορωσία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου17:52Αποκαλύψεις - Ροδόπη: Δεκάδες νεκρά ζώα σε οικόπεδο17:38ΕΟ Λάρισας-Βόλου: Σφοδρό τροχαίο - Ένας μοτοσικλετιστής στο νοσοκομείο17:24Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες δίνουν την καλύτερη απάντηση - Γυρνούν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που επιμένουν να διακινούν ορισμένοι17:10Ο DHW ζητά την σαφή τοποθέτηση της Γερμανίας σχετικά με το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στις συνομιλίες με την Τουρκία 16:55Ροδόπη: 51χρονος χτύπησε τον πατέρα του με μπαστούνι - Νεκρός ο ηλικιωμένος16:41Ρωσία: Εφικτή η ειρήνη στην Ουκρανία μέσα στον επόμενο χρόνο16:27Το GastrosoΦy Fest powered by Protergia «έφερε» την Ελλάδα στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη!16:13Συνάντηση Τραμπ – Σι αύριο στη Νότια Κορέα15:59"Κομμένη στα δύο" η Κρήτη: Αγροτοκτηνοτρόφοι εφαρμόζουν μπλόκο επ’αόριστον στους δρόμους (βίντεο)15:45Κορωπί: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του15:30Χερσώνα: Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι η Ρωσία βομβάρδισε παιδιατρικό νοσοκομείο15:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο