LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2022 07:12 | Ανανέωση: 11 Σεπτεμβρίου 2022 07:43

Παπούα Νέα Γουινέα: Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών (εικόνες)

Τρόμος για τους κατοίκους της νησιωτικής χώρας στην Ωκεανία. Προκλήθηκαν καταστροφές σε κτήρια. 

σεισμός - σεισμογράφος

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών που έπληξε σήμερα την Παπούα Νέα Γουινέα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, τον σοβαρό τραυματισμό πολλών κατοίκων καθώς και υλικές ζημιές.

Η βουλευτής Κέσι Σαουάνγκ ανέφερε στον λογαριασμό της στο Facebook ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην εκλογική της περιφέρεια, καθώς θάφτηκε κάτω από τη λάσπη, στο ορεινό χωριό Ματόκο. Άλλοι κάτοικοι, σοβαρά τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια.

Οι «ζημιές είναι σημαντικές», ανέφερε η Σαουάνγκ, εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερος στα χωριά στα βουνά Φινιστέρ και σε ορισμένες παράκτιες περιοχές.

Κάτοικοι της νησιωτικής χώρας στην Ωκεανία δημοσιοποίησαν βίντεο στο Twitter από τη στιγμή του σεισμού, περιγράφοντας τον τρόμο που ένιωσαν.

Λόγω του ισχυρού σεισμού, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη περίπου μια ώρα αργότερα.

Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι.

Η Παπούα Νέα Γουινέα -- η οποία περιλαμβάνει το ανατολικό τμήμα της Νέας Γουινέας, του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού στον κόσμο (το δυτικό τμήμα αποτελεί επαρχία της Ινδονησίας) -- βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη λόγω της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών.

Τον Φεβρουάριο του 2018, σεισμός 7,5 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα είχε προκαλέσει κατολισθήσεις, θάβοντας σπίτια και σκοτώνοντας τουλάχιστον 125 ανθρώπους.

Το Σάββατο, τρεις σεισμικές δονήσεις (μεγέθους 5,8 έως 6,1 βαθμών) αναστάτωσαν την ινδονησιακή επαρχία Παπούα, στο δυτικό τμήμα της Νέας Γουινέας, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Το 2004, σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών στην Ινδονησία είχε προκαλέσει τσουνάμι που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 220.000 ανθρώπους σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μενίδι: Φωτιά σε βιομηχανικό χώρο (εικόνες)

Τένεδος - Τουρκία: Επεισόδιο με σκάφος του ελληνικού Λιμενικού καταγγέλλει η τουρκική Ακτοφυλακή (βίντεο)

Eurobasket: H Ισπανία στους “8” μετά από αγώνα “θρίλερ” κόντρα στην Λιθουανία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο