Χοιρινή τηγανιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μια γρήγορη και εξαιρετικά γευστική συνταγή για χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη με σος γιαουρτιού ετοίμασε και μας προτείνει η σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό» την Πέμπτη.
Για την συνταγή που η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μας προτείνει να ετοιμάσουμε και να γευτούμε απαιτείται προετοιμασία 10 λεπτών και άλλα 10 λεπτά μαγειρέματος μέχρι να μπει στα πιάτα μας.
Υλικά
Για την μαριναρισμένη χοιρινή τηγανιά
- 700 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 4 ώριμες κόκκινες ντομάτες τριμμένες
- 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- Αλεύρι για αλεύρωμα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σoς γιαουρτιού με δυόσμο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Λίγες σταγόνες ξύδι
- 2 κ.σ. κρύο νερό
- Αλάτι
Για τη μαρινάδα
- Σε ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το χοιρινό, το γιαούρτι, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά προαιρετικά, αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες.
- Εάν το κάνουμε από την προηγουμένη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
- Αυτή η μαρινάδα για τη χοιρινή τηγανιά είναι φανταστική.
Για την χοιρινή τηγανιά
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και πιάνοντας ένα ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και να κάνει τραγανή κρούστα.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
- Σως γιαουρτιού με δυόσμο
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2 με 3 λεπτά.
- Παγώνουμε τη σως για 1 ώρα.
- Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σως.
- Η μαρινάδα που μένει μπορεί να μπει σε ένα ταψί και να την ψήσετε για 30 λεπτά στο φούρνο.
- Την σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή με ζυμαρικά.
- Εναλλακτικά, εάν δεν αγαπάτε τα τηγανιτά, αφού μαριναριστεί το κρέας, μαζί με τη μαρινάδα το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180?C στον αέρα.
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η τεράστια περιουσία της σε ακίνητα και καταθέσεις
Φιλιππίδης - Νίνου: ο Λιάγκας, η αποκάλυψη και το ξέσπασμα στην δίκη (βίντεο)
Κομοτηνή: Περιέλουσε την γυναίκα του με βενζίνη και της έβαλε φωτιά