LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2022 09:39

Βασίλισσα Ελισάβετ: Διάσημοι καλλιτέχνες θρηνούν για τον θάνατό της

Πλήθος καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και απέτισαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

AP - Βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, απεβίωσε χθες Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών. Πλήθος καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και απέτισαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

Ακολουθούν αντιδράσεις μουσικών, ηθοποιών και άλλων διάσημων καλλιτεχνών στην είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Έλεν Μίρεν, βρετανίδα ηθοποιός η οποία υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη μεγάλη οθόνη: «Πενθώ μαζί με την υπόλοιπη χώρα μου λόγω του θανάτου μιας σπουδαίας βασίλισσας. Είμαι υπερήφανη που αποκαλώ τον εαυτό μου (άνθρωπο) της Ελισαβετιανής εποχής. Αν υπήρχε ένας ορισμός της αρχοντιάς, η Ελισάβετ των Ουίνδσορ την ενσάρκωνε».

Έλτον Τζον, βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης: «Μαζί με το υπόλοιπο έθνος, θλίβομαι βαθύτατα μαθαίνοντας την είδηση του θανάτου της Μεγαλειότητάς της, της βασίλισσας Ελισάβετ. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης και ηγήθηκε της χώρας σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές και σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας, με χάρη, ευπρέπεια και αυθεντική στοργική ζεστασιά. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν τεράστιο κεφάλαιο της ζωής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) και θα μου λείψει πολύ».

AP - Βασίλισσα Ελισάβετ

Ντάνιελ Κρεγκ, άγγλος ηθοποιός που έγινε διάσημος στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ: «Όπως τόσοι άλλοι, λυπήθηκα βαθύτατα στο άκουσμα της είδησης και οι σκέψεις μου στη βασιλική οικογένεια και όλους εκείνους που την αγαπούσαν. Αφήνει πίσω ασύγκριτη κληρονομιά και η απώλειά της θα είναι αισθητή».

Πολ Μακάρτνεϊ, θρύλος του συγκροτήματος Beatles: «Ο Θεός να ευλογεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Ζήτω ο βασιλιάς!»

Όζι Όζμπορν, άγγλος τραγουδιστής: «Πενθώ όπως και όλη χώρα μου λόγω του θανάτου της σπουδαίας βασίλισσάς μας. Με βαριά καρδιά, δηλώνω ότι είναι καταστροφική η σκέψη της Αγγλίας χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄».

Τομ Τζόουνς, ουαλός τραγουδιστής: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν μια διαρκής παρουσία και πηγή έμπνευσης σε όλη τη ζωή μου. Ήταν μια ήρεμη δύναμη σε δύσκολους καιρούς, η αφοσίωσή της ήταν άψογη και η προσήλωσή της στο καθήκον ασυναγώνιστη. Είναι τιμή και ευλογία που έζησα την περίοδο της βασιλείας της».

AP - Βασίλισσα Ελισάβετ

Άντριου Λόιντ Βέμπερ, βρετανός συνθέτης: «Σε όλη τη ζωή μου, η βασίλισσα υπήρξε η σταθερή άγκυρα όχι μόνο της Βρετανίας και της αγαπημένης Κοινοπολιτείας μας, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλον τον κόσμο». «Θα μείνει στη μνήμη μας ως ανιδιοτελής φάρος αγάπης, κατανόησης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος».

Μικ Τζάγκερ, αστέρας της ροκ: «Καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μου, η Μεγαλειότητά της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν εκεί. Στα παιδικά μου χρόνια, θυμάμαι ότι έβλεπα τα στιγμιότυπα του γάμου της στην τηλεόραση. Τη θυμάμαι ως όμορφη κοπέλα, (τη θυμάμαι) και ως την πολυαγαπημένη γιαγιά του έθνους».

Κάιλι Μινόγκ, αυστραλή τραγουδίστρια: «Στις εκδηλώσεις στις οποίες είχα την τιμή να παρευρεθώ, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η ενέργεια, η συμπόνια και η αύρα της είχαν μια μοναδική λαμπρότητα. Αισθανόμουν και αισθάνομαι δέος».

Αντρέα Μποτσέλι, ιταλός τενόρος: «Ήταν προνόμιο που είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω για την Μεγαλειότητά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε αρκετές περιστάσεις. Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη η είδηση του θανάτου της. Χάσαμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας: μια εξαιρετική γυναίκα, έναν χαρισματικό ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στην Λάρισα: Την βρήκαν χτυπημένη στο κεφάλι και τυλιγμένη με πάπλωμα (εικόνες)

Κομοτηνή: Περιέλουσε την γυναίκα του με βενζίνη και της έβαλε φωτιά

Μητροπολίτης Κοζάνης για βιασμούς: “Σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο