LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2022 07:20

Μητροπολίτης Κοζάνης για βιασμούς: “Σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες”

Αντιδράσεις προκάλεσαν όσα είπε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά.

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος
Κατά των γυναικών που επιλέγουν την άμβλωση, αλλά και όσων στηρίζουν το συγκεκριμένο δικαίωμα εμφανίστηκε την Πέμπτη, από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στα Πετρανά, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, αναφέροντας πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στην μήτρα της μάνας τους».

Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, στο κήρυγμά του διάρκειας σχεδόν μισής ώρας, ανέφερε πως παλαιότερα δικαιολογούνταν «κοινωνικά» οι αμβλώσεις, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, αλλά τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις», δικαιολογώντας εμμέσως τους βιαστές επειδή προκαλούνται από το ντύσιμο των γυναικών.

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» υποστήριξε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, προσθέτοντας πως «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί… και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγονές σας, 13 και 14 ετών».

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης εξομοίωσε τις εκτρώσεις με τους φόνους και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός». Επίσης ανέφερε πως «η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θάνατος Βασίλισσας Ελισάβετ: Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Βρετανίας (εικόνες)

Πατήσια: Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων (βίντεο)

Rapid test: Που θα γίνονται δωρεάν την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκήΣήμερα 18:45 | Ειδήσεις

Στο αποκλειστικό υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, καταγράφονται οι στιγμές πριν από τον καυγά που οδήγησε στον τσακωμό και τον θάνατο του 23χρονου.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:44 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμή έχουν προφυλακιστεί 9 άτομα για την δολοφονία του αστυνομικού.

ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, ΧαλάνδριΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”Σήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν απαντούν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για τη νοσηλεία του πατέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής σε σύγκρουση με φορτηγό (εικόνες)19:34Ολυμπιακός: Κέρδισε άνετα την Λαμία με το μυαλό... στην Άστον Βίλα19:20Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από την μοιραία συμπλοκή 19:07Σημεία για rapid test τη Δευτέρα σε 174 σημεία18:53Ρωσία: Κατέλαβε χωριό στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις16:25Τούρκοι αναλυτές: Τριγμοί μεταξύ Ερντογάν και Μπαχτσελι;16:12ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, Χαλάνδρι15:58Μεγάλη Δευτέρα – καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες15:44Πέλλα: Συνελήφθη κρύβοντας λάδι αμφιβόλου ποιότητας 15:30Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή συνεργαζόταν με τον Ναβάλνι15:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο