LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:23

Αραβική Υπουργική Επιτροπή: Ανησυχία για την τουρκική παρουσία σε αραβικά εδάφη

Η Επιτροπή εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της για τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές παραβιάσεις των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τούρκοι στρατιώτες
ν ανησυχία της για τη συνέχιση της στρατιωτικής τουρκικής παρουσίας στα εδάφη αραβικών χωρών και για τις τουρκικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των αραβικών χωρών, εξέφρασε η 5η υπουργική συνεδρίαση της Αραβικής Υπουργικής Επιτροπής που αφορά στην παρακολούθηση των τουρκικών παρεμβάσεων στα εσωτερικά των αραβικών χωρών στη συνεδρίασή της την Τετάρτη

Η Επιτροπή εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της για τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές παραβιάσεις των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας που έχουν σχέση με την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ενώ επιβεβαίωσε τα προηγούμενα ψηφίσματα, τα οποία αφορούν στις τουρκικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των αραβικών χωρών.

Η αραβική επιτροπή αποτελείται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το βασίλειο του Μπαχρέιν, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Συνδέσμου στο Κάϊρο, στο περιθώριο της 158ης Συνόδου του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή διαβεβαίωσε για την μη νόμιμη παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στο κράτος του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας. Υπογράμμισε δε την ανάγκη η Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της άμεσα, χωρίς προϋποθέσεις ή όρους και έκανε έκκληση στη σημασία της συνεργασίας της Τουρκικής κυβέρνησης, ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα επέτρεπαν τη δυνατότητα αντιμετώπισης των επιχειρήσεων περίθαλψης, επιστράτευσης, εκπαίδευσης και μεταφοράς ξένων τρομοκρατών μαχητών και μισθοφόρων, εντός των συνόρων των αραβικών χωρών.

Απέρριψε οποιονδήποτε επηρεασμό της δημογραφικής σύνθεσης σε διάφορες αραβικές περιοχές που υπόκεινται στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων, όπως για παράδειγμα το βορειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, καθώς και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας ορισμένων αραβικών χωρών.

Τέλος, η επιτροπή κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα επί των υδάτων του Ιράκ και της Συρίας, να παύσει την ανέγερση φραγμάτων στις πηγές των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, ένα γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τα υδάτινα μερίδια των δύο αραβικών χωρών, πέραν των σοβαρών περιβαλλοντολογικών και οικονομικών ζημιών που επιφέρουν αυτές οι πρακτικές και για τις δύο χώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Νεκρός οδηγός που εκσφενδονίστηκε από μηχανή

Δολοφονία στην Λάρισα: Θρίλερ με τον σύντροφο της 35χρονης

Πέθανε ξαφνικά 44χρονος στην μπανιέρα του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)Σήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τι καιρό θα κάνει την ΤρίτηΧθες 16:21 | Ειδήσεις

Πόσο θα ανεβεί η θερμοκρασία. Η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού Σήμερα 06:37 | Ειδήσεις

Ο Εισαγγελέας σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσει την αγόρευση του για την υπόθεση που σε πρώτο βαθμό οδήγησε σε καταδίκη 8 ετών του κ. Φιλιππίδη.

"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστώνΣήμερα 07:11 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στη Φλόριντα, θα επισκεφτεί κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών υπό κατασκευή στους βάλτους του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, που βαφτίστηκε "Αλκατράζ με αλιγάτορες".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: Άνδρας έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο - Τον επανάφερε στην ζωή μία γιατρός με ΚΑΡΠΑ (βίντεο)08:21Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο08:04Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων περιοδικού που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ - Έντονες αντιδράσεις (βίντεο)07:47Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)07:30"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστών 07:13Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού 06:59ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου 06:30Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο