LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2022 06:23 | Ανανέωση: 07 Σεπτεμβρίου 2022 06:47

Eurobasket: Η Εθνική Ελλάδας πρώτη και αήττητη με νέο ρεκόρ Αντετοκούνμπο

Ασταμάτητη η Εθνική Ελλάδος νίκησε την Ουκρανία κάνοντας το 4 στα 4, «κλειδώνοντας» αήττητη την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και υποχρεώνοντας την ομάδα του Αϊνάρς Μπαγκάτσκιτς στην πρώτη ήττα της. 

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - Eurobasket

Η Εθνική Ελλάδας άντεξε στη σκληρή άμυνα των Ουκρανών στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν στα όρια του... ξύλου, οι διεθνείς κράτησαν την ψυχραιμία τους στα... αδικαιολόγητα σφυρίγματα των διαιτητών και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να το παίρνει προσωπικά στην τρίτη περίοδο (15π. σε αυτό το διάστημα), η «γαλανόλευκη» θριάμβευσε στο ντέρμπι κορυφής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 99-79 της Ουκρανίας στο Μιλάνο, για την 4η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ 2022, έκανε το 4 στα 4 «κλειδώνοντας» αήττητη την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και υποχρεώνοντας την ομάδα του Αϊνάρς Μπαγκάτσκιτς στην πρώτη ήττα της (3-1). Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, απέναντι στην Εσθονία (8/9, 18:00), ενώ η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την Κροατία (8/9, 15:15).

Η Εθνική έδεσε την περιφερειακή άμυνα της στο δεύτερο ημίχρονο, οι Νικ Καλάθης και Τάιλερ Ντόρσεϊ βρήκαν ρυθμό από τα 6.75, με τον πρώτο να δίνει παράλληλα ρεσιτάλ δημιουργίας, και με επιμέρους σκορ 32-11 στο τρίτο δεκάλεπτο, απόρροια των επιθετικών... ορέξεων του Giannis, η «γαλανόλευκη» απλοποίησε το έργο της...

Νέο career high σε πόντους με τη φανέλα της ΕΘνικής για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σταμάτησε στους 41, μαζεύοντας παράλληλα 9 ριμπάουντ και μοιράζοντας 2 ασίστ. Από 13 πόντους πρόσθεσαν οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νικ Καλάθης (7ασ., 5ρ.).

Από την Ουκρανία ξεχώρισαν οι Σβιάτοσλαβ Μιχάιλιουκ και Ισούφ Σανόρ, σημειώνοντας από 16 πόντους.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - Eurobasket

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79

Παρά τη δυναμική εκκίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος σημείωσε τους 7 από τους 10 πόντους της Εθνικής στο πρώτο τρίλεπτο (10-2), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα... παρασύρθηκε από τις εις βάρος του αποφάσεις των διαιτητών, αλλά και από την αδυναμία στην άμυνα ένας εναντίον ενός, βλέποντας την Ουκρανία να αντιδρά και να μαζεύει τη διαφορά (12-10 στο 5΄). Οι Σλούκας, Παπανικολάου και Καλάθης βρήκαν χώρο να σκοράρουν, αλλά η... ασυνεννοησία που επικράτησε στην περιφερειακή άμυνα της «γαλανόλευκης», έδωσε ελεύθερα σουτ στον Μιχαΐλιουκ, ο οποίος κράτησε την Ουκρανία σε απόσταση αναπνοής (23-20 στο 10΄).

Η πίεση της ομάδας του Αϊναρς Μπαγκάτσκιτς έφερε αποτελέσματα με το... καλησπέρα της δεύτερης περιόδου, όταν ο Μπομπρόφ σημείωσε από τα 6.75 την ανατροπή (23-25 στο 12΄). Με τους Σλούκα-Παπαγιάννη να μην μπορούν να συνεργαστούν μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, τα ψηλά κορμιά της Ουκρανίας να κυριαρχούν και τους διαιτητές να δημιουργούν εκνευρισμό στους Έλληνες διεθνείς με τις αποφάσεις τους, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε σε θέση «κυνηγού», ενώ ακόμη κι όταν έδειξε σημάδια ανάκαμψης, πλήρωσε την εμμονή του από τα 6.75 (3/11 τρίποντα), παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -7 (39-46 στο 20΄).

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - Eurobasket

Με τον Καλάθη να δίνει ρεσιτάλ δημιουργίας, τροφοδοτώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Εθνική ανέβασε στροφές στην τρίτη περίοδο και δεν κοίταξε πίσω... Με τον αστέρα των Μιλγουόκι Μπακς, μάλιστα, να σημειώνει 15 πόντους στο δεκάλεπτο, η «γαλανόλευκη» ξέφυγε με +7 στο 26΄ (60-53), για να μπουν στην εξίσωση στη συνέχεια από τα 6.75 οι Ντόρσεϊ και Καλάθης, με τον τελευταίο να ευστοχεί στην εκπνοή της περιόδου στο δεύτερο κολλητό τρίποντο και να γράφει το 71-57!

Ο Αγραβάνης έδωσε συνέχεια στις τρίποντες «βόμβες» στο πρώτο λεπτό του... επιλόγου, ενώ το το λέι απ του Καλάθη έγραψε το μη αναστρέψιμο 78-59 στο 32΄. Δίχως να χάσει τη διάρκεια της σε άμυνα και επίθεση στον υπολειπόμενο χρόνο, η Εθνική προσέφερε και θέαμα, πραγματοποιώντας την κορυφαία μέχρι σήμερα εμφάνιση της στο Ευρωμπάσκετ 2022 και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους της ενόψει των νοκ άουτ στο Βερολίνο!

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - Eurobasket

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καστίγιο, Μαέστρε, Στράουμπε

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Αγραβάνης 5 (1), Γιάννης Αντετοκούνμπο 41, Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Καλάθης 13 (3), Ντόρσεϊ 13 (1), Λαρεντζάκης 2, Λούντζης 2, Παπαγιάννης 6, Παπανικολάου 4 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 7 (1).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αϊνάρς Μπαγκάτσκις): Μπλίζνιουκ 4, Μπομπρόφ 3 (1), Λεν 10 (2), Μίχαϊλιουκ 16 (1), Πούστοβι 6, Σάνον 16 (3), Σκαπίντσεφ 4, Σιντόροφ 10 (2), Τκατσένκο 8, Ζότοφ 2.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - Eurobasket

Ιτούδης: Μου άρεσε ό,τι είδα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο

Στα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια της Εθνικής Ανδρών στο ημίχρονο του νικηφόρου αγώνα με την Ουκρανία και έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στη «γαλανόλευκη», προκειμένου να αντιδράσει και να «καθαρίσει» τον αγώνα στην επανάληψη, στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, στη συνέντευξη Τύπου.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - Eurobasket

«Ήταν μια καλή μέρα για μας, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα κακό ξεκίνημα, χωρίς χέρια στην άμυνα, χωρίς επικοινωνία. Μου άρεσε ό,τι είδα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Η ομάδα πάλεψε, προκάλεσε λάθη στον αντίπαλο και βρήκε εύκολους πόντους. Ήταν ένα καλό μάθημα για μας για να χτίσουμε μια καλή νοοτροπία. Όταν η ομάδα είναι τόσο συγκεντρωμένη, εμείς οι προπονητές ανατριχιάζουμε», είπε ο Ελληνας τεχνικός.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - Eurobasket

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΣΤΑΤ: Πολύ ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα το β’ τρίμηνο

Τελεσίγραφο Πούτιν: Τέλος στο φυσικό αέριο, αν επιβληθεί πλαφόν στη Ρωσία

Δίκη Φιλιππίδη - Ελπίδα Νίνου: Όλα έγιναν για εκδίκηση, ο Πέτρος δεν είναι βιαστής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο