LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2022 15:49

Σίνζο Άμπε: “χρυσάφι” θα κοστίσει η κηδεία του

Αυξάνεται σημαντικά το κονδύλι για τις δημόσιες εκδηλώσεις αποχαιρετισμού του δολοφονημένου πρώην Πρωθυπουργού. Ποιος παράγοντας αυξάνει σημαντικά το κόστος.

Σίνζο Άμπε - δολοφονία

Το ιαπωνικό δημόσιο θα δαπανήσει κάπου 1,65 δισεκ. γιεν (12 εκατ. δολάρια) για την κρατική κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ο οποίος δολοφονήθηκε την 8η Ιουλίου, κατά νεότερους υπολογισμούς της κυβέρνησης, που συμπεριλαμβάνουν τα κόστη των μέτρων ασφαλείας και της υποδοχής των προσκεκλημένων. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωνε στα τέλη του Αυγούστου πολύ μικρότερο προϋπολογισμό για την κηδεία αυτή δημοσία δαπάνη, που ανερχόταν σε 250 εκατ. γεν. Όμως επικρίθηκε για το ποσό αυτό, που κρίθηκε εκτός πραγματικότητας και δεν συμπεριλάμβανε τα έξοδα για την ασφάλεια και τη φιλοξενία των υψηλών προσκεκλημένων της Ιαπωνίας. 

Η κυβέρνηση του Φουμίο Κισίντα εκτιμά πλέον ότι η δαπάνη για τα μέτρα ασφαλείας θα ανέλθει σε 800 εκατ. γεν και αυτή για τη φιλοξενία των ξένων αντιπροσωπειών σε περίπου 600 εκατ. γεν, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο. 

AP - Σίνζο Άμπε - κηδεία

AP - Σίνζο Άμπε - κηδεία

«Αν επρόκειτο να κάνουμε μια απλουστευμένη εκτίμηση, υποθέτω πως το σύνολο (της δαπάνης) θα πλησίαζε αυτό που είπατε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν πράγματι το κόστος για το δημόσιο θα κυμανθεί περί το 1,7 δισεκ. γεν. 

Περίπου 6.000 προσκεκλημένοι αναμένεται να παραστούν στην τελετή, που προγραμματίστηκε για την 27η Σεπτεμβρίου στο Τόκιο. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα μέλη 190 ξένων αντιπροσωπειών. Περίπου 50 χώρες θα στείλουν αρχηγούς κρατών ή κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους τους, πάντα σύμφωνα με τον κ. Ματσούνο. 

AP - Σίνζο Άμπε - κηδεία

AP - Σίνζο Άμπε - κηδεία

Ο Σίνζο Άμπε εκφωνούσε προεκλογική ομιλία κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Νάρα όταν χτυπήθηκε από τις σφαίρες ενόπλου. 

Η εναντίωση στην κηδεία δημοσία δαπάνη του πολιτικού του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, που υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μεν αλλά δίχαζε την ιαπωνική κοινή γνώμη, είναι ευρεία και επιμένει. Κλιμακώθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τους δεσμούς του Σίνζο Άμπε και άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με την αμφιλεγόμενη Εκκλησία της Ενοποίησης. Η δημοτικότητα του Φουμίο Κισίντα βρίσκεται σε πτώση εξαιτίας των αποκαλύψεων. 

«Αποφασίσαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα την εκτίμηση αυτή στο πλαίσιο της προσπάθειας του πρωθυπουργού (...) να διευκρινίσει όλες τις λεπτομέρειες» για την κρατική κηδεία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σίνζο Άμπε - δολοφονία

Τετσούγια Γιαμαγκάμι - δολοφόνος - Σίνζο Άμπε

Ο κατηγορούμενος για τον φόνο του Σίνζο Άμπε κατέθεσε πως ήταν εξοργισμένος με τη θρησκευτική οργάνωση, γνωστή για τους μαζικούς γάμους που οργανώνει και για τις εξαιρετικά επιθετικές πρακτικές της ως προς τη συγκέντρωση κεφαλαίων, και πίστευε πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε δεσμούς με αυτή, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. 

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Yomiuri αυτόν τον μήνα υπέδειξε ότι το 56% των Ιαπώνων αντιτίθεται στην τέλεση της κρατικής κηδείας, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου - Θάνατος Τζωρτζίνας: Την παραπομπή σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας

Κέρκυρα: φωτιά σε σκάφη στη μαρίνα των Γουβιών (εικόνες)

Έβρος - Οι 38 μετανάστες στον ΑΝΤ1: Οι Τούρκοι μας έσπρωχναν στην Ελλάδα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)Σήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντικρούοντας τις κινδυνολογίες και τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης ΠαπανώταςΣήμερα 15:01 | Ειδήσεις

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι εξαιρεί από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουνΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πότε μπαίνουν σε εφαρμογή και τι περιέχουν τα δύο καλάθια, ενόψει της πασχαλινής αγοράς.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο