LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2022 20:49 | Ανανέωση: 05 Σεπτεμβρίου 2022 20:50

ΕΚΠΑ: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία φυγαδεύτηκε από τα ΜΑΤ (εικόνες)

Επεισόδια και ένταση στην πρώτη εμφάνιση της Αστυνομίας των ΑΕΙ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΕΚΠΑ - Πανεπιστημιακή Αστυνομία - ΑΕΙ - Διαμαρτυρία - Επεισόδια

Ένταση δημιουργήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

ΕΚΠΑ - Πανεπιστημιακή Αστυνομία - ΑΕΙ - Διαμαρτυρία - Επεισόδια

ΕΚΠΑ - Πανεπιστημιακή Αστυνομία - ΑΕΙ - Διαμαρτυρία - Επεισόδια

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι συγκεντρωμένοι φοιτητές απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο φυγάδευσαν τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στο σημείο βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25, Νίκος Φίλης και Κλέων Γρηγοριάδης.

Ο τομεάρχης Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δήλωσε: «Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια. Πριν λίγο έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι στους φοιτητές. Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.  Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών. Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου.  Θα αποκρουστεί!  Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος  φοιτητών, που κατά εκατοντάδες, συνεχίζουν να συρρέουν  στο χώρο. Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί. Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί συγκρούστηκαν με τη Νεολαία. Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει.  Όλοι στις  κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί».

ΕΚΠΑ - Πανεπιστημιακή Αστυνομία - ΑΕΙ - Διαμαρτυρία - Επεισόδια

Η ΚΝΕ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει «Η κυβέρνηση, στα μουλωχτά, σαν τον κλέφτη, φέρνει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μέσα στις σχολές, ενώ έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών. Απέναντί της βρήκε ήδη τους φοιτητές και τους συλλόγους τους, οι οποίοι αμέσως βρέθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, απαιτώντας να αποσυρθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εδώ και τώρα! Τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που δίνει η κυβέρνηση για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, να τα διαθέσει, για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, για μαζικές προσλήψεις καθηγητών, φοιτητικές εστίες, σύγχρονες υποδομές και φοιτητική μέριμνα. Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους νέους και τις νέες, με τον αγώνα τους, να υψώσουν τείχος στα σχέδια καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης.  Υ.Γ. Το προσωπικό των ΟΠΠΙ θα μπορούσε κάλλιστα να το διαθέσει η κυβέρνηση για την δασοπροστασία κρατώντας την ίδια πράσινη στολή».

ΕΚΠΑ - Πανεπιστημιακή Αστυνομία - ΑΕΙ - Διαμαρτυρία - Επεισόδια

Το ΜέΡΑ25, αναφέρει σε ανακοίνωση του, «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εισβολής της ΕΛ.ΑΣ. με ΜΑΤ και ΟΠΠΙ στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και τις επιθέσεις καταστολής στον φοιτητικό κόσμο που αντιδράει στους αυταρχικούς σχεδιασμούς της καθεστωτικής Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Θεοδωρικάκος σήμερα αφού εξήγγειλε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που όπως μας ενημέρωσε "είναι στη διάθεση πλέον των πρυτανικών αρχών", έστειλε την ΟΠΠΙ να εισβάλει στο ΕΚΠΑ συνοδεία των ΜΑΤ χωρίς να έχει ζητήσει τη συνδρομή ή εγκατάσταση της καμία πρυτανική αρχή. Είναι σαφές πως η Μητσοτάκης Α.Ε. την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το παρακράτος που έχει στήσει και την καθημερινή φτωχοποίηση της κοινωνίας, αντεπιτίθεται στο πιο αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Το φοιτητικό κίνημα όμως έδωσε την ηχηρή, μαζική και δυναμική απάντηση του στις πύλες εισόδου του Πανεπιστημίου εμποδίζοντας την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων παρά τα χημικά, τη βία και την καταστολή. Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, η ΟΠΠΙ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα καταστολής εφεύρει η Μητσοτάκης Α.Ε. από τα Πανεπιστήμια τώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξήσεις στις συντάξεις από... τον Μάρτιο

Καταγγελία: Έδειραν μάνα και γιό, μετά από παρατήρηση για αδέσποτα σκυλιά

ΕΟΔΥ για γρίπη: Πενταπλάσια κρούσματα το καλοκαίρι - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο21:50Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)21:43Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο