LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2022 18:16 | Ανανέωση: 04 Σεπτεμβρίου 2022 18:26

Eurobasket: Η Γερμανία κερδισμένη στο “θρίλερ” με την Λιθουανία

Μετά από δυο παρατάσεις έληξε ο αγώνας... θρίλερ μεταξύ Γερμανίας και Λιθουανίας στην Κολονία. Μεγάλη κερδισμένη η ομάδα του Γκόρντι Χέρμπερτ. Ένσταση κατέθεσε η Λιθουανία.

Λιθουανία - Γερμανία
Χρειάστηκε να παίξουν δύο παρατάσεις για να λύσουν τις διαφορές τους Λιθουανία και Γερμανία στην Κολονία. Εν τέλει, η ομάδα του Γκόρντι Χέρμπερτ ήταν η μεγάλη κερδισμένη, αφού επικράτησε 109-107, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2022, κάνοντας το 3/3.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος του. Η ομάδα του Χέρμπερτ έκανε ένα μίνι ξέσπασμα στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου, ξεφεύγοντας με οκτώ πόντους (24-32), ωστόσο οι Λιθουανοί αντέδρασαν για να κλείσουν το ημίχρονο στο -5. Παρόμοιο σκηνικό και στην τρίτη περίοδο, με τους Λιθουανούς να ισοφαρίζουν σε 63-63.

Η πρώτη πράξη του δράματος παίχθηκε στο τέλος του ματς. Η Γερμανία προηγήθηκε με επτά πόντους (82-89) όμως κάπου εκεί έπαθε… καθίζηση, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, της πρώτης παράτασης, η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις προηγήθηκε με 96-93, όμως με καλάθι και φάουλ οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε δεύτερο εξτρά πεντάλεπτο.

Λιθουανία - Γερμανία

Οι παίκτες του Χέρμπερτ, με πρωτεργάτες τους Φραντζ Βάγκνερ (32π, 8ριμπ), Ντένις Σρέντερ (25π, 5ριμπ, 8ασ) και Μάοντο Λο (21π) αυτή τη φορά διατήρησαν την ψυχραιμία τους, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη.

Δεν έφτασε στους Λιθουανούς η τρομερή εμφάνιση του Γιόνας Βαλαντσιούνας που σταμάτησε στους 34 πόντους έχοντας και 14 ριμπάουντ, με τον Μάριους Γκριγκόνις να προσθέτει 17 (και επτά ριμπάουντ). Σε δύσκολη θέση πλέον η ομάδα του Μακσβίτις μετά τις τρεις σερί ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-46 (ημ), 65-66, 89-89 (κα), 96-96 (παρ), 107-109.

Ένσταση κατέθεσε η Λιθουανία 

Η Λιθουανία μετά τη λήξη του αγώνα κατέθεσε ένσταση. Συγκεκριμένα, οι Λιθουανοί κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της «Λιέτουβα», Κάζις Μακσβίτις. «Το επίπεδο των παικτών και του παιχνιδιού στο Ευρωμπάσκετ είναι κατά πολύ υψηλότερο από το επίπεδο των διαιτητών. Είμαστε συγκλονισμένοι. Καταθέσαμε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα», είπε συγκεκριμένα ο τεχνικός της Λιθουανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Formula 1: Ο Φερστάπεν νικητής στο GP Ολλανδίας

Τροχαίο: Σκοτώθηκε 17χρονος ντελιβεράς

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: έντονα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο