LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2022 07:33

Πνευμονία στην Αργεντινή: Η λεγιονέλλα υπεύθυνη για τους θανάτους

Λύθηκε το μυστήριο που προκάλεσε «συναγερμό» στην ιατρική κοινότητα. Πώς προκαλείται η ασθένεια, που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους.

Ακτινογραφία - πνεύμονες - θώρακας

Σε ένα βακτήριο λεγιονέλλας οφείλονται οι πνευμονίες που προκάλεσαν τέσσερις θανάτους σε λιγότερο από μία εβδομάδα στην Τουκουμάν (βορειοδυτική Αργεντινή) και εξήψαν το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι.

Ο παράγοντας που προκάλεσε την εστία των αμφίπλευρων πνευμονιών "είναι η λεγιονέλλα", δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στην Τουκουμάν και πρόσθεσε πως ο ακριβής τύπος της λεγιονέλλας εξετάζεται.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη Δευτέρα και έχουν καταγραφεί συνολικά έντεκα περιπτώσεις, που εστιάζονται στην ιδιωτική κλινική Σαν Μιγκέλ του Τουκουμάν.

Οι αρχές υγείας της περιφέρειας ανακοίνωσαν τον τέταρτο θάνατο από τη Δευτέρα, ενός άνδρα 48 ετών, που παρουσίαζε συννοσηρότητες.

Πριν από αυτόν, δύο μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής είχαν αποβιώσει, καθώς και μία γυναίκα 70 ετών, ασθενής στην ίδια κλινική όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Συνολικά, έντεκα άνθρωποι παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα, και επτά είναι ακόμη υπό θεραπεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας. Από τις δέκα αρχικές περιπτώσεις, οκτώ ήταν μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής αυτής.

Οι εξετάσεις απέκλεισαν τις αιτίες Covid, γρίπης, ινφλουέντζα Α και Β και hantavirus (που μεταδίδεται από τα τρωκτικά) για τις πνευμονίες αυτές, προκαλώντας διερωτήσεις και δείγματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Μαλιμπράν του Μπουένος Άιρες, εθνικό ινστιτούτο αναφοράς στον τομέα των μεταδοτικών ασθενειών, από το οποίο το υπουργείο έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα.

"Το όνομα του βακτηρίου τυποποιείται αυτή τη στιγμή, όμως είναι πιθανό να πρόκειται για (Legionella) pneumophila", διευκρίνισε η Βιτσίτι.

"Δεν υπήρξε ποτέ θέμα ενός 'άγνωστου ιού' αλλά μάλλον ότι είχαμε μια αμφίπλευρη πνευμονία άγνωστης προέλευσης", υπογράμμισε.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Λουίς Μεδίνα Ρουΐς είχε αναφερθεί την Τετάρτη στην υπόθεση ενός μολυσματικού παράγοντα, αλλά είχε διευκρινίσει πως δεν αποκλείονταν "τοξικοί ή περιβαλλοντικοί λόγοι". Είχε ανακοινώσει ότι διεξάγονταν αναλύσεις στο νερό και στο σύστημα κλιματισμού της κλινικής.

Η νόσος των λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης, η μόλυνση από την οποία μπορεί να προκληθεί διά της αναπνευστικής οδού από την εισπνοή μολυσμένου νερού μέσω αερολυμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτιά σε μπιραρία

Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν την Κυριακή

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Κυριακή18:58Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο