LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2022 07:33

Πνευμονία στην Αργεντινή: Η λεγιονέλλα υπεύθυνη για τους θανάτους

Λύθηκε το μυστήριο που προκάλεσε «συναγερμό» στην ιατρική κοινότητα. Πώς προκαλείται η ασθένεια, που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους.

Ακτινογραφία - πνεύμονες - θώρακας

Σε ένα βακτήριο λεγιονέλλας οφείλονται οι πνευμονίες που προκάλεσαν τέσσερις θανάτους σε λιγότερο από μία εβδομάδα στην Τουκουμάν (βορειοδυτική Αργεντινή) και εξήψαν το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι.

Ο παράγοντας που προκάλεσε την εστία των αμφίπλευρων πνευμονιών "είναι η λεγιονέλλα", δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στην Τουκουμάν και πρόσθεσε πως ο ακριβής τύπος της λεγιονέλλας εξετάζεται.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη Δευτέρα και έχουν καταγραφεί συνολικά έντεκα περιπτώσεις, που εστιάζονται στην ιδιωτική κλινική Σαν Μιγκέλ του Τουκουμάν.

Οι αρχές υγείας της περιφέρειας ανακοίνωσαν τον τέταρτο θάνατο από τη Δευτέρα, ενός άνδρα 48 ετών, που παρουσίαζε συννοσηρότητες.

Πριν από αυτόν, δύο μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής είχαν αποβιώσει, καθώς και μία γυναίκα 70 ετών, ασθενής στην ίδια κλινική όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Συνολικά, έντεκα άνθρωποι παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα, και επτά είναι ακόμη υπό θεραπεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας. Από τις δέκα αρχικές περιπτώσεις, οκτώ ήταν μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής αυτής.

Οι εξετάσεις απέκλεισαν τις αιτίες Covid, γρίπης, ινφλουέντζα Α και Β και hantavirus (που μεταδίδεται από τα τρωκτικά) για τις πνευμονίες αυτές, προκαλώντας διερωτήσεις και δείγματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Μαλιμπράν του Μπουένος Άιρες, εθνικό ινστιτούτο αναφοράς στον τομέα των μεταδοτικών ασθενειών, από το οποίο το υπουργείο έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα.

"Το όνομα του βακτηρίου τυποποιείται αυτή τη στιγμή, όμως είναι πιθανό να πρόκειται για (Legionella) pneumophila", διευκρίνισε η Βιτσίτι.

"Δεν υπήρξε ποτέ θέμα ενός 'άγνωστου ιού' αλλά μάλλον ότι είχαμε μια αμφίπλευρη πνευμονία άγνωστης προέλευσης", υπογράμμισε.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Λουίς Μεδίνα Ρουΐς είχε αναφερθεί την Τετάρτη στην υπόθεση ενός μολυσματικού παράγοντα, αλλά είχε διευκρινίσει πως δεν αποκλείονταν "τοξικοί ή περιβαλλοντικοί λόγοι". Είχε ανακοινώσει ότι διεξάγονταν αναλύσεις στο νερό και στο σύστημα κλιματισμού της κλινικής.

Η νόσος των λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης, η μόλυνση από την οποία μπορεί να προκληθεί διά της αναπνευστικής οδού από την εισπνοή μολυσμένου νερού μέσω αερολυμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτιά σε μπιραρία

Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν την Κυριακή

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σώος 31χρονος ναυτικός έπειτα από πτώση στη θάλασσα νότια της Ηρακλειάς10:10Γερμανία - Μεταναστευτικό: Μειώνεται ο αριθμός των αιτούντων άσυλο09:57Δευτέρα 3 Νοεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:43Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Νότη Σφακιανάκη09:29Τραμπ: Μετρημένες οι μέρες του Μαδούρο στην εξουσία09:15Άλκης Καμπανός: Επεισόδια πριν την έναρξη της δίκης στο Εφετείο (εικόνες)09:01ΕΛΤΑ: Τα 46 καταστήματα που κλείνουν σήμερα08:48Άλκης Καμπανός: Στο εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του08:34Μιχαηλίδου: Η αντιπαράθεση μου με τον Δούκα για τα ηλεκτρικά πατίνια δεν είναι κομματική08:20Τραμπ: Ρωσία και Κίνα κάνουν δοκιμές πυρηνικών όπλων "αλλά δεν μιλάνε γι’ αυτό"08:07Φρούριο τα Βορίζια για την κηδεία του 39χρονου - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών07:53Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Εντυπωσιακή στο πάρτι του Κωνσταντίνου Αργυρού07:38Η Σφαγή του Γκρίνσμπορο από μέλη της Κου Κουξ Κλαν07:24Βορίζια: Σήμερα η κηδεία του 39χρονου - Παγώνουν προσωρινά οι έρευνες της αστυνομίας07:10Αναλυτικά, οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ06:56Λάρισα: Συνελήφθη ο άνδρας που κυνηγούσε γυναίκα με τσεκούρι06:42Εορτολόγιο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:28Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:14Λονδίνο: Ελεύθερος ο ένας ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο23:59Λάρισα: 32χρονη έπεσε με το ασανσέρ από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο