LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2022 07:33

Πνευμονία στην Αργεντινή: Η λεγιονέλλα υπεύθυνη για τους θανάτους

Λύθηκε το μυστήριο που προκάλεσε «συναγερμό» στην ιατρική κοινότητα. Πώς προκαλείται η ασθένεια, που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους.

Ακτινογραφία - πνεύμονες - θώρακας

Σε ένα βακτήριο λεγιονέλλας οφείλονται οι πνευμονίες που προκάλεσαν τέσσερις θανάτους σε λιγότερο από μία εβδομάδα στην Τουκουμάν (βορειοδυτική Αργεντινή) και εξήψαν το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι.

Ο παράγοντας που προκάλεσε την εστία των αμφίπλευρων πνευμονιών "είναι η λεγιονέλλα", δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στην Τουκουμάν και πρόσθεσε πως ο ακριβής τύπος της λεγιονέλλας εξετάζεται.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη Δευτέρα και έχουν καταγραφεί συνολικά έντεκα περιπτώσεις, που εστιάζονται στην ιδιωτική κλινική Σαν Μιγκέλ του Τουκουμάν.

Οι αρχές υγείας της περιφέρειας ανακοίνωσαν τον τέταρτο θάνατο από τη Δευτέρα, ενός άνδρα 48 ετών, που παρουσίαζε συννοσηρότητες.

Πριν από αυτόν, δύο μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής είχαν αποβιώσει, καθώς και μία γυναίκα 70 ετών, ασθενής στην ίδια κλινική όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Συνολικά, έντεκα άνθρωποι παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα, και επτά είναι ακόμη υπό θεραπεία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας. Από τις δέκα αρχικές περιπτώσεις, οκτώ ήταν μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής αυτής.

Οι εξετάσεις απέκλεισαν τις αιτίες Covid, γρίπης, ινφλουέντζα Α και Β και hantavirus (που μεταδίδεται από τα τρωκτικά) για τις πνευμονίες αυτές, προκαλώντας διερωτήσεις και δείγματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Μαλιμπράν του Μπουένος Άιρες, εθνικό ινστιτούτο αναφοράς στον τομέα των μεταδοτικών ασθενειών, από το οποίο το υπουργείο έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα.

"Το όνομα του βακτηρίου τυποποιείται αυτή τη στιγμή, όμως είναι πιθανό να πρόκειται για (Legionella) pneumophila", διευκρίνισε η Βιτσίτι.

"Δεν υπήρξε ποτέ θέμα ενός 'άγνωστου ιού' αλλά μάλλον ότι είχαμε μια αμφίπλευρη πνευμονία άγνωστης προέλευσης", υπογράμμισε.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Λουίς Μεδίνα Ρουΐς είχε αναφερθεί την Τετάρτη στην υπόθεση ενός μολυσματικού παράγοντα, αλλά είχε διευκρινίσει πως δεν αποκλείονταν "τοξικοί ή περιβαλλοντικοί λόγοι". Είχε ανακοινώσει ότι διεξάγονταν αναλύσεις στο νερό και στο σύστημα κλιματισμού της κλινικής.

Η νόσος των λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης, η μόλυνση από την οποία μπορεί να προκληθεί διά της αναπνευστικής οδού από την εισπνοή μολυσμένου νερού μέσω αερολυμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Φιλαδέλφεια: Φωτιά σε μπιραρία

Rapid test: Πού θα γίνονται δωρεάν την Κυριακή

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την ΤρίτηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Θα περνούν μόνο αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης και οχήματα, που κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”Χθες 20:16 | Ειδήσεις

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί στον ΑΝΤ1, κάθε τηλεθεατής θα μπορεί να συνεισφέρει τον δικό του οβολό, για παιδιά που χρειάζονται την αγκαλιά όλων μας

Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκαςΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά και τον δημοσιογάφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην ΑττικήΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Στην κατοχή τους βρέθηκε πάνω από 17 κιλά κάνναβης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυθική ανατροπή για την ΑΕΚ και πρόκριση στους 16 του Conference League00:06Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο