LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2022 22:18

Νότια Αφρική: το πόρισμα για τον θάνατο 21 νεαρών σε μπαρ

Τα περισσότερα πτώματα βρέθηκαν μέσα στο μπαρ και δεν έφεραν εμφανή τραύματα.

Ποτά - ποτό - πάρτυ - διασκέδαση

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Αφρικής ενημέρωσαν σήμερα τις οικογένειες 21 νεαρών που πέθαναν τον Ιούνιο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες σε ένα παράνομο μπαρ, ότι ο θάνατός τους αποδίδεται σε «ασφυξία».

«Κάλεσαν τις 21 οικογένειες για να μας πουν τι συνέβη. Τώρα μας λένε ότι επρόκειτο για ασφυξία», είπε ο πατέρας ενός από τα θύματα, ο Ξολάνι Μαλανγκένι. «Προηγουμένως, μας έλεγαν ότι ήταν δηλητηρίαση. Είναι λάθος», πρόσθεσε, εμφανώς οργισμένος.

Η κόρη του, η Εσινάκο Σαναρχάνα, 17 ετών, πέθανε τη νύχτα της 25ης προς την 26η Ιουνίου στο δημοφιλές μπαρ Enyobeni στην υποβαθμισμένη συνοικία Ιστ Λάντον του Σένερι Παρκ. Τα θύματα ήταν όλα τους νέοι, ηλικίας από 14 μέχρι 20 ετών.

Το υπουργείο Υγείας της επαρχίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κάλεσε τις οικογένειες για να τις ενημερώσει για τις εξελίξεις. Δεν ανέφερε όμως την αιτία θανάτου, επικαλούμενο το «απόρρητο» των προσωπικών δεδομένων.

Τα περισσότερα πτώματα βρέθηκαν το πρωί της 26ης Ιουνίου μέσα στο μπαρ και δεν έφεραν εμφανή τραύματα. Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ποδοπατήθηκαν από το πλήθος. Οι επιζώντες έλεγαν ότι αισθάνθηκαν μια «έντονη οσμή» και άνθρωποι κατέρρεαν στο πάτωμα. Συνολικά 31 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και εμφάνιζαν συμπτώματα όπως εμετούς, πονοκεφάλους και πόνους στα οστά και το στήθος.

Και οι άλλες οικογένειες επιβεβαίωσαν ότι ενημερώθηκαν πως ο θάνατος των παιδιών τους αποδίδεται σε ασφυξία. Σε καμία οικογένεια δεν δόθηκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. «Μας είπαν ότι, αν τα θέλουμε, να πάμε στο δικαστήριο για να τα ζητήσουμε», είπε ο Μαλανγκένι.

Τα αποτελέσματα των πρώτων τοξικολογικών αναλύσεων, τον Ιούλιο, έδειξαν ότι τα επίπεδα αλκοόλ και μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα ήταν πολύ κάτω από τα θανατηφόρα επίπεδα. Ίχνη μεθανόλης βρέθηκαν επίσης στο αίμα ορισμένων.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν σπουδαστές που γιόρταζαν τη λήξη της εξεταστικής περιόδου.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ συνελήφθηγια πώληση αλκοόλ σε ανηλίκους. Στη Νότια Αφρική απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ από άτομα μικρότερα των 18 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρεύμα - Φυσικό αέριο: Πλαφόν με... εξαιρέσεις σχεδιάζει η Κομισιόν

Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: ανατροπή αυτοκινήτου στην Αγίου Δημητρίου (εικόνες)

Σφακιά: Έμεινε όλη νύχτα με λυγισμένα γόνατα για να μην πέσει σε γκρεμό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο