LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2022 12:36 | Ανανέωση: 31 Αυγούστου 2022 18:56

S-300: H Τουρκία στέλνει στο ΝΑΤΟ την δήθεν παρενόχληση των F-16

Σε μία νέα πρόκληση προχωράει η Άγκυρα, θέλοντας να δώσει διάσταση στην υποτιθέμενη χρησιμοποίηση των ελληνικών S-300 από την Αθήνα, κατά τουρκικών μαχητικών F-16 πάνω από το Αιγαίο.

Τούρκικα αεροσκάφη - F16

Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει εικόνες στο ΝΑΤΟ και στα ΥΠΑΜ των μελών της Συμμαχίας από την δήθεν «παρενόχληση των S-300»

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει αρχεία από τα ραντάρ της, που «αποδεικνύουν» την δήθεν παρενόχληση των τουρκικών μαχητικών F-16 από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300, στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και τα υπουργεία Άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενήργησε μετά τη διάψευση των ελληνικών αρχών.

Οι παραβιάσεις της Ελλάδας, σύμφωνα με την Άγκυρα

Στο μεταξύ, ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι παρενοχλήσεις της Ελλάδας κατά του τουρκικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων συνεχίζονται.

Από την αρχή του έτους, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο 256 φορές και έχουν παρενοχλήσει τουρκικά αεροσκάφη 158 φορές.

Τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασαν επίσης τα τουρκικά χωρικά ύδατα 33 φορές.

Διαψεύδει η Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περασμένη Κυριακή, ελληνικές στρατιωτικές πηγές διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρξε «εγκλωβισμός από τους S-300». Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι «την αναχαίτιση την εκτελούν τα μαχητικά αεροσκάφη μας σύμφωνα με τους Διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική».

Κατά τα λεγόμενα της Άγκυρας «το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του ένα τουρκικό F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου», μιλώντας, μάλιστα για «εχθρική πράξη».

Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος 

Χαμπέρ Τουρκ: Η κρίση S300 με Ελλάδα και το παρασκήνιο

«Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά τι γίνεται αν η Ελλάδα, με τα πρόσφατα αποκτηθέντα αεροπλάνα Rafale ή τα εκσυγχρονισμένα αεροπλάνα ή πυραύλους F-16, χτυπήσει τις βάσεις SIHA, τις πετροχημικές εγκαταστάσεις, τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ή τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας με ανώνυμο τρόπο, μια νύχτα; Εδώ, οι αμυντικές στρατηγικές διαμορφώνονται σύμφωνα με τέτοια σενάρια. Φυσικά δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά γίνονται αμυντικά σχέδια για το χειρότερο σενάριο. Υπό αυτή την έννοια, θα ήθελα να τονίσω ότι η Τουρκία έχει κάνει κάθε είδους προετοιμασία με τα μέσα που διαθέτει. Τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και τα συστήματα αεράμυνας βρίσκονται σε επιφυλακή και οι πτήσεις συνοριακής περιπολίας εκτελούνται αναλόγως. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη εξήγηση από την παραφροσύνη για την Ελλάδα να παρενοχλεί τα τουρκικά F-16 που συνοδεύουν το αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52 στο πλαίσιο της άσκησης με κλειδαριά ραντάρ πυραύλων».

«Η έναρξη διαλόγου των ΗΠΑ για πώληση F35 στην Ελλάδα, η οποία χρησιμοποιεί ενεργά την προηγούμενη έκδοση των S-400, δείχνει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αποκαλύπτει ότι η απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα του F-35 δεν έγινε για τεχνικούς λόγους, αλλά για πολιτικούς λόγους».



Μιλιέτ: Η Ελλάδα πότε ενεργοποίησε τους S-300

Αναφέρει ότι η Αθήνα ενεργοποίησε τους S-300 το 2013 και τώρα μαθαίνουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν και για δοκιμαστικούς σκοπούς, κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον, για να ελεγχθεί η απειλή που θα αποτελούσαν οι πύραυλοι για τα αμερικανικά αεροσκάφη. Το πρόσωπο που παρείχε αυτές τις πληροφορίες είναι ο Jogn Sitilides , σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αν ρωτάτε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, είναι ένας άνθρωπος του οποίου ο πατέρας πέρασε από την Ανατολία στην Ελλάδα κατά την ανταλλαγή του 1920. Δεν έχει εκτοξεύσει λόγια μίσους προς την Τουρκία, αλλά είναι αφοσιωμένος στην Ελλάδα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα, η οποία εξόπλισε τα νησιά κατά παράβαση της Λωζάνης, ξέχασε την υπόσχεσή της του 1997 και ενεργοποίησε τους S-300. Αυτό είναι ακριβώς σαν να σιωπούν οι ΗΠΑ όταν το αεροπλάνο μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ πλήττεται από πύραυλο ρωσικής κατασκευής...».

Γενί Σαφάκ: Το κλείδωμα των S-300 της Ελλάδας

Αναρωτιέται μήπως «πρόκειται για πρόσκληση για τους τουρκικούς S-400; Μήπως λένε ‘ενεργοποιήστε και τους δικούς σας’; Ή μήπως είναι μήνυμα για το δεύτερο πακέτο S-400 που συζητείται εδώ και καιρό;
Εν ολίγοις, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο περιστατικό, όπως οι προηγούμενες αερομαχίες μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.
Από την άλλη πλευρά, το κλείδωμα δεν είναι μόνο για τα μαχητικά μας αλλά και προειδοποίηση για την επιχείρηση στη Συρία. Αλλά αν ψάχνετε για μια απλή και ολοκληρωμένη απάντηση στην υπόθεση των S-300, η απάντηση είναι οι ΗΠΑ!».


Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Κολυμπούσε σε σπηλιά και την πλάκωσε βράχος

Σχολεία - Ολοήμερο: Νέο ωράριο στο 50% των τμημάτων από Σεπτέμβριο

Eurobasket: η Εθνική πέταξε για Μιλάνο (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτοψία ΑΝΤ1 στο Λαύριο: Περισσότερα από 300 ερειπωμένα ή κακοσυντηρημένα σπίτιαΣήμερα 19:51 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, στην πόλη υπάρχουν περισσότερα από τριακόσια ερειπωμένα ή κακοσυντηρημένα σπίτια, που συνιστούν απειλή για ενοίκους και περαστικούς.

Πάνος Ρούτσι: Νέο «θρίλερ» με την εκταφή του γιού του - Γιατί αναβάλλεται η διαδικασία;Σήμερα 16:57 | Ειδήσεις

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε να γίνει εκταφή του γιου του Ντένις και παράλληλα να γίνουν τοξικολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στη σορό του παιδιού του.

Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτωνΣήμερα 19:41 | Ειδήσεις

Παράλληλα, θα συνεχίσει να στηρίζει τους κτηνοτρόφους, υλοποιώντας το ταχύτερο δυνατόν τη δεύτερη φάση πληρωμών για την αποζημίωση των ζώων που θανατώθηκαν από τον Απρίλιο έως σήμερα.

Τατόι – Ατύχημα με εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Σε εξετάσεις υποβάλλονται οι δύο χειριστέςΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίες έχουν τις αισθήσεις τους, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η χώρα μας έχει ήδη μια συγκροτημένη στρατηγική γύρω από τα θέματα τεχνητής νοημοσύνης20:24Γερμανία: Ανάπτυξη 1,3% προβλέπει η κυβέρνηση για το 202620:10Ρονάλντο: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής με περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων19:56Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων19:41Ιταλία – Ποδόσφαιρο: Παίκτες της Εθνικής Ιταλίας προπονούνται με το ένα μάτι κλειστό19:27Ανδρουλάκης: Μεγάλο χρέος μου προς τον ελληνικό λαό, να απομακρύνω έναν επικίνδυνο και φαύλο πρωθυπουργό19:11Ερντογάν: Λάβαμε θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ για τα F-3518:57Γεραπετρίτης στο Ταλίν: Συμμεριζόμαστε την κοινή ευρωπαϊκή αντίληψη για στρατηγική αυτονομία18:43Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για "πειρατεία" μετά την αναχαίτιση του νέου στολίσκου για τη Γάζα18:29Δ.Α.Ο.Ε: Συνελήφθησαν 13 άτομα που εκμεταλλεύονταν οικονομικά και εργασιακά αλλοδαπούς (βίντεο)18:15Λέντας: Από ένα κερί ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές (βίντεο)18:01Κάμερες τροχαίας: Τι ισχύει σήμερα στην Αττική17:47Λαμία: Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να εμποδίσει αστυνομικούς να του πάρουν τις πινακίδες17:33Πάνος Ρούτσι: Νέο «θρίλερ» με την εκταφή του γιού του - Γιατί αναβάλλεται η διαδικασία;17:19Συναγερμός στη Λάρισα: 31χρονος έπεσε σε φρεάτιο 4 μέτρων17:05Αλεξανδρούπολη: Άνοιξε η πόρτα ασθενοφόρου και η ασθενής έπεσε έξω16:517ο Diversity in Business Conference: Inclusion is in our DNA – Η συμπερίληψη ως στρατηγική προτεραιότητα για βιώσιμη ανάπτυξη16:37Euroleague 2026: Η Πρωταθλήτρια ομάδα θα λάβει 2,4 εκατ. ευρώ16:23Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 17 ετών σε 40χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά τη σύζυγό του16:09Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με καρότσα στο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο15:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο