LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2022 13:55 | Ανανέωση: 30 Αυγούστου 2022 14:19

Παρακολουθήσεις - ΣΥΡΙΖΑ για Υπουργικό Συμβούλιο: Ο Μητσοτάκης τρέμει την αλήθεια

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τηλέφωνο - υποκλοπές - απάτες - απάτη
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εξωφρενική θεωρία ότι η εξιχνίαση του σκανδάλου των υποκλοπών εξυπηρετεί αλλότριες δυνάμεις. Pρόκειται για ένδειξη πανικού και επικίνδυνου κατήφορου στα μονοπάτια της συνωμοσιολογίας και της ανακάλυψης του "εσωτερικού εχθρού"». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτό που εξυπηρετεί την εθνική σταθερότητα και ασφάλεια είναι η εξιχνίαση της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης.  Η Δημοκρατία μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αλήθεια. Ο μόνος που την τρέμει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά. «Ας μην έχει καμιά αμφιβολία. Η προβοκάτσια του θα πέσει στο κενό. Η αλήθεια θα λάμψει, το καθεστώς Μητσοτάκη θα ηττηθεί».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ανέφερε ότι «την επιχείρηση "κουκούλωμα" του σκανδάλου των υποκλοπών από  το παρακράτος Μητσοτάκη, αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους. Όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι. Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία.  Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο».

Πηγές της Κουμουνδούρου, τόνιζαν ότι «ένας- ένας οι βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν και μιλάνε και κάνουν την ενοχή του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μην κρύβεται με τίποτα. Μετά τον κ. Ρουσόπουλο που δήλωσε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι είναι θετικός στην αλλαγή της τροπολογίας για την ΑΔΑΕ. Την τροπολογία της ντροπής και της συσκότισης που δεν επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται εφόσον έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους. Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να καταργήσει την συγκεκριμένη τροπολογία, που ο ίδιος έφερε και του το ζητάμε εδώ και ένα μήνα, τόσο θα αποδεικνύει ότι δεν θέλει καμία διαλεύκανση και ότι φοβάται να μην βγουν στην φορά και άλλα ονόματα». 

Τηλέφωνο - υποκλοπές - απάτες - απάτη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπό την Γραμματέα της ΚΟ και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, ζήτησε άμεση συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, για εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μεταβεί στις 17:00 στην ΕΥΠ».

«Πυρά» στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε και η Ελληνική Λύση, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι ποντάρουν σε διεθνείς δυσκολίες για να προκαλέσουν εγχώριες κρίσεις».  Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε κάθε διεθνή κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί, σε  τραγωδία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Ελληνική Λύση, πιστή στο χρέος της έναντι της Ελλάδας και των Ελλήνων, αντί στείρας αντιπολίτευσης, επέλεξε την συμβολή  στην προάσπιση και συμφέροντος, καταθέτοντας συνεχώς προτάσεις, τεκμηριωμένες και απολύτως εφαρμόσιμες. Εάν η κυβέρνηση μας είχε ακούσει, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν ενεργειακά αυτάρκης και ανταγωνιστική με δεκάδες δισ. στα δημόσια ταμεία. Όταν όμως προτείναμε την προαγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου -όταν οι τιμές ήταν στο ναδίρ- αντιμετωπίσαμε την απαξίωση και την χλεύη. 

Όταν απαιτήσαμε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, καταθέτοντας μάλιστα πλήρως κοστολογημένη πρόταση για πραγματικό τείχος, ακούσαμε διαβεβαιώσεις ότι «ο Έβρος είναι θωρακισμένος». Σήμερα, επιβεβαιώνεται ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, ενώ με την ίδια δαπάνη θα μπορούσε να είναι πλήρως θωρακισμένος. Όταν προειδοποιούσαμε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, γίναμε στόχος βάναυσων συκοφαντιών. Σήμερα η Ελλάδα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ του εμπορικού ισοζυγίου, ενώ αντίθετα η Ρωσία εμπορικό πλεόνασμα - ρεκόρ όλων των εποχών. Ο πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά μεταθέτει την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση στο διεθνές περιβάλλον. Η ανικανότητα αυτή γίνεται πλέον επικίνδυνη, διότι ποτέ δεν  άκουσε την Ελληνική Λύση, που όχι μόνον προέβλεψε τις συγκεκριμένες κρίσεις, αλλά παρέθεσε και λύσεις.  Σήμερα, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχει λύση για την σωτηρία της Ελλάδας: Η Ελληνική Λύση.»

Σχόλιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας σε δελτίο τύπου τα εξής

"Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Άδ. Γεωργιάδη, που προχθές ανέφερε ότι «ο κόσμος θα πεινάσει τον χειμώνα και εμείς ασχολούμαστε με το κινητό του Ανδρουλάκη», ομολογώντας την ευθύνη του ως Υπουργός Ανάπτυξης για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιμέρισε την ευθύνη στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την συζήτηση γύρω από την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μήπως δεν άκουσε τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ακυρώνοντας όσα υποστήριζε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί εβδομάδες, ανέφερε πως δεν ξέρει το λόγο παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή που επί οκτώ χρόνια δεν αποτελούσε «εθνικό κίνδυνο», αλλά έγινε ξαφνικά κατά την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ;

Η Κυβέρνηση δεν πείθει πια ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της.

Όλα αυτά είναι δείγματα του επικίνδυνου επιτελικού παρακράτους της ΝΔ, που πάνω στον πανικό του να διατηρήσει τις καρέκλες της εξουσίας άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα υπονοεί.

Αποκορύφωμα το χθεσινό «παρών» των βουλευτών της ΝΔ στην ψηφοφορία για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής , ενώ κατά τα άλλα επιθυμούν να προχωρήσει η έρευνα.

Δεν είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις, πολλώ δε μάλλον των πολιτικών σου αντιπάλων.

Δεν είναι κανονικότητα η γκεμπελική προπαγάνδα του Μαξίμου ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι απρόθυμος να ενημερωθεί», ενώ χθες ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θέλοντας να βγουν εκτός κάδρου οι ευθύνες του Πρωθυπουργού «ομολόγησε» ότι δεν ήξεραν τίποτα.

Δεν είναι κανονικότητα ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να καθιστά υπόλογο το θύμα, δηλαδή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να θέσει σε ομηρία ένα κόμμα.

Δεν είναι κανονικότητα η «επιδότηση» των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και του λόμπι του φυσικού αερίου μετατοπίζοντας όλο το βάρος στον πολίτη και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτή η νοσηρή κανονικότητα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Κυβέρνησης της ΝΔ, δεν αξίζει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες".


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο