LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2022 11:25

Ρόδος: Φοιτητής ενεπλάκη εν αγνοία του σε διακίνηση ναρκωτικών (εικόνες)

Πώς ο 20χρονος φοιτητής μπέχτηκε χωρίς να το καταλάβει. Τι είπε στους αστυνομικούς.

Ρόδος - φοιτητής - διακίνηση ναρκωτικών
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 20χρονος Ροδίτης, φοιτητής και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Αφάντου, που συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ημεδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 500 ευρώ και ο Αλβανός με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Το ιστορικό της υπόθεσης 

Μετά από έλεγχο δεμάτων και κιβωτίων σε εταιρεία ταχυμεταφορών ο αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών «Swartz» εντόπισε ουσίες σε ένα σακ βουαγιάζ. Το δέμα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και περί ώραν 11.20 του Σαββάτου εμφανίστηκε ο πρώτος και παρέλαβε τον σάκο. Ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 39,6 γραμμαρίων, μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 9,2 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο ημεδαπός συνεργαζόμενος με τους αστυνομικούς ανέφερε ότι παρέλαβε τον σάκο για λογαριασμό του Αλβανού, που ήταν και ο τελικός παραλήπτης. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα του παρέδιδε τον σάκο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης της Λίνδου. Στήθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης και όταν εμφανίστηκε ο Αλβανός να παραλάβει τον σάκο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Ρόδος - φοιτητής - διακίνηση ναρκωτικών

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός καθώς πλησίασε ο ημεδαπός στη Λίνδο του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει αν παρέλαβε τον σάκο. Ο ημεδαπός απάντησε θετικά και τότε ο Αλβανός του είπε να τον αφήσει στο αμάξι του για να τον πάρει όταν σχολάσει από την εργασία του.
Ο Αλβανός ομολόγησε ότι ήταν ο τελικός παραλήπτης των ναρκωτικών και ότι έστειλε τον ημεδαπό για να τον παραλάβει χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο του σάκου.

Ο ημεδαπός, φοιτητής στην Βουλγαρία, γνώρισε ειδικότερα τον Αλβανό στη Λίνδο και εκείνος του ζήτησε να παραλάβει από την μεταφορική εταιρεία έναν σάκο που περιείχε ρούχα.  Ο ημεδαπός, όπως υποστήριξε, δέχτηκε γιατί ο Αλβανός διαμένει στ’ Αφάντου και εκείνος στην Ρόδο και δεν του ήταν δύσκολο να τον εξυπηρετήσει. Τόνισε εξάλλου ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών και δεν έχει καμία σχέση με ουσίες.

Ο Αλβανός από την άλλη ισχυρίστηκε ότι είχε κρύψει τα ναρκωτικά που είχε αγοράσει από έναν άγνωστο στην Ομόνοια της Αθήνας στον σάκο με τα ρούχα και είπε στην αδελφή του να του στείλει το σακ βουαγιάζ στην Ρόδο. Ζήτησε από τον προϊστάμενο της εργασίας του να του δώσει άδεια για μια ώρα για να παραλάβει τον σάκο, αλλά επειδή δεν υπήρχε άτομο να τον αντικαταστήσει παρακάλεσε τον ημεδαπό να τον εξυπηρετήσει.

Χθες ενώπιον της Ανακρίτριας Υπηρεσίας ο Αλβανός δήλωσε εξαρτημένος από την κοκαΐνη υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή του με τα ναρκωτικά ξεκίνησε από τα 17 του χρόνια στις γειτονιές του Βοτανικού. Στα τελευταία 10 έτη, όπως είπε, χρειάζεται γύρω στο μισό γραμμάριο κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα ενώ προκειμένου να περιορίσει τη χρήση κοκαΐνης κάνει χρήση χασίς και αντικαταθλιπτικών σκευασμάτων τα οποία του συνταγογραφούνται.

Ο ημεδαπός επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά και ότι εν αγνοία του για το περιεχόμενο του σάκου πήγε να εξυπηρετήσει τον γνωστό του.

Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“MeToo” – ΗΠΑ: Αποζημίωση–“μαμούθ” στα θύματα αθλίατρου παρενοχλητή21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο