LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2022 09:17

Σχολεία - Κόπτσης: το ολοήμερο σχολείο θα είναι πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό

Πρόσκληση στους γονείς να αγκαλιάσουν τον θεσμό, που θα εμπλουτιστεί με σειρά δραστηριοτήτων, έκανε ο ΓΓ του Υπ. Παιδείας. Τι είπε για το διευρυμένο ωράριο.

ΣΧΟΛΕΙ0 - ΣΧΟΛΕΙΑ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ - ΘΡΑΝΙΟ - ΘΡΑΝΙΑ

Για την επερχόμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς και τις αλλαγές που θα ισχύσουν στην λειτουργία των σχολείων μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», ο Αλέξανδρος Κόπτσης, λέγοντας πως στόχος είναι να αλλάξει η κουλτούρα στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε όσα προσφέρει το σχολείο στα παιδιά.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρθηκε στο διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου σχολείου, χαρακτηρίζοντας το ως «μεγάλη καινοτομία».

«Παροτρύνουμε και ενθαρρύνουμε τους γονείς να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται για να αναβαθμίσουμε το ολοήμερο σχολείο», είπε ο κ. Κόπτσης, καλώντας τους γονείς «να στείλουν τα παιδιά τους. Υπάρχουν πολλές δράσεις που θα ωφελήσουν τα παιδιά και θα το κάνουν χρήσιμο και αποτελεσματικό το ολοήμερο σχολείο».

Από τον Σεπτέμβριο, στο 50% των τμημάτων του ολοήμερου σχολείου ανά την Ελλάδα, θα ισχύσει διευρυμένο ωράριο και αντί για τις 1600 που ίσχυε πέρσι, τα τμήματα θα λειτουργούν έως τις 17:30, ώστε να διευκολύνονται περισσότερο και οι εργαζόμενοι γονείς.

«Θέλει προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε το σχολείο, προσπάθεια και από τους εκπαιδευτικούς και από τους γονείς», επεσήμανε ο κ. Κόπτσης, κάνοντας αναφορά και στα νέα μέτρα στα σχολεία και λέγοντας πως «έχουμε εισαγάγει θεσμούς στα σχολεία, όπως οι μέντορες, ώστε να βοηθιούνται και οι εκπαιδευτικοί».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην έναρξη των εγγραφών στα ΑΕΙ και στο πρόβλημα που υπάρχει με την εύρεση φοιτητικής στέγης με λογικά ενοίκια.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα με όσα είπε ο Αλέξανδρος Κόπτσης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί»:

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννινα - Κακοποίηση γαϊδάρου: “Ο αντιδήμαρχος σταμάτησε γιατί τον τραβούσαν βίντεο” 

Αμαζόνιος: Νεκρός ο “ινδιάνος της τρύπας” (εικόνες)

Άγιος Αλέξανδρος: Ο βίος και το άφθαρτο σώμα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός –Φιορεντίνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον τελικό18:33Ράφα: Το Ισραήλ “διευρύνει” την πολεμική επιχείρηση 18:19Οδηγός “έφαγε” πρόστιμο 10000 ευρώ18:06Φαρμακεία – Αττική: Εφαρμογή στο κινητό για της εφημερίες17:52Πάτρα: Πέντε παιδιά “εξαφανίστηκαν” από Νοσοκομείο17:39Ανασφάλιστα αυτοκίνητα - ΚΤΕΟ: Νέο σύστημα ελέγχων17:25Eurovision - Σάττι: Η κούραση, η αϋπνία και η... παρεξήγηση με το Ισραήλ17:13Έντι Ράμα: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του17:00Βραυρώνα: Νεκρό βρέφος βρέθηκε στα σκουπίδια16:47Ρώμη – Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στο διπλό με το “καλημέρα”16:33Σεισμός στην Κεφαλονιά16:20Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ: Προσλαμβάνονται στο δημόσιο16:06Χαλκιδική: “Οπλοστάσιο” το σπίτι άνδρα στα Μουδανιά (εικόνες)15:52ANT1+: Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση στο ρινγκ 15:38Άδειες οδήγησης: “Επιμόρφωση” των οδηγών ζητά επιτροπή της Ευρωβουλής15:24Βόρεια Ελλάδα: Κτηνίατροι υπέγραφαν “σφαγές” και κτηνοτρόφοι έπαιρναν ενισχύσεις15:10Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης επιστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο πίσω από το 201514:56Αγία Πετρούπολη: Λεωφορείο με επιβάτες έπεσε σε ποτάμι (βίντεο)14:43ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ενισχύσεις, η Κομισιόν και οι αντιδράσεις14:29Rome Masters: Η Σάκκαρη προκρίθηκε εύκολα στον επόμενο γύρο14:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο