LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2022 23:40

Πλημμύρες στο Πακιστάν: Έκκληση του ΟΗΕ μετά την καταστροφή (εικόνες)

Από τους χειρότερους μουσώνες των τελευταίων ετών βίωσε το Πακιστάν. Χιλιάδες νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές, με την επισιτιστική κρίση στον ορίζοντα.

AP - Πακιστάν - πλημμύρες

Τα Ηνωμένα Έθνη και η πακιστανική κυβέρνηση θα απευθύνουν επίσημα αύριο, Τρίτη, στον ΟΗΕ έκκληση για δωρεά ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση έκτακτης βοήθειας στο Πακιστάν, το οποίο σάρωσαν πρωτοφανείς πλημμύρες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Δεκάδες εκατομμύρια Πακιστανοί δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες βροχές του μουσώνα των τριών τελευταίων δεκαετιών, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 1.136 ανθρώπων, παρέσυραν αναρίθμητα σπίτια και κατέστρεψαν γεωργικές εκτάσεις ζωτικής σημασίας που επηρεάζουν 33 εκατομμύρια ανθρώπους.

Και "η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, με τις βροχές να συνεχίζονται" δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς, εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες σε ενημέρωση του Τύπου.

Στην πλαίσιο αυτό "μαζί με την κυβέρνηση, προβλέπουμε μια επείγουσα έκκληση για 160 εκατομμύρια δολάρια για δραστηριότητες έκτακτης βοήθειας", δήλωσε διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει αύριο.

AP - Πακιστάν - πλημμύρες

Ο ΟΗΕ έχει ήδη κινητοποιήσει 7 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως ανακατευθύνοντας χρήματα από άλλα προγράμματα για να χρηματοδοτήσει τις πιο επείγουσες ανάγκες", "τρόφιμα, νερό, ιατρικό υλικό, μητρική υγεία, στέγη...", διευκρίνισε. Και 3 επιπλέον εκατομμύρια που αποδεσμεύτηκαν από το Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο Πακιστανός υπουργός Οικονομικών Μιφτάχ Ισμαήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα εξετάσει τον ενδεχόμενο να εισάγει λαχανικά από τον υπ' αριθμόν ένα αντίπαλό της, την Ινδία, προκειμένου να μετριάσει τις συνέπειες από τις πλημμύρες, καθώς οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί πολύ.

"Μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εισαγωγής λαχανικών από την Ινδία", δήλωσε ο υπουργός στο τοπικό δίκτυο Geo News TV

Η Τουρκία και το Ιράν μπορούν επίσης να είναι άλλες επιλογές, δήλωσε.

Η κινητοποίηση του ΟΗΕ ανακοινώθηκε την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την επανεκκίνηση ενός δανείου διάσωσης για το Πακιστάν, καθώς το ένα τρίτο της χώρας αντιμετωπίζει τις χειρότερες βροχοπτώσεις του μουσώνα ενώ ήδη μαστίζεται από σοβαρή οικονομική κρίση, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

"Αναμένεται να λάβουμε την 7η δόση και την 8η δόση του 1,7 δισεκ. δολαρίων", δήλωσε ο Μιφτάχ Ισμαήλ σε μήνυμά του στο Twitter.

AP - Πακιστάν - πλημμύρες

Πολλά αντιλαϊκά μέτρα αποφασίστηκαν τους τελευταίους μήνες από την κυβέρνηση του Σαμπάζ Σαρίφ που ανήλθε στην εξουσία τον Απρίλιο. Μεταξύ αυτών, η αύξηση των τιμών της ενέργειας κατά περισσότερο από 50% και η θέσπιση υπερφόρου επί των κερδών των επιχειρήσεων.

Το Ισλαμαμπάντ έχει λάβει επί του παρόντος 3 δισεκ. δολάρια που προβλέπονται σε αυτό το πρόγραμμα δανείων και θέλει την επιμήκυνσή του έως τον Ιούνιο του 2023.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πρίγκηπος - Ορφανοτροφείο: Εγκρίθηκε η αποκατάσταση του ξύλινου κτηρίου (εικόνες)

Καταγγελία: “έδεσαν και κακοποίησαν τον πατέρα μου στο νοσοκομείο”

Κεφαλονιά: Βίντεο – ντοκουμέντο από την πτώση οχήματος στη θάλασσα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφώνΧθες 23:13 | Ειδήσεις

Την διαφαινόμενη θετική στάση Τραμπ, προδίδουν ίσως και τα πρώτα σχόλια του Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη Σύνοδο. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του ήταν «στον σωστό χρόνο και πολύ χρήσιμη».

Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζειΧθες 21:36 | Ειδήσεις

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του δημοφιλούς τραγουδιστή, ενώ ο ίδιος παραμένει στο Δρομοκαϊτειο

Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάνΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη της 64χρονης ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ και 42χρονου συγγενή της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του παιχνιδιού.

Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλΧθες 20:25 | Ειδήσεις

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ επικίνδυνη στους νέους και μπορεί να αποβεί και μοιραία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα μεταβούν στον Λευκό Οίκο μόνο εφόσον τους απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση23:59Ατρόμητος: Φιλικό με πολλά νεύρα και ήττα από τη Λάτσιο23:50Ο Τραμπ στηρίζει το σχέδιο Πούτιν για λήξη του πολέμου με παραχώρηση εδαφών23:40Παγκόσμιο Νέων Γυναικών: Χάλκινη η εθνική23:26Σάλος με προπονητή που τράβηξε τα μαλλιά αθλήτριας, επειδή έχασε η ομάδα στον αγώνα (βίντεο)23:12Diamond League Σιλεσία: Δεύτερος ο Καραλής με επίδοση στα 6.00μ. για 10η φορά22:57Αλάσκα: Προπαρασκευαστικά έγγραφα για το τετ-α-τετ Τραμπ – Πούτιν βρέθηκαν σε εκτυπωτή στο Άνκορατζ22:43Ρωσία: Λεωφορείο ανετράπη λόγω ομίχλης (βίντεο)22:28Οικογένεια Μαζωνάκη: Για εμάς αξία έχει η ασφάλεια του Γιώργου, οτιδήποτε άλλο δεν μας αγγίζει22:14Κέρκυρα: Φωτιά σε κινητήρα αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο με προορισμό την Γερμανία21:59Γιώργος Μαζωνάκης: Για 3η μέρα παραμένει έγκλειστος στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο21:44Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά21:29Ερντογάν: Έτοιμη η Άγκυρα να συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία21:15Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο: Η ιδιοκτήτρια μιλά στον ΑΝΤ1 για το συμβάν21:00Πούτιν: Η επίσκεψη στην Αλάσκα ήταν "χρήσιμη και επίκαιρη"20:46Viral έγινε γνωστός τράπερ που επίπληξε ανήλικο, επειδή έπινε αλκοόλ20:31Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει20:17Ο Τραμπ μετέφερε στον Ζελένσκι την πρόταση Πούτιν για ουκρανική απόσυρση από Ντονέτσκ – Λουχάνσκ20:02Φωτιά στα Καλάβρυτα – Ήχησε το 112 19:47Φον ντερ Λάιεν: Ευχαριστίες στον Τραμπ για την ενημέρωση σχετικά με την Αλάσκα19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο