LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2022 11:59

Αισχροκέρδεια - Σαντορίνη: πρόστιμο σε βενζινάδικο

Σε ποιο άλλο νησί και γιατί οι επιθεωρητές της ΔΙΜΕΑ έκαναν σύσταση σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Ποιο είναι το ύψος του προστίμου για την πρατηριούχο στην Σαντορίνη.


 

Σαντορίνη - λιμάνι

«Πρόστιμο  5.000 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σαντορίνη καθώς σε έλεγχο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Λίγο νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», είχε δηλώσει πως «Κάνουμε καθημερινά ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας, όπως κάναμε και την περίοδο της πανδημίας, μέσω της ΔΙΜΕΑ».

«Για πρώτη φορά έχει οριστεί η έννοια της αισχροκέρδειας, ορίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει ποσοστό κέρδους πάνω από αυτό που υπήρχε πριν από την κρίση. Συνεχίζονται οι έλεγχοι. Η πλειονότητα των επαγγελματιών είναι σοβαροί, εμείς κάνουμε καθημερινά ελέγχους στην αγορά για τους παραβάτες», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Εκτός από το πρόστιμο στο πρατήριο της Σαντορίνης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης, «Ταυτόχρονα, απευθύνονται συστάσεις σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Σκόπελο ώστε στο εξής να τιμολογεί με τέτοιο τρόπο το πετρέλαιο κίνησης ώστε η διαφορά της τιμής πώλησης από την τιμή της εκάστοτε τελευταίας προμήθειας, να μην είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη διαφορά που ίσχυε κατά την 31/8/2021».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πυροβολισμοί στο Αλεποχώρι: “τα παιδιά που χτυπήθηκαν κρύβονταν σε φυλλωσιές” (βίντεο)

Αργοστόλι: νεκρός ο οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στην θάλασσα (εικόνες)

Δολοφονία στην Κυψέλη: Την κατακρεούργησε στην μέση του δρόμου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο