LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2022 16:36

Σερβία - Ελλάδα: Γιόκιτς vs Αντετοκούνμπο στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ

H εθνική αντιμετωπίζει την ισχυρή Σερβία, στο Βελιγράδι με στόχο την 4η νίκη της από το εναρκτήριο τζάμπολ των προκριματικών. Η αποστολή και οι δηλώσεις Ιτούδη.

Αντετοκούνμπο - Εθνική
Σήμερα διεξάγονται τα ματς της πρεμιέρας των 9ου και 10ου ομίλου, του 2ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Στις 21:00, για τον 9ο όμιλο, η εθνική αντιμετωπίζει την ισχυρή Σερβία, στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα στη Stark Arena, με στόχο την 4η νίκη της από το εναρκτήριο τζάμπολ των προκριματικών. Μετά τα φιλικά προετοιμασίας με την Ισπανία, εντός και εκτός και τους αγώνες στο 31ο Τουρνουά «Ακρόπολις», η εθνική δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της, μετά από αυτόν με τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, ανακοίνωσε τη δωδεκάδα την Τετάρτη (24/8), με τα τρία αδέλφια Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης και Κώστας) να είναι παρόντα, όπως αναμενόταν, ενώ εκτός έμειναν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ιωάννης Παπαπέτρου που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Γιάννης Κουζέλογλου.

Ο αγώνας στο Βελιγράδι είναι sold out, με τους Σέρβους να έχουν ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες τους για το τζάμπολ με την εθνική. Η «επίσημη αγαπημένη» έχει ρεκόρ 3-1 από τον 1ο προκριματικό γύρο, ενώ η Σερβία 1-3, κάτι που υποδεικνύει πως θα τα δώσει όλα για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα. Την ερχόμενη Κυριακή (28/8, 20:00), η εθνική υποδέχεται το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική του 2ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην αποστολή της εθνικής για τον αγώνα με τη Σερβία συμμετέχουν οι εξής διεθνείς παίκτες: Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λεωνίδας Κασελάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης και Μιχάλης Λούντζης.

Ιτούδης: Προνόμιο για όλη την Ευρώπη η "μάχη" Αντετοκούνμπο και Γιόκιτς

Τους Σλούκα και Γιάννη Αντετοκούνμπο μαζί στο παρκέ, για περισσότερο από τα περίπου πέντε λεπτά, διάστημα που έχουν βρεθεί έως τώρα, θέλει να δει απόψε (21:00) κόντρα στη Σερβία, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική "Mozzartsport". Οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι μετρούν αντίστροφα για τη «μάχη» ανάμεσα στους ΝΒΑερ, Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς και Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, στο παρκέ της Stark Arena, για την 1η αγωνιστική του 2ου γύρου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο παίκτες που διαδέχτηκαν MVP στο ΝΒΑ από δύο σεζόν έκαστος, με τον Γιόκιτς (2020-21, 2021-22) να διαδέχεται τον "Greek Freak" (2018-19, 2019-20). «Η μάχη αυτή είναι ένα προνόμιο όχι μόνο για το σερβικό μπάσκετ, αλλά για όλη την Ευρώπη, για όλους όσους θα δουν το ματς. Είναι μία συνάντηση δύο παικτών που κυριαρχούν στο ΝΒΑ, τους δύο τελευταίους MVP του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο,» σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της «επίσημης αγαπημένης».

Ο Ιτούδης εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την απουσία των παικτών του ΝΒΑ και της Euroleague από τα «παράθυρα» μεσούσης της σεζόν. «Πρέπει να βρούμε τρόπο να υπάρξει σωστή συνεργασία, ώστε να μπορούν οι παίκτες να είναι διαθέσιμοι για τις χώρες τους όλη τη χρονιά,» είπε συγκεκριμένα ο Ομοσπονδιακός προπονητής.

Ειδήσεις σήμερα:

Άντερλεχτ - Γιουνγκ Μπόις: Επεισόδια μεταξύ οπαδών (εικόνες)

Πισπιρίγκου - Κούγιας: δεν είπα ότι “ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα”

Ευλογιά των πιθήκων: Νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο