LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2022 14:58 | Ανανέωση: 25 Αυγούστου 2022 14:58

Μητσοτάκης - Πρόεδρος ΗΑΕ: μπορούμε να χτίσουμε πιο ισχυρές σχέσεις (εικόνες)

Τι είπαν πριν την συνάντηση τους ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Ο Σείχης έγινε δεκτός και απο την ΠτΔ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Mohamed bin Zayed Al Nahyan

«Είναι ευχαρίστησή μου που σας υποδέχομαι στην Αθήνα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεϊχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχουμε κάνει πολλά. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών.

«Είμαι επίσης χαρούμενος που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Σε ευχαριστώ πολύ, φίλε Πρωθυπουργέ. Σε ευχαριστώ γι’ αυτόν τον πολύ όμορφο καιρό. Αν το κανόνισες για εμάς, σε ευχαριστώ πολύ. Αναζητούμε τη βροχή, αλλά σίγουρα έχετε μια πολύ όμορφη χώρα. Και πάλι, είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Ζητώ συγγνώμη που καθυστέρησα τόσο πολύ την επίσκεψή μου, αλλά η μεταξύ μας σχέση είναι πολύ σημαντική και το κύριο μέλημά μου είναι να δω αυτή τη σχέση να αποδίδει καρπούς», τόνισε ο Σεΐχης Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

«Έχουμε εργαστεί προκειμένου να χτιστεί μια γέφυρα μεταξύ των χωρών μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Και η σχέση μας βρίσκεται σε ένα σημείο που μπορεί να αναβαθμιστεί κι άλλο. Έχουμε ήδη μια πολύ γερή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε. Κύριε Πρωθυπουργέ, θέλω να εκφράσω και πάλι τη χαρά μου που είμαι εδώ μαζί σας», συμπλήρωσε.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενδεικτικό του αμοιβαίου ενδιαφέροντος για περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη εξαιρετικών διμερών σχέσεων και του στρατηγικού χαρακτήρα τους σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Mohamed bin Zayed Al Nahyan

Σημειώνεται ότι η «Κοινή Διακήρυξη για τη δημιουργία Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος– ΗΑΕ», και η «Συμφωνία Συνεργασίας σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας», που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι τον Νοέμβριο (17 και 18) του 2021 αποτελεί την ισχυρή βάση της διεύρυνσης της συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών δόθηκε έμφαση στον τομέα της ενέργειας, ιδίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις σημαντικές υποδομές που δημιουργούνται στη χώρα μας στον τομέα της εισαγωγής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, οι οποίες σε συνδυασμό με την στρατηγική γεωγραφική της θέση την καθιστούν κόμβο και πύλη εισόδου της ενέργειας προς την Ευρώπη καθώς και γέφυρα σύνδεσης της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη.

Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές ενίσχυσης των επενδυτικών σχέσεων σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι, τον περασμένο Μάιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν σταθερό στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας, με σημαντικό ρόλο στην περιοχή του Κόλπου και διεθνώς.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη διασφάλισης σταθερότητας και ειρήνης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή σε αυτή την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, που οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δοκιμάζουν το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, είναι μια εστία έντασης στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και κάλεσε εκ νέου τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επισκεφθεί την Ελλάδα με αφορμή την ΔΕΘ.

Στη διευρυμένη συνάντηση των δύο ηγετών με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας Νίκος Τσάφος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΕΙΧΗΣ Mohamed bin Zayed Al Nahyan

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΕΙΧΗΣ Mohamed bin Zayed Al Nahyan

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΕΙΧΗΣ Mohamed bin Zayed Al Nahyan

Νωρίτερα, ο Σεϊχης έγινε δεκτός απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση της στα social media, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγραψε «Υποδέχθηκα τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  Η φιλία Ελλάδας και ΗΑΕ βασίζεται στο όραμά μας για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας βάσει των κοινών μας στόχων».

Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου - Κούγιας: δεν είπα ότι “ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα”

Ευλογιά των πιθήκων: Νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Ληστές φορτώνουν χρηματοκιβώτιο σε αυτοκίνητο! (βίντεο - ντοκουμέντο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο