LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2022 19:27 | Ανανέωση: 24 Αυγούστου 2022 19:54

Μητσοτάκης σε πρόεδρο UEFA: Αποφασισμένοι να λύσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, είχε ο πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μητσοτάκης - Τσέφεριν
Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στο πλαίσιο αυτής συζήτησαν πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UEFA και τη FIFA, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα ο κ. Σέφεριν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σταθερή θέση της Ελλάδας κατά της συγκρότησης μίας κλειστής ευρωπαϊκής Super League από ορισμένους μεγάλους συλλόγους και ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην αρχή της συνάντησης, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Τσέφεριν ότι η Ελλάδα «ξεκάθαρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν το ποδόσφαιρο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα».

Μητσοτάκης - Τσέφεριν

Σημείωσε, επίσης, ότι «στον βαθμό που μπορούμε να παρέμβουμε, σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα αφήσουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει».

«Έχουμε τη στήριξή σας, έχουμε τον σωστό προσανατολισμό και την καθοδήγηση και θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ακολούθησε η συνάντηση του «ισχυρού άνδρα» της UEFA με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα που αφορούν το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία. 

Επίσης, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τα όσα συζητήθηκαν νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου και υπογράμμισε ότι η UEFA πάντα και παντού, στηρίζει τις ομοσπονδίες-μέλη της. 


Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Φιάλα

Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για θέματα κρίσιμα για τους Ευρωπαίους πολίτες, όπως η ενεργειακή κρίση και η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, στηρίζει με εθνικά μέτρα την κοινωνία, θα συνεχίσει όμως να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση, καθώς κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτή κρίση μόνος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πετρ Φιάλα μίλησαν ακόμη για την πορεία υλοποίησης των προτεραιοτήτων της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Χανιά: Συνελήφθησαν οι “νταήδες” που μαχαίρωσαν άνδρα και του έκλεψαν το ΙΧ

Κακοκαιρία - Αττική: Πλημμύρες, ζημιές και απεγκλωβισμοί οδηγών (εικόνες)

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο