LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2022 10:50

Σταϊκούρας: Αρχές Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για το πακέτο της ΔΕΘ

Τι είπε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Πορτοφόλι - λεφτά - χρήματα

Την δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα συνεχιστεί για όσο καιρό χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές στην ενέργεια επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3

Παράλληλα αναφερόμενος στο πακέτο της ΔΕΘ τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του επόμενου μήνα και συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στην οικονομία και σημείωσε ότι το θέμα έχει συζητηθεί με τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα σημείωσε ότι όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάτε για τη στήριξη για την ενέργεια, τόσο στερούνται πόροι για αλλά μέτρα στήριξης.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός είπε ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον θα ξεπεράσουν κι εκείνα του 2019.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις ενώ όπως είπε στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.

Τόνισε ακόμη ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους Δημοσίους Υπάλληλους και τους συνταξιούχους από την αρχή του νέου έτους.

Τσακαλώτος - Νοτοπούλου: "Πυρά" για επιδότηση ρεύματος και τουρισμό

Σε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρονται τα εξής:

«Θα έλεγα ότι έχουμε μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως υπάλληλος του ολιγοπωλίου ενέργειας. Αλλά δεν ισχύει. Γιατί οι υπάλληλοι, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, έχουν αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών. Η κυβέρνηση κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, βυθίζει τη χώρα στο χρέος ξανά, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας για να κάνει δώρα στους φίλους της. Συγκεκριμένα δώρα 1.9 δις που βγαίνουν από το δημόσιο ταμείο και πάνε σε 5 συγκεκριμένες εταιρίες. Έχετε ιδέα πώς μπαίνουν δυο δις στο δημόσιο ταμείο; Αυτά τα δις που εσείς σκορπάτε σε 5 εταιρίες αντί να τους επιβάλετε πλαφόν στα κέρδη; Θέλω να μου πουν οι άριστοι της κυβέρνησης πού το είδανε γραμμένο ότι είναι σοβαρή πολιτική να αφήνεις ένα καρτέλ να ρυθμίζει την τιμή σε ένα αγαθό ανάγκης και μετά να πληρώνεις εσύ με λεφτά των φορολογουμένων τη διαφορά. Ξέρω βέβαια ότι τζάμπα τα γράφω. Τα Μέσα δεν θα τα παίξουν και η κυβέρνηση τα έχει ήδη ακούσει από πριν που τα έλεγα στο τηλέφωνο». 

Με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος, για τις τουριστικές εισπράξεις και τις αφίξεις τουριστών, η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολίασε:

«Τα μεγάλα λόγια του κ. Κικίλια εξανεμίζονται μόλις έρχονται τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν το φθηνό success story της κυβέρνησης. Έβλεπε 50% αύξηση στις αφίξεις από τις ΗΠΑ για τον Ιούνιο σε σχέση με το 2019 ενώ είναι μόλις στο +11% . Το Α΄ Εξάμηνο έχουν μειωθεί 23%. Είναι τόσο μεγάλη η απόκλιση που μας βάζει σε σκέψεις αν η κυβέρνηση μελετά σοβαρά την επέκταση της σεζόν και αν έχει διαπραγματευτεί σε στέρεες βάσεις την αύξηση των απευθείας συνδέσεων με τις ΗΠΑ, όπως διατυμπάνιζε. Η προπαγάνδα και οι κραυγές έρχονται από όσους δεν προσπαθούν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κερατσίνι: Η βροχή άνοιξε τον δρόμο στα δύο (εικόνες)

Ουάσιγκτον: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό

Τέξας: Η ξηρασία αποκάλυψε ίχνη δεινοσαύρων σε κοίτη ποταμού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο