LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Αυγούστου 2022 13:09 | Ανανέωση: 22 Αυγούστου 2022 13:11

Κατάρ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Αλ Θάνι για την Ενέργεια και την ανατολική Μεσόγειο

Τα ενεργειακή και η προοπτική συνεργασίας της Ελλάδας με το Κατάρ κυριαρχούν στην ατζέντα των επαφών του Πρωθυπουργού, που επισκέπτεται το Κατάρ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατάρ

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ  πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός, σηματοδοτώντας την συνέχεια της στρατηγικής της κυβέρνησης για άνοιγμα στις χώρες του Κόλπου.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της πρώτης αυτής συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Εμίρη του Κατάρ στην Ντόχα ήταν τα Ενεργειακά. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Μαξίμου, «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ, γεγονός που υποδηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία περιφερειακής αστάθειας και ενεργειακής κρίσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατάρ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατάρ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατάρ

Κατά τη συνάντησή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al-Thani, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και επιστημών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για την επικράτηση κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή ενεργειών υπονόμευσης της ειρήνης εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αναγνώρισε, εξ άλλου, τον ρόλο του Κατάρ στην κρίσιμη για τα ελληνικά συμφέροντα περιοχή του Κόλπου, μετά την υιοθέτηση της Διακήρυξης Αl-Ula και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ντόχα και του Εμίρη προσωπικά στη διαχείριση κρίσεων, όπως στο Τσαντ, στην Παλαιστίνη και στο Αφγανιστάν.

Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνάντηση, δόθηκε στον τομέα της ενέργειας και στις δυνατότητες ενίσχυσης και συστηματοποίησης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, δεδομένης της ηγετικής θέσης του Κατάρ στην παραγωγή φυσικού αερίου και της στρατηγικής της κυβέρνησης για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατάρ

Η Ελλάδα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της στρατηγικής θέσης της στην περιοχή και των υποδομών της, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη, πύλη εισόδου ενέργειας για την ευρωπαϊκή αγορά,  τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της Αλεξανδρούπολης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Ενημέρωσε τον Εμίρη του Κατάρ για την έξοδο της Ελλάδας στις 20 Αυγούστου από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, καθώς και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Εμίρη του Κατάρ για την ανάληψη από το Κατάρ της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA (έναρξη 20/11) και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Πρωθυπουργός απεδέχθη την πρόσκληση του Εμίρη να επισκεφθεί ξανά το Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατάρ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατάρ

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός είχε στο Κατάρ, συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Στην συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε η προετοιμασία ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζουν στο Κατάρ τον Νοέμβριο, καθώς και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ινφαντίνο - FIFA

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ινφαντίνο - FIFA

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ινφαντίνο - FIFA


Ειδήσεις σήμερα:

Ελαφονήσι: Μετά τις ξαπλώστρες… και τζιπ με τρέιλερ στην προστατευόμενη παραλία (βίντεο)

Ελίνα Τζένγκο στον ΑΝΤ1: Νιώθω όμορφα που είμαι από την Αλβανία, αλλά είμαι και Ελληνίδα (βίντεο)

Γεωργιάδης: ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προπαγάνδα κατά της Ελλάδας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝικήτας Κακλαμάνης: Αυστηρή απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο για τη χθεσινή του επίθεση στον Δημήτρη ΚαιρίδηΣήμερα 12:28 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε μη αρμόζουσα τη συμπεριφορά του και τόνισε ότι όλοι όσοι ανεβαίνουν στο βήμα θα πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Μητσοτάκης: Το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονήΣήμερα 13:13 | Ειδήσεις

«Οφείλουμε να προωθούμε το έργο μας με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα έτσι ώστε ο ίδιος ο πολίτης να αντιληφθεί σύντομα τα αποτελέσματα αυτών των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών».

Ρουμανία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στο Βουκουρέστι (βίντεο)Σήμερα 11:44 | Ειδήσεις

«Νόμιζα ότι μας βομβάρδιζαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αλέξης Τσίπρας: Τον Νοέμβριο το βιβλίο του με τίτλο "Ιθάκη" - Τί θα διαβάσουν οι αναγνώστεςΣήμερα 10:03 | Ειδήσεις

Στο τελευταίο εκτενές κεφάλαιο, ο Αλέξης Τσίπρας συνοψίζει αυτές τις σκέψεις για το μέλλον. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στη Λαμία - Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (βίντεο)14:27Μπαρτσελόνα: Ο Γιαμάλ δεν θα υπογράφει πλέον αυτόγραφα14:13Προς αναζήτηση δύο χώρων προσωρινής παραμονής για τους μετανάστες στην Κρήτη13:59Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά την επικοινωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ13:45Νικήτας Κακλαμάνης: Αυστηρή απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο για τη χθεσινή του επίθεση στον Δημήτρη Καιρίδη 13:31Μητσοτάκης: Το δύσκολο έργο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης προωθείται με πείσμα και με επιμονή13:17Την επόμενη εβδομάδα η τροποποίηση του ΚτΒ για την εφαρμογή του αυτόματου χρονο-κόφτη στα μικρόφωνα της Ολομέλειας13:03Ο Τραμπ υποδέχεται τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο12:49Ρουμανία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία στο Βουκουρέστι (βίντεο)12:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω Διαδικτύου12:21Κύπρος: Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας "Καρμιώτισσα"12:07Γιορτή του Σινεμά 2025: Πέμπτη 30 Οκτωβρίου - Ενιαίο εισιτήριο 2€11:53Ισπανία: Πίνακας του Πικάσο εξαφανίστηκε κατά τη μεταφορά του στη Γρανάδα, προκειμένου να εκτεθεί11:39Αλέξης Τσίπρας: Τον Νοέμβριο το βιβλίο του με τίτλο "Ιθάκη" - Τί θα διαβάσουν οι αναγνώστες11:25Βουλή: Συζήτηση στην ολομέλεια για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ11:11Κρήτη: Τρεις διασώσεις μεταναστών από το Λιμενικό - 95 άτομα σε διάστημα τριών ημερών10:57Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:43Αφροδίτη Λατινοπούλου - Καλημέρα Ελλάδα: Τα 57 ονόματα των θυμάτων δεν πρέπει να σβηστούν, αλλά να αντικατασταθούν από ένα μνημείο10:29Κρήτη: Συνελήφθη 77χρονος που είχε στήσει οπλοστάσιο στο σπίτι του (εικόνες)10:15Θεσσαλονίκη: Φρίκη για 15χρονο - Τον χτύπησε συνομήλικός του και στη συνέχεια τον παρενόχλησε, μαζί με μια 13χρονη10:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο