LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2022 18:27 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2022 18:55

Τραγωδία στο όρος Φαλακρό: Διασωθείσα μιλά στον ΑΝΤ1

Καθηλώνει, η περιγραφή της Δέσποινας Γαβριηλίδου, της γυναίκας που βρισκόταν στην ομάδα των ορειβατών που χτυπήθηκαν από κεραυνό. Πως συνέβη το δυστύχημα.

Δράμα - Φαλακρό - Ορειβάτες - Δυστύχημα

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Τραγωδία στη Δράμα, κατά τη διάρκεια ορειβατικών αγώνων στο όρος Φαλακρό. Κεραυνός χτύπησε ομάδα ορειβατών, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματισθεί σοβαρά. Μια γυναίκα αθλήτρια, που σώθηκε μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Καθηλώνει, η περιγραφή της Δέσποινας Γαβριηλίδου, της γυναίκας που βρισκόταν στην ομάδα των ορειβατών που χτυπήθηκαν από κεραυνό. Όλα έγιναν μέσα σε μία στιγμή, όπως λέει, σοκαρισμένη στον Αντέννα, η πολύπειρη αθλήτρια, που είδε τον συναθλητή της να πέφτει νεκρός δίπλα της.

"Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του πραγματικά.... ήταν τρομακτικό έχω ξανατρέξει με βροχή αλλά η βροχή που έδινα ήταν βροχή Δεν ήταν δηλαδή αστραπές βροντές και η βροχή φανταστείτε ήρθε 3:00 τη νύχτα ήρθε στο λεπτό μέσα ξεκίνησε με την ψιχάλα έβγαλα το αδιάβροχο μου και σε δευτερόλεπτα άνοιξαν οι ουρανοί ήμουν μόνη μου με έφτασαν αυτά τα τρία παιδιά και πήγαμε μαζί την κατηφόρα και εκεί .

Δεν κατάλαβα τι έγινε δεν κατάλαβα σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους τους σκορπιούς άλλος εδώ άλλος εκεί παραπέρα και αρχίσαμε πανικοβλήθηκα δεν άκουγα τίποτα και αρχίσαμε οι Δύο ήμασταν καλά οι άλλοι δύο δεν ήταν καλά και όποτε προσπαθήσαμε εμείς που ήμασταν καλά να δούμε αν έχουν παλμό κάτι να τους προσφέρουμε βοήθεια το παλικάρι μπροστά μου είπε αυτός έχει παλμό Εγώ έπιασα το παλικάρι που σκοτώθηκε του είπα δεν βρίσκω παλμό του έλεγα σήκω μιλά τον έσπρωχνα μόνο γιατί δεν ήξερα τι θα αντικρίσω μου φώναζε ο αλλος γύρνα τον γύρνα τον τον γύρισα και σοκαρίστηκα τελείωσα πανικοβλήθηκα άρχισα να ουρλιάζω να τσιρίζω το παιδί μου έλεγε Δέσποινα πρέπει να συγκεντρωθουμε, το βουνό γυμνό δεν έβλεπα τίποτα ..."

Δράμα - Φαλακρό - Ορειβάτες - Δυστύχημα

Ο σύζυγός της, που περίμενε στο σημείο εκκίνησης αμέσως της τηλεφώνησε και όταν κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά, ειδοποίησε τις αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Ο σύζυγος της διασωθείσας αναφέρει "την ώρα που πέφτανε κεραυνοί την πήρα τηλέφωνο γιατί κατεβαίναμε Από το πλάι και ξέραμε Σε ποιο σημείο περίπου είναι, έβλεπα τους κεραυνούς μόλις φτάσαμε στο Πεδίο κάτω που είχα σήμα την πήρα τηλέφωνο και όταν το σήκωσε ούρλιαζε, κάτι δεν μου καθόταν καλά γιατί δεν καταλάβαινα Τι έλεγε άκουγα μόνο τους κεραυνούς να χτυπάνε και ούρλιαζε"

Η απότομη αλλαγή του καιρού βρήκε τους τέσσερις ορειβάτες σε ένα γυμνό σημείο του βουνού όπου δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να τους προφυλάξει από τα επικίνδυνα φαινόμενα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έπεσε και ο κεραυνός που σκόρπισε τρόμο και θάνατο....

Ο ορειβάτης που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Η επιχείρηση που στήθηκε τα ξημερώματα ήταν εξαιρετικά δύσκολη με τους διασώστες και τους άνδρες της ΕΜΑΚ, να παλεύουν με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τους ορειβάτες .

Δράμα - Φαλακρό - Ορειβάτες - Δυστύχημα

Ο Υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δράμας δήλωσε για το δυστύχημα "Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες καταρρακτώδη βροχή και αλλεπάλληλες πτώσεις κεραυνών συνεχόμενα επίσης κατέβαινε μεγάλος όγκος νερού από Ρυάκια με αποτέλεσμα η προσέγγιση η δική μας ήταν πολύ δύσκολη και στη συνέχεια έγινε προσέγγιση στο βουνό σε ανάβαση περίπου 5 χιλιόμετρα σε πολύ έντονη κλίση"..

Ενώ ο δήμαρχος Προσοτσάνης είπε "δεν μπόρεσαν να παραλάβουν τους άλλους δύο από πάνω ο τρίτος είχε μείνει για να τους περιποιηθει, γύρω στις 10:00 ελικόπτερο τους πήρε και τους μετέφερε στο νοσοκομείο της Καβάλας....."

Κάτοικοι στον οικισμό Πύργοι, εκεί απ' όπου ξεκίνησε η ομάδα των ορειβατών, όπως υποστηρίζουν, προειδοποίησαν τους αθλητές, πριν ξεκινήσουν, ότι ερχόταν κακοκαιρία.

"δεν έπρεπε καθόλου να ξεκινήσουν τον αγώνα έπρεπε να τον αναβάλουν γιατί το βουνό είναι επικίνδυνο έχουν σκοτωθεί πολλά ζώα εκεί πάνω πέφτουν κεραυνοί μέρα-νύχτα όταν έχει κακοκαιρία.... Εγώ ήμουν εκεί στην πλατεία και ενημέρωσα μερικούς ότι, παιδιά δίνει κακοκαιρία 1:00 2:00 τη νύχτα θα έχει κακοκαιρία, τους είπα δεν πρέπει να πάτε...."

"για μένα έπρεπε να απαγορευτεί από κάποια ανώτερη αρχή Δεν ξέρω αν θα ήταν η αστυνομία η δημοτική αρχή αλλά δεν μπορούσε να αφησει αυτο το μπαλάκι στον διοργανωτή της οργάνωσης... Υπήρχαν άτομα που θα δοκίμαζαν τα όριά τους δεν πρέπει όμως να το αφήσουμε σε αυτούς κανονικά έπρεπε να απαγορευθεί και αυτό δεν μπορούσε να το κάνει ο διοργανωτής αλλά κάποια ανώτερη αρχή του κράτους".

Οι διοργανωτές του ορειβατικού μαραθωνίου έχουν κληθεί να καταθέσουν στις αστυνομικές αρχές για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πασχάλης Τερζής: Ο τραγουδιστής ποζάρει στο σπίτι του - Η σπάνια φωτογραφία

Βόλος: πέθανε η 18χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ 

Φαλακρό: Πως έγινε η τραγωδία από κεραυνό σε ορειβατικό αγώνα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο