LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2022 17:21 | Ανανέωση: 20 Αυγούστου 2022 17:26

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Έτρεξα για όσους πίστεψαν σε μένα

Τι δήλωσε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 20χλμ βάδην η 38χρονη αθλήτρια από την Καρδίτσα.

Ντρισμπιώτη - 20χλμ. βάδηνΣε πρόσωπο των αγώνων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ανακηρύχθηκε αγωνιστικά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην, μετά τη σημερινή κατάκτηση – με ατομικό ρεκόρ- του χρυσού μεταλλίου στα 20 χλμ. βάδην έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε αντίστοιχη διοργάνωση και η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που το καταφέρνει. Δείτε τι δήλωσε η ίδια και ο προπονητής της, Ναπολέων Κεφαλόπουλος λίγο μετά την απονομή του μεταλλίου.

Θα μπορούσα να έχω κάνει πανελλήνιο ρεκόρ

«Ήξερα ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον προπονητή μου να μπω στα 20 χλμ. βάδην γιατί πίστευα σε μια γρήγορη κούρσα. Είναι ατομικό μου ρεκόρ. Θα μπορούσα να έχω κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ αν είχα καταλάβει πόσο κοντά ήμουν, απείχα μόνο 5 δευτερόλεπτα» δήλωσε η αθλήτρια από την Καρδίτσα που κατέπληξε με τις εμφανίσεις της στα 20 χλμ. και στα 35 χλμ. βάδην τον κόσμο.

Ντρισμπιώτη - 20χλμ. βάδην


Mιλώντας για την συγκλονιστική κούρσα που την οδήγησε στο δεύτερο μετάλλιο στο Μόναχο η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια δήλωσε ότι είχε τακτική: «Κράτησα σταθερό ρυθμό και τις περίμενα. Είχα την υπομονή. Δεν βιάστηκα. Έκανα στα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου. Ήμουν ξεκούραστη».

Όπως είπε η επιτυχία αυτή ξεπέρασε τους στόχους της για το συγκεκριμένο αγώνισμα λέγοντας ότι ανέμενε να είναι στη δεκάδα: «Το να είμαι στη δεκάδα, σε δεύτερο αγώνισμα, σε τέσσερις ημέρες, ήταν ότι είχα ονειρευτεί. Όταν είδα ότι ήμουν στις επτά και μπορούσα να ακολουθήσω το γκρουπ ένιωθα ακόμα πιο ξεκούραστη».

Και όπως εξήγησε παρακολουθούσε συνεχώς τις συναθλήτριες της όσο ετοιμαζόταν για την αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρο, έχοντας στη διαδρομή την υποστήριξη πολλών ομογενών που επιφημούσαν τις Ελληνίδες αθλήτριες.

Ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος, ο προπονητής της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη που έκανε περήφανη την χώρα μας κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 20 και στα 35χλμ βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

Ντρισμπιώτη - 20χλμ. βάδην

«Μετά από τον πρώτο αγώνα (των 35χλμ. βάδην) φάνηκε ότι δεν τα είχε δώσει όλα» είπε ο προπονητής της που την οδήγησε στη σπουδαία αυτή επιτυχία γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά της στο παλμαρέ του ελληνικού αθλητισμού. Και όπως πρόσθεσε «κυρίως κέρδισε η ψυχή της και όχι το κορμί της».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα διαχειριστεί τη μεγάλη επιτυχία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε ψύχραιμα και δίχως να κρύβει τη χαρά της: «Πρώτα θα κοιτάξω να διαχειριστώ τα δικά μου συναισθήματα και της οικογένειάς μου και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ο κόσμος με έχει βάλει στην καρδιά του

Και για όλους όσοι την αμφισβήτησαν λόγω της ηλικίας θέλησε να περάσει ένα μήνυμα λέγοντας ότι «έτρεξα για όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα. Ίσως σήμερα πήραν ένα ακόμη κίνητρο παραπάνω για να μη το βάζουν ποτέ κάτω».

πηγή: ΕΡΤ


Ειδήσεις σήμερα:

Φινλανδία: Η Πρωθυπουργός έκανε τεστ για χρήση ναρκωτικών (βίντεο)

Ηράκλειο: Η στιγμή της πτώσης του δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο (βίντεο)

Γαλαξίδι: Θρήνος για νέο ζευγάρι - Σκοτώθηκε δίπλα από το σπίτι του οδηγού (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο