LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2022 09:02

Τρεις κατηγορούμενοι για τον φόνο μαφιόζου που “ενέπνευσε” το Χόλιγουντ

Τρεις άνδρες διώκονται για τον φόνο πρώην αφεντικού της μαφίας της Βοστόνης, που είχε καταδικαστεί για 11 δολοφονίες. Τον είχαν υποδυθεί σε ταινίες ο Τζακ Νίκολσον και ο Τζόνι Ντεπ.

Τζέιμς Μπάλτζερ

Τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για τη δολοφονία άλλοτε αφεντικού της μαφίας της Βοστόνης η ζωή του οποίου ενέπνευσε κινηματογραφικές ταινίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής δικαιοσύνης που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη. 

Ο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του για έντεκα δολοφονίες, βρέθηκε νεκρός το 2018 στο κελί του σε φυλακή της Δυτικής Βιρτζίνιας όπου είχε μεταχθεί μια ημέρα νωρίτερα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι τρεις ύποπτοι αντιμετωπίζουν δίωξη για σύσταση και συμμορία με σκοπό τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, διευκρίνισαν οι δικαστικές αρχές σε ανακοίνωσή τους. Οι δύο από τους τρεις υπόπτους, ο Φώτιος Γκέας, 55 ετών, και ο Πολ Ντεκολοτζέρο, 48 ετών, «κατηγορούνται ότι χτύπησαν στο κεφάλι επανειλημμένα τον Μπάλτζερ και προκάλεσαν τον θάνατό του». Ο τρίτος ύποπτος, ο Σον Μακίνον, 36 ετών, κατηγορείται ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις σε ομοσπονδιακό πράκτορα.

Ο διαβόητος αρχικακοποιός που υπήρξε επίσης πληροφοριοδότης του FBI, ήταν 89 ετών όταν δολοφονήθηκε.  

Βρέθηκε άψυχος στο κελί του, έχοντας υποστεί βάρβαρο ξυλοδαρμό και βρισκόταν σε κατάσταση πέραν πάσης αναγνωρίσεως, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Ο Γουάιτι Μπάλτζερ, που είχε μετατραπεί στον καταζητούμενο υπ’ αριθμόν 1 του FBI μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, συνελήφθη στο Λος Άντζελες το 2011, έπειτα από δεκαέξι χρόνια φυγής.

Περίπλοκη, σκληρή, ανυπόμονη αλλά και χαρισματική προσωπικότητα, ο Γουάιτι Μπάλτζερ υπήρξε κεντρικό πρόσωπο ή πηγή έμπνευσης κάπου δέκα βιβλίων, ταινιών και σειρών.

Τον ενσάρκωσε ο Τζακ Νίκολσον στο φιλμ «Ο πληροφοριοδότης» (The Departed) του Μάρτιν Σκορσέζε (2006), όπως και ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Ανίερη Συμμαχία» (Black Mass) του Σκοτ Κούπερ (2015).


Ηράκλειο: θρήνος για οδηγό μηχανής που καταπλακώθηκε από δέντρο (εικόνες)

Γιώργος Μάγκας στον ΑΝΤ1: τους μιλούσα στο τηλέφωνο και δεν πίστευαν ότι ζω! (βίντεο)

Κορονοϊός - Παρασκευής: Όσοι γυρίζουν από διακοπές να μην συναντούν ηλικιωμένους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο