LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2022 09:02

Τρεις κατηγορούμενοι για τον φόνο μαφιόζου που “ενέπνευσε” το Χόλιγουντ

Τρεις άνδρες διώκονται για τον φόνο πρώην αφεντικού της μαφίας της Βοστόνης, που είχε καταδικαστεί για 11 δολοφονίες. Τον είχαν υποδυθεί σε ταινίες ο Τζακ Νίκολσον και ο Τζόνι Ντεπ.

Τζέιμς Μπάλτζερ

Τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για τη δολοφονία άλλοτε αφεντικού της μαφίας της Βοστόνης η ζωή του οποίου ενέπνευσε κινηματογραφικές ταινίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής δικαιοσύνης που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη. 

Ο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του για έντεκα δολοφονίες, βρέθηκε νεκρός το 2018 στο κελί του σε φυλακή της Δυτικής Βιρτζίνιας όπου είχε μεταχθεί μια ημέρα νωρίτερα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι τρεις ύποπτοι αντιμετωπίζουν δίωξη για σύσταση και συμμορία με σκοπό τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, διευκρίνισαν οι δικαστικές αρχές σε ανακοίνωσή τους. Οι δύο από τους τρεις υπόπτους, ο Φώτιος Γκέας, 55 ετών, και ο Πολ Ντεκολοτζέρο, 48 ετών, «κατηγορούνται ότι χτύπησαν στο κεφάλι επανειλημμένα τον Μπάλτζερ και προκάλεσαν τον θάνατό του». Ο τρίτος ύποπτος, ο Σον Μακίνον, 36 ετών, κατηγορείται ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις σε ομοσπονδιακό πράκτορα.

Ο διαβόητος αρχικακοποιός που υπήρξε επίσης πληροφοριοδότης του FBI, ήταν 89 ετών όταν δολοφονήθηκε.  

Βρέθηκε άψυχος στο κελί του, έχοντας υποστεί βάρβαρο ξυλοδαρμό και βρισκόταν σε κατάσταση πέραν πάσης αναγνωρίσεως, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Ο Γουάιτι Μπάλτζερ, που είχε μετατραπεί στον καταζητούμενο υπ’ αριθμόν 1 του FBI μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, συνελήφθη στο Λος Άντζελες το 2011, έπειτα από δεκαέξι χρόνια φυγής.

Περίπλοκη, σκληρή, ανυπόμονη αλλά και χαρισματική προσωπικότητα, ο Γουάιτι Μπάλτζερ υπήρξε κεντρικό πρόσωπο ή πηγή έμπνευσης κάπου δέκα βιβλίων, ταινιών και σειρών.

Τον ενσάρκωσε ο Τζακ Νίκολσον στο φιλμ «Ο πληροφοριοδότης» (The Departed) του Μάρτιν Σκορσέζε (2006), όπως και ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Ανίερη Συμμαχία» (Black Mass) του Σκοτ Κούπερ (2015).


Ηράκλειο: θρήνος για οδηγό μηχανής που καταπλακώθηκε από δέντρο (εικόνες)

Γιώργος Μάγκας στον ΑΝΤ1: τους μιλούσα στο τηλέφωνο και δεν πίστευαν ότι ζω! (βίντεο)

Κορονοϊός - Παρασκευής: Όσοι γυρίζουν από διακοπές να μην συναντούν ηλικιωμένους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα συμμετέχει σε συζήτηση με τον διακεκριμένο οικονομολόγο Daron Acemoglu στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συζήτησης του Economist.

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμωνΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Από ποια είσοδο θα είναι προσβάσιμο το φαράγγι. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)Σήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.  Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα επιτέθηκε λεκτικά στον κατηγορούμενο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49Μυτιλήνη – Αδερφός Θύματος: Παρά τρίχα ζωντανός είναι… Ήταν λες και ήμουνα στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα11:35Τρίτη 2 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:21Αίγυπτος: Μαούνα ναυαγεί στον Κόλπο του Σουέζ - Αναφορές για νεκρούς 11:06Ελευσίνα: Διάρρηξη με λεία άνω των 70.000 ευρώ - Έκλεψαν ακόμη λίρες και κοσμήματα 10:52Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό10:38Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ανανεώνει την Ηγεσία του Ενισχύοντας τους Διατλαντικούς Δεσμούς10:24Θεσσαλονίκη: 17χρονος ξυλοκόπησε συνομήλικο του10:09Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο