LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2022 07:57

Κορονοϊός - Παρασκευής: Όσοι γυρίζουν από διακοπές να μην συναντούν ηλικιωμένους

Τι είπε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ για την ανάγκη αυτοπεριορισμού, λόγω της έξαρσης στα κρούσματα. Τι θα γίνει με τα σχολεία και τις μάσκες. Τι είπε για τα δεκάδες κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα.

ταξιδιώτες - αναχώρηση - λιμάνι - διακοπές

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 μίλησε ο Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, για την ευλογιά των πιθήκων και τον κορονοϊό.

Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων και τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ, ο κ. Παρασκευής είπε πως «πρόκειται για νόσημα που δεν είναι και τόσο μολυσματικό. Αφορά κυρίως άνδρες συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής».

Για τον κορονοϊό επεσήμανε πως «είχαμε μεγάλη έξαρση και μεγάλο κύμα κορονοϊού που κράτησε και τον Αύγουστο. Τα άτομα που γυρίζουν από διακοπές, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σε ότι αφορά τις επαφές τους, τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον, με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς πολλά κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Η γενικότερη σύσταση είναι αυτή, για διάστημα περίπου πέντε ημέρων. Δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε όλοι sefl test, αλλά συστήνεται να αποφύγουμε μετά τις διακοπές να συναντήσουμε τις πρώτες ημέρες υπερήλικες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

«Για το φθινόπωρο, υπάρχει πιθανότητα να δούμε έξαρση, αλλά καθώς δεν προβλέπεται να υπάρχει κύμα υπερβολικής νόσησης, η διαχείριση του θα είναι διαφορετική», σημείωσε ο κ. Παρασκευής, που είναι και Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

Για το άνοιγμα των σχολείων και το πρωτόκολλο που θα ισχύσει, κυρίως δε εάν θα προβλέπεται η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Παρασκευής είπε πως σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και θα ανακοινωθούν.

Σημείωσε δε πως η πιθανότητα σοβαρής νόσησης από τον κορονοϊό, είναι πολύ μικρότερη από όσο παλαιότερα, η ανοσία λόγω του εμβολιασμού και λόγω της νόσησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι σημαντική, ωστόσο συστήνεται στους ηλικιωμένους και σε ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Μάγκας στον ΑΝΤ1: τους μιλούσα στο τηλέφωνο και δεν πίστευαν ότι ζω! (βίντεο)

Στίβος - Φραντζεσκάκης: έκτος με ρεκόρ στην σφυροβολία

Γιώργος Μάγκας - Τζούλη Μάγκα: Τηλεφωνούσαν τα παιδιά μας και ρωτούσαν αν πέθανε ο πατέρας τους (βίντεο)

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο