LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2022 23:26 | Ανανέωση: 18 Αυγούστου 2022 23:24

Ουκρανία: Φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών - Εκρήξεις κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο (εικόνες)

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα για την Ουκρανία. Αναφορές για εκρήξεις σε στραωτικό αεροδρόμιο της Κριμαίας. Εκκένωση χωριών στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ουκρανία - εκρήξεις

Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το βράδυ της Πέμπτης την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία. 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές της ρωσικής διοίκησης στην περιοχή, τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν από την περιοχή όπου βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπελμπέκ, βόρεια της Σεβαστούπολης. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία είχε απειλήσει χθες Τετάρτη ότι θα κατεδαφίσει τη γέφυρα του Κερτς, την οποία κατασκεύασε η Μόσχα για να συνδεθεί η Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

Φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών – Εκκένωση δύο χωριών

Δύο ρωσικά χωριά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία εκκενώθηκαν σήμερα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγες ημέρες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε μια στρατιωτική βάση και μια αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, η Μόσχα αναγνώρισε πως υπήρξε ουκρανική «δολιοφθορά». 

«Μια αποθήκη πυρομαχικών τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στο χωριό Τιμόνοβο» (που απέχει λιγότερο από 50 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα) στην επαρχία Μπέλγκοροντ, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. 

Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του Τιμόνοβο και του γειτονικού χωριού Σολότι «μεταφέρθηκαν σε απόσταση ασφαλείας», σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται μια μεγάλη πύρινη μπάλα και πυκνός μαύρος καπνός να σκεπάζει την περιοχή. Σε ένα δεύτερο βίντεο καταγράφονται από μακρινή απόσταση οι διαδοχικές εκρήξεις. 

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει κατά καιρούς κατηγορήσει την Ουκρανία για επιθέσεις στο έδαφός της, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Τον περασμένο μήνα, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στις αρχές Απριλίου, ο περιφερειάρχης Γλάντκοφ ανέφερε πως δύο ουκρανικά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίθεση σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Διασωληνωμένη 18χρονη στην ΜΕΘ, δίνει μάχη για την ζωή της 

Ο Γιώργος Μάγκας ζει και δηλώνει έξαλλος με την ανάρτηση που τον έστειλε στον άλλο κόσμο!

Βοτανικός: Σκότωσε 17χρονο για “τα μάτια” μιας 15χρονης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό και στα Μάλγαρα (εικόνες)Σήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Πώς κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Αστυνομία και να φτάσουν στα διόδια τα οποία απέκλεισαν.

Μπλόκο Καρδίτσα: Έστησαν σκηνές οι αγρότες - Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ στον Ε65 (εικόνες)Σήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Οι αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την Κυβέρνηση.

Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμεραΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

Επιπλέον, οι δικαιούχοι που δεν έχουν δηλώσει IBAN, καλούνται να το πράξουν άμεσα, ώστε να λάβουν την ενίσχυση που δικαιούνται.

Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψηΣήμερα 10:44 | Ειδήσεις

«Και η κατανόηση η ασπίδα απέναντι στον φόβο και στις προκαταλήψεις. Αυτά είναι τα όπλα μας στη μάχη για ένα μέλλον χωρίς HIV/AIDS», τονίζει ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκο Καρδίτσα: Έστησαν σκηνές οι αγρότες - Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ στον Ε65 (εικόνες)13:04Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό και στα Μάλγαρα (εικόνες)12:50Γεωργιάδης: Στο 4,07 με άριστα το 5 η αξιολόγηση πολιτών που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ12:35Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Για κακούργημα διώκεται ο 29χρονος12:21Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμερα12:07Ανδρουλάκης: Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 8611:53Ρούμπιο: Οι συνομιλίες έχουν στόχο να ανοίξουν τον δρόμο σε μια κυρίαρχη Ουκρανία11:39ΥΠΕΝ: Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα11:25Πρέβεζα: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ψαρά11:11Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη10:58Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις διαρρηκτών μετά από κυνηγητό σε ταράτσες και μπαλκόνια10:43Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:29Αττική: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα10:15Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων10:01Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - Θα μιλήσει σε επενδυτικό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την Μόργκαν Στάνλεϊ09:47IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις09:33Πάτρα: Συλλήψεις για πωλήσεις αλκοόλ σε ανήλικους09:19Τσιάρας στον ΑΝΤ1: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά έως ένα σημείο09:05Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:50Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητάει προεδρική χάρη στη δίκη του για διαφθορά08:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο