LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2022 13:46

Πέθανε ο Τσιμάρας Τζανάτος

Θλίψη σκόρπισε το άγγελμα θανάτου του Τσιμάρα Τζανάτου.

Τσιμάρας Τζανάτος

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο η είδηση του θανάτου του Τσιμάρα Τζανάτου.

Ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας έφυγε από τη ζωή και τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Έφυγε αλλά θα είναι μαζί μας. Καλό κατευόδιο Τσιμάρα γενναίε».

Ποιος ήταν o Τσιμάρας Τζανάτος

Ο Τσιμάρας Τζανάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου (Σχολή Σταυράκου), Θέατρο (Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη) και Ιστορία της Τέχνης (Ε. Βακαλό).

Δούλεψε αρχικά σαν ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Από τα μέσα του ΄90 αποσύρθηκε για να επιστρέψει το 2012 -κατ΄ εξαίρεση- επί σκηνής.

Παράλληλα, από το 1985 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός μουσικών εκπομπών και λόγου (Ράδιο 5, Τικ-Τακ FM, ΕΡΑ 2, ΕΡα Sport, Planet) αλλά και ως δημοσιογράφος σε έντυπα και περιοδικά (Εξουσία, Κλικ, Metropolis Press, Music.gr, κ.ά). Ασχολήθηκε με το σενάριο και την στιχουργία/ποίηση. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση είτε στην αρχισυνταξία εκπομπών είτε ως κειμενογράφος ( Εκατομμυριούχος, Αδύναμος Κρίκος, κ.ά).

Τσιμάρας Τζανάτος

Ως θεατρικός συγγραφέας εμφανίστηκε το 2004 με το κείμενο Έξοδος στο έργο «Ονείρου Οδύσσεια» (Δ. Δημητριάδη, Ν. Δήμου, Μ. Πολιτοπούλου, Ε. Πέγκα) που ανέβηκε στο Κ.Θ.Β.Ε (εκδ. Univercity Press) και το Μαζί Ποτέ το 2009 στο Κινητήρας Studio (βασισμένο στην ταινία του Φατίχ Ακίν Gegen die Wand/Head On), και τα δύο σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη και την ομάδα DameBlanche.

Tον Μάιο του 2013 παρουσιάστηκε στις «Αναγνώσεις» του Εθνικού Θεάτρου το έργο του Εκκρεμότητα σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα με την ομάδα Nova Melancholia.

Τον Δεκέμβριο του 2013 σε επαφή με κρατουμένους οροθετικούς και χρήστες των φυλακών Κορυδαλλού και την Μ.Κ.Ο ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ, παρουσιάστηκε το έργο του Κ, που γράφτηκε για να παιχτεί από τους ίδιους τους κρατούμενους στον χώρο της φυλακής.

Τον Μάρτιο του 2014 η Εκκρεμότητα παρουσιάστηκε στο Λονδίνο από το Theater Lab Company της Αναστασίας Ρεβή σε μετάφραση Έλσης Σακελλαρίδου με τον τίτλο Suspense σε σκηνοθεσία Jason Warren σε μορφή μονολόγου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξάνθη: Φωτιά και εκρήξεις σε πολυκατοικία (εικόνες)

Μενέντεζ για Τουρκία: η αγορά νέων S-400 είναι παραβίαση των κυρώσεων

Νέα Ζηλανδία: Λείψανα παιδιών σε βαλίτσες που πουλήθηκαν σε δημοπρασία!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”Χθες 21:57 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, κάνει λόγο για υπερτιμολγήσεις έργων και ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Αγοραστού.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνιαΧθες 19:27 | Ειδήσεις

Στα λιμάνια του Κόκκινου Πύργου, της Γαύδου και των Καλών Λιμένων μεταφέρθηκαν οι συνολικά 209 αλλοδαποί.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την ΓροιλανδίαΧθες 20:32 | Ειδήσεις

«Η ΕΕ θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί στενότερα με τις ΗΠΑ για να αποτρέψει τους στρατηγικούς αντιπάλους από το να αποκτήσουν επιρροή στην περιοχή».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:51Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την Γροιλανδία20:55ANT1 Sports: Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωση του Κουλιεράκη20:41Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τους 20:27Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν20:13Αθήνα: Οδηγός επιχείρησε να βγάλει όπλο σε έλεγχο της Αστυνομίας19:59Πάτρα: Έκλεισε από το αγροτικό μπλόκο η Περιμετρική Οδός19:45Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο