LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2022 12:33

Phishing : “Λογιστής” άρπαξε από επιχειρηματία 194900 ευρώ

Πώς κατάφερε ο απατεώνας να ξεγελάσει τον επιχειρηματία και να του αποσπάσει το υπέρογκο χρηματικό ποσό.

AP - χάκερς - κυβερνοεπίθεση - διαδίκτυο

«Ζαλίζει» το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει απατεώνας από επαγγελματία στη Λάρισα. Υποδυόμενος τον λογιστή, απέκτησε πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του 45χρονου κι έκλεψε 194.900 ευρώ!

Καθιστώντας τη μία από τις μεγαλύτερες κλοπές που καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο με την με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματός» στοιχείων «phihsing», όπως είναι γνωστή η δράση αγνώστων μέσω διαδικτύου παρένθεση (με e-mail, αλλά και SMS), οι οποίοι με διάφορα προσχήματα πείθουν τα υποψήφια θύματα και αποσπώντας τα διαπιστευτήρια ψηφιακών συναλλαγών στην πραγματικότητα διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα τους τραπεζικούς λογαριασμούς αποσπώντας μικρά ή μεγάλα ποσά.

Ο 45χρονος Λαρισαίος, με αφορμή μία δήθεν επιστροφή επιδόματος, συγγενικό του πρόσωπο του ζήτησε να τον διευκολύνει. Έχοντας λοιπόν την ψεύτικη εντύπωση ότι συνομιλεί με τον λογιστή του συγγενικού προσώπου (σ.σ. ενώ στην πραγματικότητα μιλούσε με τον απατεώνα) καλή τη πίστει, του παραχώρησε τα τραπεζικά διαπιστευτήρια, με αποτέλεσμα άγνωστος δράστης να σηκώσει από διάφορους λογαριασμούς του Λαρισαίου επαγγελματία το συνολικό ποσό των 194.900 ευρώ. Απάτη που καταγγέλθηκε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Λάρισας, οι οποίοι έρευνα ήδη την υπόθεση.

Οι απατεώνες εκσυγχρονίστηκαν και δρουν πλέον στην ψηφιακή εποχή (σ.σ. αφήνοντας στο περιθώριο τους παραδοσιακούς πορτοφολάδες και διαρρήκτες σπιτιών που συνήθως αφαιρούσαν μικροποσά), εκμεταλλευόμενοι την ευκολοπιστία και την βιασύνη των υποψηφίων θυμάτων που συχνά αγνοούν βασικούς κανόνες ηλεκτρονικών συναλλαγών. Τα υποψήφια θύματα εμπιστεύονται το δήθεν τραπεζικό περιβάλλον και αντί να πληκτρολογήσουν την διεύθυνση της ιστοσελίδας της τράπεζας, ακολουθούν τις οδηγίες των απατεώνων και εισέρχονται μέσω υπερσυνδέσμων με τους απατεώνες να αποκτούν τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού λογαριασμού.

Οι σύγχρονοι απατεώνες δρουν με το «Phishing» ή και την παραλλαγή του, το «Vishing», όπως οι Διωκτικές Αρχές ονομάτισαν τη νέα μέθοδο απάτης, από τον συνδυασμό της λέξης voice και του όρου Phishing, την εξαπάτηση δηλαδή του θύματος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ψαρέματός κωδικών στη συνέχεια. Σημειώνεται πως την περίοδο της καραντίνας του κορονοϊού μέχρι και σήμερα βρίσκονται επίσης σε έξαρση οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με τα δήθεν τροχαία, αλλά και οι ψηφιακές απάτες, όπως προχθές με τους τεχνικούς της δήθεν Microsoft, με ευκαιριακές αφορμές, όπως οι «λογιστές» με τις δήθεν επιστροφές επιδομάτων (Power Pass κλπ), οι επενδύσεις σε αγορά κρυπτονομισμάτων.

Πηγή: onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αυστραλία: ένοπλος άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο της Καμπέρας (εικόνες)

Λέσβος: Ρωσίδα παντρεύτηκε Ουκρανό (βίντεο)

“Ήλιος”: Σαν σήμερα η αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο