LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2022 18:24

Πολωνία: Μαζικός θάνατος ψαριών στον ποταμό Όντερ (βίντεο)

Σύμφωνα με το τοπικό ραδιοσταθμό rbb, το εργαστήριο του κρατιδίου διαπίστωσε υψηλά επίπεδα υδραργύρου στα δείγματα νερού.

Πολωνία - νεκρά ψάρια - ποταμός Όντερ
Μια άγνωστη πολύ τοξική ουσία στον ποταμό Όντερ, ο οποίος διαρρέει την Πολωνία και τη Γερμανία, φαίνεται πως είναι η αιτία για το μαζικό θάνατο ψαριών, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος του γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου.

Μια ανάλυση των υδάτων του ποταμού, που έγινε αυτή την εβδομάδα, έδειξε στοιχεία για παρουσία «συνθετικών χημικών ουσιών, πολύ πιθανόν με τοξικές συνέπειες για τα σπονδυλωτά», ανέφερε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο προσθέτοντας ότι παραμένει ασαφές πώς η ουσία μπήκε στο νερό.

Σύμφωνα με το τοπικό ραδιοσταθμό rbb, το εργαστήριο του κρατιδίου διαπίστωσε υψηλά επίπεδα υδραργύρου στα δείγματα νερού.

Ωστόσο ο επικεφαλής της πολωνικής εθνικής αρχής διαχείρισης υδάτων είπε στον ιδιωτικό σταθμό Polsat News πως η παρουσία υδραργύρου στο νερό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Προς το παρόν, πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες. Δεν έχουμε επιβεβαίωση για υδράργυρο στον Όντερ», δήλωσε ο Πρέμισλαβ Ντάτσα, ο επικεφαλής της πολωνικής υπηρεσίας διαχείρισης υδάτων.

Το υπουργείο στο Βραδεμβούργο, το κρατίδιο που περιβάλλει το Βερολίνο, ανακοίνωσε πως δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να υπολογιστεί πόσα ψάρια έχουν πεθάνει στην Πολωνία και τη Γερμανία.

«Οι αλυσίδες επικοινωνίας ανάμεσα στην πολωνική πλευρά και τη γερμανική πλευρά δεν δούλεψαν σ’ αυτή την περίπτωση», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Βερολίνου Χανς Φόγκελ και πρόσθεσε πως οι γερμανικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν λάβει ενημέρωση από την Πολωνία για το συμβάν.

Σε μια δημόσια προειδοποίηση, που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα, οι κάτοικοι των περιφερειών Ούκερμαρκ και Μπάρνιμ κλήθηκαν να αποφεύγουν την επαφή με το νερό του Όντερ και ενός γειτονικού διαύλου.

Στην Πολωνία, ανώτερη τοπική αξιωματούχος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Πλατφόρμα Πολιτών δήλωσε πως θα καταθέσει πρόταση για να κηρυχθεί η περιφέρεια Λούμπους σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Η σχετική απόφαση επαφίεται στην κυβέρνηση.

«Σε καμιά περίπτωση να μην πλησιάζετε τον ποταμό Όντερ ούτε να αφήνετε ζώα να πίνουν απ’ αυτόν», έγραψε στο Twitter η Ελζμπιέτα Άννα Πόλακ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: “Έστησαν” φάμπρικα πλαστών ναυτικών πιστοποιητικών (εικόνες)

Λαμία: Αστυνομικός – συνοδός ασθενή χτύπησε νοσηλεύτριες

Επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη: Μετανιωμένος δηλώνει ο δράστης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο