LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Αυγούστου 2022 16:54

Ερντογάν για “Αμπντουλχαμίντ Χαν”: δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν

Φιέστα Ερντογάν στον απόπλου του τέταρτου τουρκικού γεωτρύπανου. Πού βρίσκεται.

Ερντογάν - Αμπντουλχαμίντ Χαν

Η Τουρκία έστειλε σήμερα το νέο της πλοίο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, όμως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αυτό θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στη διάρκεια τελετής στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας, δήλωσε πως η περιοχή στην οποία θα επιχειρήσει το πλοίο βρίσκεται εντός της επικράτειας της Τουρκίας και πως «δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν» για να πραγματοποιήσει εκεί γεωτρήσεις.

«Δεν θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν να πάρουμε ό,τι δικαιωματικά μας ανήκει στη Μεσόγειο. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ο Εθέμ Πασάς και ο Πόλεμος των 30 ημερών (του 1997 μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας). Κατάλαβαν. Τουλάχιστον θυμούνται τον εθνικό αγώνα που έγινε μόλις πριν από έναν αιώνα. Αλλά δεν πρέπει να ανησυχούν. Ας μην φοβούνται. Αρχή μας δεν είναι ούτε να υπονομεύουμε τα δικαιώματά μας ούτε να ποθούμε τα δικαιώματα κανενός.


Το πλοίο μας θα πάει σε άλλα πηγάδια από εδώ. Δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει πετρέλαιο. κ. Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα, άρα δεν θα πάρουμε άδεια από κανέναν. Θα κόψουμε μόνοι μας τον αφαλό», κατέληξε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Στην τελετή συμμετείχε .και ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αλλά και ο Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ

Μάλιστα λίγο πριν αναχωρήσει για την τελετή ο Χουλούσι Ακάρ σε ομιλία του στην Σύνοδο Πρέσβεων στην Άγκυρα δήλωσε ότι είναι σημαντική εξέλιξη η έξοδος του Αμπντουλχαμίτ Χαν. Εξαπέλυσε ωστόσο επίθεση και πάλι εναντίον της Ελλάδας. Μίλησε για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και των Παρισιών, ότι με βάση τις συνθήκες η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοπλίσει τα νησιά. «Παρόλα αυτά λέμε υπομονή», είπε ο Χουλουσί Ακάρ. Μάλιστα για το Καστελλόριζο είπε πως ενοχλεί τους Έλληνες κάθε φορά που η Άγκυρα λέει πως το νησί είναι σε απόσταση κολύμβησης από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον Χουλούσι Ακάρ «πρόσφατα ένας Έλληνας υπουργός είπε ότι ‘αν θέλουν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμβήσουν ας κολυμβήσουν’. Και είπαμε: «Πρώτα ο Αλλάχ μια μέρα να γίνει κι αυτό».

Πάντως και ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι είναι μεγάλη μέρα, είναι ενθουσιασμένοι.

Ειδήσεις σήμερα:

Διονύσης Σιμόπουλος: Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο αστροφυσικό (εικόνες)

Νότια Κορέα: Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν χάος (εικόνες)

Τραμπ: Πράκτορες του FBI πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Αυτό είναι το νέο λογότυπο17:52Πορτογαλία: Νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για το μήνα Ιούνιο17:39Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τετάρτη (χάρτης)17:23Μουντιάλ συλλόγων: Ποιες χώρες διεκδικούν ήδη τη διοργάνωση του 202917:08Σέρρες: Φωτιά σε χώρο εργοστασίου ξυλείας16:48Χανιά: Έχασε τη μάχη με τη ζωή η 34χρονη που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί16:31ΑΑΔΕ: Στη "σέντρα" οι μεγαλοοφειλέτες (βίντεο)16:14Λάρισα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε πυροσβεστικό όχημα15:59Ρόδος: Σύλληψη υπερήλικα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου 15:44Τουρκία: Ανησυχία για διαδοχικούς σεισμούς στην Προύσα15:29Λαύριο: Συνελήφθη Τούρκος για τον βιασμό γυναίκας σε παραλία15:14Σμύρνη: Ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές - Δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμό15:00Έρευνα ΑΝΤ1: "Χρυσάφι" οι θέσεις πάρκινγκ - Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας 14:43Σάμος: Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου - Νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου (βίντεο)14:31Μαρινάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς14:17Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές14:04ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέοι διάλογοι στελεχών και αγροτών στο φως13:53Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν τα συνεργεία αυτοκινήτων (εικόνες)13:39Νομοθετική ρύθμιση λύνει το πρόβλημα δόμησης για οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους13:26Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο13:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο