LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2022 22:41

Πόλο: Δεύτερες στον κόσμο οι Νεανίδες στο Παγκόσμιο

Η ελληνική ομάδα πάλεψε, ανέτρεψε το σκορ αλλά στο φινάλέ λύγισε από τις Αμερικανίδες και έτσι φεύγουν από την Σερβία με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος τους! 

Πόλο - Νεανίδες

Στις λεπτομέρειες έχασε τον παγκόσμιο τίτλο η εθνική υδατοσφαίρισης των νεανίδων, καθώς ηττήθηκε 10-8 από τις ΗΠΑ, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U18 του Βελιγραδίου. Το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη θα επιστρέψει από τη σερβική πρωτεύουσα με το ασημένιο μετάλλιο, το τρίτο για το ελληνικό πόλο στη σύντομη ιστορία του θεσμού (πέντε διοργανώσεις έχουν γίνει συνολικά), με το χρυσό του 2012 στο Περθ και το χάλκινο του 2018, πάλι στο Βελιγράδι.

Η ελληνική ομάδα έδειξε «μαγκωμένη» στο ξεκίνημα του τελικού και κάποια συνεχόμενα προσωπικά λάθη, σε άμυνα και επίθεση, επέτρεψαν στις Αμερικανίδες να πάρουν προβάδισμα με 4-1 και 5-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με την Ντένια Κουρέτα να έχει σημειώσει και τα δύο «γαλανόλευκα» γκολ. Στη συνέχεια, οι παίκτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, αλλά δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, όπου οι προσπάθειες να «χτυπήσουν» στην κόντρα με τις Τριχά και Σάντα κατέληγαν συνήθως σε βεβαιασμένες επιλογές.

Ολα αυτά, μέχρι 95 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όπου το σκορ ήταν 6-3. Ξαφνικά, όλα άλλαξαν. Η Τριχά με άμεση εκτέλεση στον παραπάνω και η Χαλδαίου με σουτ από την περιφέρεια μείωσαν σε 6-5, για να ακολουθήσει η ισοφάριση, στην εκπνοή του δεύτερου οκταλέπτου, με τη Σιούτη να σουτάρει στο δοκάρι σε παίκτρια παραπάνω, αλλά τη Χαλδαίου να σκοράρει στο ριμπάουντ.

Με τον τελικό σε απόλυτη ισορροπία, οι Αμερικανίδες «επιστράτευσαν» τα βαριά... όπλα τους, τη δύναμη και το γρήγορο κολύμπι, δυσκολεύοντας πολύ τις προσπάθειες των Ελληνίδων πολιστριών. Παρά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε η Σιούτη από πολύ μακριά, οι ΗΠΑ μπήκαν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 8-7, καθώς η Τορνάρου αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (δοκάρι), 1΄27΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η φάση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική, κυρίως για την ψυχολογία του παιχνιδιού. Η εθνική είχε βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση και βρέθηκε στο -2 από γκολ της Αουσμους, στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Αν και η Καλογεροπούλου «απάντησε» άμεσα στην παίκτρια παραπάνω, η Τριχά έχασε τη δική της ευκαιρία με αριθμητικό πλεονέκτημα και η πρώτη σκόρερ των ΗΠΑ στο τουρνουά, Τζίνα Φλιν, «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας της διαμορφώνοντας το τελικό 10-8.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-5, 4-1, 1-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ. Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ Νταμάτο): Κάρπεντερ, Γκατζανίγκα, Ρόσι, Αουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκουίντι 1, Σνάιντερ, Νέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία επικράτησε 9-5 της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυκλάδες: Έρευνα των “Αδιάφθορων” σε σπίτι διοικητή αστυνομικού τμήματος

Χαλκίδα: Θρίλερ με νεκρή που βρέθηκε αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου

Power Pass: Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί για απάτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαHellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train για την έκρηξη αλλά και για υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Διπλή δολοφονία – Αίγιο: Το παρελθόν του 23χρονου δράστη και τα ερωτήματα που προκύπτουνΧθες 17:37 | Ειδήσεις

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την διπλή δολοφονία των 2 ανδρών στο Αίγιο από έναν 23χρονο.

Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό ΣυμβούλιοΧθες 20:18 | Ειδήσεις

Την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον Χρήστο Τριαντόπουλο αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία 190 βουλευτών, έναντι 10 που καταψήφισαν.

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες)Σήμερα 00:00 | Ειδήσεις

Αρνούμενος να ηττηθεί ακόμη και σε αδιάφορη αναμέτρηση, καθώς είχε “κλειδώσει” την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου της Euroleague, ο Παναθηναϊκός πήρε στην παράταση την 22η νίκη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Νίκη για το “Τριφύλλι” στην παράταση (εικόνες) 23:59Hellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης 23:48Ο Ναν έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που βγαίνει πρώτος σκόρερ στη Euroleague23:34Το 1ο Athens Pizza Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο23:20Θεσσαλονίκη: Ανάγκαζαν 17χρονο να διακινεί ναρκωτικά και πλαστά χρήματα23:07Χανιά: Ανήλικη κατηγορεί τη μητέρα της ότι την εξέδιδε22:53Ροζ Φεγγάρι 2025: Πότε θα δούμε την πανσέληνο του Απριλίου 22:40ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να καταργήσει την αλλαγή της ώρας22:26Χανιά: Παρασύρθηκε 40χρονος από διερχόμενο όχημα - Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ22:11Placebo και Nocebo στον Καρκίνο του Μαστού: Η Δύναμη του Μυαλού στην ογκολογική Θεραπεία21:57Πάλη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαρία Πρεβολαράκη - Δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο (βίντεο)21:41Hellenic Train: Έσκασε η βόμβα στα γραφεία της εταιρείας μετά το απειλητικό τηλεφώνημα21:27ΗΠΑ: Νέα φονική πτώση αεροπλάνου στη Φλόριντα (εικόνες) 21:14Δημόσιο χρέος: Δέκα χρόνια νωρίτερα ξεχρεώνει το πρώτο μνημόνιο η Ελλάδα21:00Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαπέ: Στα άκρα οδηγείται η κόντρα τους20:47Βόρεια Μακεδονία: Εξιτήριο για την 25χρονη από το Κότσανι που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου20:32Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο20:18Αλμυρός: Μαχαίρωσε τον γείτονα για τρεις ελιές και πέντε μέτρα περίφραξης20:04Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο19:49Ποταμός Χάντσον: Πώς έγινε η συντριβή του ελικοπτέρου - Η εταιρία ενοικίασης έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών άλλες 2 φορές 19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο