LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2022 22:41

Πόλο: Δεύτερες στον κόσμο οι Νεανίδες στο Παγκόσμιο

Η ελληνική ομάδα πάλεψε, ανέτρεψε το σκορ αλλά στο φινάλέ λύγισε από τις Αμερικανίδες και έτσι φεύγουν από την Σερβία με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος τους! 

Πόλο - Νεανίδες

Στις λεπτομέρειες έχασε τον παγκόσμιο τίτλο η εθνική υδατοσφαίρισης των νεανίδων, καθώς ηττήθηκε 10-8 από τις ΗΠΑ, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U18 του Βελιγραδίου. Το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη θα επιστρέψει από τη σερβική πρωτεύουσα με το ασημένιο μετάλλιο, το τρίτο για το ελληνικό πόλο στη σύντομη ιστορία του θεσμού (πέντε διοργανώσεις έχουν γίνει συνολικά), με το χρυσό του 2012 στο Περθ και το χάλκινο του 2018, πάλι στο Βελιγράδι.

Η ελληνική ομάδα έδειξε «μαγκωμένη» στο ξεκίνημα του τελικού και κάποια συνεχόμενα προσωπικά λάθη, σε άμυνα και επίθεση, επέτρεψαν στις Αμερικανίδες να πάρουν προβάδισμα με 4-1 και 5-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με την Ντένια Κουρέτα να έχει σημειώσει και τα δύο «γαλανόλευκα» γκολ. Στη συνέχεια, οι παίκτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους, αλλά δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, όπου οι προσπάθειες να «χτυπήσουν» στην κόντρα με τις Τριχά και Σάντα κατέληγαν συνήθως σε βεβαιασμένες επιλογές.

Ολα αυτά, μέχρι 95 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όπου το σκορ ήταν 6-3. Ξαφνικά, όλα άλλαξαν. Η Τριχά με άμεση εκτέλεση στον παραπάνω και η Χαλδαίου με σουτ από την περιφέρεια μείωσαν σε 6-5, για να ακολουθήσει η ισοφάριση, στην εκπνοή του δεύτερου οκταλέπτου, με τη Σιούτη να σουτάρει στο δοκάρι σε παίκτρια παραπάνω, αλλά τη Χαλδαίου να σκοράρει στο ριμπάουντ.

Με τον τελικό σε απόλυτη ισορροπία, οι Αμερικανίδες «επιστράτευσαν» τα βαριά... όπλα τους, τη δύναμη και το γρήγορο κολύμπι, δυσκολεύοντας πολύ τις προσπάθειες των Ελληνίδων πολιστριών. Παρά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε η Σιούτη από πολύ μακριά, οι ΗΠΑ μπήκαν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 8-7, καθώς η Τορνάρου αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (δοκάρι), 1΄27΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η φάση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική, κυρίως για την ψυχολογία του παιχνιδιού. Η εθνική είχε βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση και βρέθηκε στο -2 από γκολ της Αουσμους, στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Αν και η Καλογεροπούλου «απάντησε» άμεσα στην παίκτρια παραπάνω, η Τριχά έχασε τη δική της ευκαιρία με αριθμητικό πλεονέκτημα και η πρώτη σκόρερ των ΗΠΑ στο τουρνουά, Τζίνα Φλιν, «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας της διαμορφώνοντας το τελικό 10-8.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-5, 4-1, 1-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ. Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ Νταμάτο): Κάρπεντερ, Γκατζανίγκα, Ρόσι, Αουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκουίντι 1, Σνάιντερ, Νέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία επικράτησε 9-5 της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυκλάδες: Έρευνα των “Αδιάφθορων” σε σπίτι διοικητή αστυνομικού τμήματος

Χαλκίδα: Θρίλερ με νεκρή που βρέθηκε αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου

Power Pass: Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί για απάτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ εμβόλισε τρακτέρ - Αγρότης κινδύνευσε να παρασυρθεί (βίντεο)Σήμερα 14:44 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα οι αγρότες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με απόφαση να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα.

Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τριήμερο καταιγίδων – Ποιες είναι οι "κόκκινες περιοχές"Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Ποιες ημέρες αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)Σήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Οι συγκεντρωμένοι συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις όταν επιχείρησαν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό.

Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούνΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωπαίοι "γίγαντες" κάνουν...σειρά για τον Χρήστο Μουζακίτη16:25Χαλκιδική: Στον κόμβο της Τρίγλιας συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι16:11Απεργία ταξί: Ένταση έξω από το υπουργείο Μεταφορών (εικόνες)15:57Χονγκ Κονγκ: Στους 159 οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στους ουρανοξύστες15:43Σέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ εμβόλισε τρακτέρ - Αγρότης κινδύνευσε να παρασυρθεί (βίντεο)15:29"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ115:15Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων – Έληξε ο συμβολικός αποκλεισμός στη Χαλκηδόνα15:01Αγροτικές κινητοποιήσεις: Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στην Κομοτηνή14:47Αττική: Συνελήφθη 23χρονο μέλος συμμορίας για διαρρήξεις – Πάνω από 17.000 ευρώ η λεία τους14:33Ηράκλειο: Σύλληψη 54χρονου για όπλα και πυρομαχικά (εικόνες)14:19Τροχαίο στη Λούτσα: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο 29χρονος14:04Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Η Ελλάδα του 2025 μπορεί να είναι υπερήφανη για τα βήματα που έχει κάνει 13:50ΕΛΑΣ: Επιχείρηση “σκούπα” για την εξάρθρωση κυκλώματος που εκμεταλλεύεται ανηλίκους13:36Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τριήμερο καταιγίδων – Ποιες είναι οι "κόκκινες περιοχές"13:23Γεραπετρίτης: Να διατηρήσουμε την ενότητα του ΝΑΤΟ – Οφείλουμε να σταθούμε στην Ουκρανία13:09Την βαθύτερη οικονομική κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βιώνει η Γερμανία – Για έλλειψη αποφασιστικότητας κατηγορείται η κυβέρνηση12:55Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επεισόδια στο μπλόκο στο Κιάτο (βίντεο)12:41Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ελεύθερη υπό όρους η Μογκερίνι – Επίσημες κατηγορίες για ευνοιοκρατία12:38Μητσοτάκης για αγρότες: Από 3,1 δις το 2024 στα 3,7 δις οι συνολικές πληρωμές - Οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν12:24Αγρότες – Ημαθία: Μπλόκο στην Εγνατία Οδό (εικόνες)12:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο