LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2022 18:17

Τροχαία δυστυχήματα: μάστιγα στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες (βίντεο)

Με αίμα βάφεται η άσφαλτος ολοένα και περισσότερο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Θανατηφόρο τροχαίο - Σαντορίνη

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Τραγωδίες, γράφονται με αίμα στην άσφαλτο, σχεδόν καθημερινά. Μία 58χρονη έχασε τη ζωή της στην Κέρκυρα όταν το όχημα το οποίο οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό. Στη Ρόδο μία γυναίκα σκοτώθηκε και δυο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το βράδυ του Σαββάτου μηχανή μεγάλου κυβισμού τους παρέσυρε, ενώ στην Σαντορίνη την περασμένη εβδομάδα ένας 34χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, όταν τουρίστας που οδηγούσε γουρούνα έστριψε αριστερά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να φωτογραφίσει την Καλντέρα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο μηχανάκι που οδηγούσε το θύμα. Τα τροχαία δυστυχήματα στα νησιά κατά την περίοδο των διακοπών έχουν γίνει πια μάστιγα.

Η κίνηση των οχημάτων αυξάνεται κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς. Νέοι οδηγοί, χωρίς μεγάλη πείρα στο τιμόνι, είναι οι περισσότεροι που εμπλέκονται σε κάποιο τροχαίο ατύχημα. Συνήθως είτε έχουν καταναλώσει αλκοόλ, είτε έχουν αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, με τα αποτελέσματα δυστυχώς να είναι τραγικά.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός ως Κωνσταντίνος Ιαβέρης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, τόνισε μεταξύ άλλων: "Στα νησιά ξεσαλωνουν και αυτό το ξεσαλωνουν δεν είναι κάτι που μπορείς να το διορθώσεις από τη μια στιγμή στην άλλη αυτό είναι μια προσπάθεια ετών... Στα νησιά οι περισσότεροι που τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους είναι νέα παιδιά και αυτό είναι το στατιστικό της φρίκης, ότι συντελείται μία γενοκτονία γιατί τα άτομα που χάνουν τη ζωή τους οι νεαροί που χάνουν τη ζωή τους ή την καταστρέφουν είναι ηλικίας από 5 έως 29 δηλαδή δεν έχουν προλάβει να κάνουν παιδιά.
Θέλει αυτό που λέμε παιδεία παιδιών και η παιδεία των παιδιών αρχίζει και τελειώνει στο σπίτι..."

Σύμφωνα με στοιχεία, 584 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στους ελληνικούς δρόμους το 2021. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας εάν δεν ληφθούν ριζικά μέτρα, προβλέπεται πως το 2030 τα τροχαία ατυχηματα παγκοσμίως θα προκαλούν 2.400.000 θανάτους.

Οι κυριότερες παραβάσεις που καταγράφονται στην Ελλάδα, είναι υπερβολική ταχύτητα, το προσπέρασμα από τα δεξιά, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και η χρήση κινητού τηλεφώνου . Κάποιες από αυτές τις παραβάσεις δυστυχώς οδηγούν και στον θάνατο.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Ο χάρτης με τις περιοχές υψηλού κινδύνου την Τρίτη

Τουρκία: Βουλευτής ξυλοκόπησε δημοσιογράφο on air (βίντεο)

Ρέθυμνο: Γυναίκα καταγγέλει βιασμό από 33χρονο έπειτα από μεθύσι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύοΣήμερα 09:07 | Ειδήσεις

Πως σχολίασε την ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του και τον «εξώστη στον οποίο έβαλαν Φάμελλο και Χαρίτση».

Χωρίς ταξί και σήμερα η ΑττικήΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της Αττικής, ζητά μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο