LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2022 10:17

Σταϊκούρας: Κοστολογημένα μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ

«Έτοιμος» θα είναι ο Πρωθυπουργός το Σεπτέμβριο για τα μέτρα στήριξης. Το αισιόδοξο σενάριο για τα έσοδα από τον τουρισμό.

χρήματα - λεφτά

«Ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει και το 2023, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κόστους 450 εκατ. ευρώ». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα είναι απολύτως έτοιμος τον Σεπτέμβριο με κοστολογημένα μέτρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό (σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ), «φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι, που θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του προς όφελος της κοινωνίας από τον Σεπτέμβριο και μετά (για πρόσθετα μέτρα στήριξης)».

Συμπλήρωσε δε, πως «πρέπει τον Σεπτέμβριο να μετρήσουμε τι δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται το καλοκαίρι, να βρούμε με ακρίβεια το περιθώριο που έχουμε και στη συνέχεια, επειδή λειτουργούμε συλλογικά, να υπάρξει ιεράρχηση από τον πρωθυπουργό». Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνεισφορά του τουρισμού, λέγοντας ότι «προβλέπαμε έσοδα από τουριστικές εισπράξεις 15 δισ. ευρώ και πιθανόν να ανέλθουν κοντά στα 18 δισ. ευρώ ή να τα υπερβούν».

Τέλος, είπε πως «το μεγάλο πρόβλημα- σε παγκόσμιο, σε ευρωπαϊκό και φυσικά σε ελληνικό επίπεδο- είναι η ακρίβεια, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη, η επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών». Προσθέτοντας ότι «εάν δεν υπάρξουν οριζόντιες ευρωπαϊκές λύσεις, κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της επιβάρυνσης».

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Βουλευτής ξυλοκόπησε δημοσιογράφο on air (βίντεο)

Θεσπρωτία: Συνελήφθη ληστής που καταζητούσε η Αυστρία

ΑΑΔΕ: Πιτσαρία στην Αργυρούπολη δεν είχε κόψει 58200 αποδείξεις


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών09:46Γιανίκ Ανιέλ: Σε δίκη για βιασμό 13χρονης ο Γάλλος Ολυμπιονίκης09:32Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει την Καμτσάτκα – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)09:18Λευκός Οίκος: Το Ιράν σταμάτησε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών09:04Λάρισα: Παραμένουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας με ανοιχτούς δρόμους08:50Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)08:36Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι08:22Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό08:08Φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι: Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο07:52Ρωσική επίθεση κατέστρεψε ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας, στο Χάρκοβο07:38Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:24Η Ελλάδα παραχώρησε στρατιωτικό υλικό στον Λίβανο07:10Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε06:52ΟΗΕ: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:32Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ - 5 συλλήψεις23:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο