LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2022 18:45 | Ανανέωση: 06 Αυγούστου 2022 19:06

Αντετοκούνμπο για Εθνική μπάσκετ: Θα προσαρμοστώ εγώ στην ομάδα και όχι αυτή σε εμένα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ τόνισε ότι η Εθνική Ελλάδας πρέπει να βρει “χημεία” για να κάνει κάτι καλό.

AP - Bucks - Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ένας Γιάννης Αντετοκούνμπο “προσγειωμένος”, ταπεινός και με ατάκες που δείχνουν ρεαλισμό, στη Media Day της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ, τονίζοντας ότι οι κουβέντες για μετάλλιο στο προσεχές Eurobasket δεν έχουν κανένα νόημα!

“Πρέπει να δεθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε έτοιμοι ούτε για μετάλλια ούτε κύπελλα” ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ τόνισε ότι η Εθνική Ελλάδας πρέπει να βρει “χημεία” για να κάνει κάτι καλό.

“Πρέπει να το πετύχουμε κάτι πριν αποχωρήσουν οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου. Δεν κέρδισα πρωτάθλημα γιατί σκεφτόμουν τον τίτλο στο NBA. Βήμα βήμα, να γίνουμε καλύτεροι πρέπει”, ανέφερε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην Media Day της Εθνικής ομάδας.

Για το αν η Εθνική είναι φαβορί: «Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος, είναι τi περιμένει η ομάδα. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ. Σε όλες όσες διοργανώσεις έχω πάει με την Ελλάδα δεν πήγαμε ούτε στα προημιτελικά. Πρέπει να δεθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε έτοιμοι ούτε για μετάλλια ούτε κύπελλα. Πρέπει να δημιουργήσουμε χημεία και το κατάλληλο κλίμα. Με το καλό να πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Έχω ρεαλιστικούς στόχους, πρέπει να γίνω καλύτερος. Όλοι στο χωριό τους είναι οι καλύτεροι, όπως εγώ στο Μιλγουόκι το… χωριό μου. Πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα».

Για το πως είναι να παίζει με τα αδέρφια του: «Τρομερό συναίσθημα να αγωνίζομαι με τα αδέρφια μου στην Εθνική. Όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το λέγαμε μια μέρα να το πετύχουμε αυτό. Να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλο, είμαστε περήφανοι. Όταν μπαίνουν στο γήπεδο είναι συμπαίκτες μου, όχι τα αδέρφια μου».

Για αν πάει η Ελλάδα για μετάλλιο φέτος: «Και γιατί δεν ήταν τις προηγούμενες φορές πιθανό το μετάλλιο και είναι τώρα; Δεν μπορεί να σκαφτόμαστε μετάλλιο, πάντα αυτό κάνουμε και τρώμε τα μούτρα μας. Πρέπει να το πετύχουμε κάτι πριν αποχωρήσουν οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου. Δεν κέρδισα πρωτάθλημα γιατί σκεφτόμουν τον τίτλο στο NBA. Βήμα βήμα, να γίνουμε καλύτεροι πρέπει».

Για το πλάνο του παιχνιδιού: «Τρομερή δουλειά στην προπόνηση κάνει ο προπονητής μας. Δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίζω όπως στους Μπακς, αλλά έτσι θα πρέπει να γίνει και το ίδιο πχ για τον Σλούκα στον Ολυμπιακό ή τον Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό».

Για τον ρόλο του στην «γαλανόλευκη»: «Έχουμε τρεις εβδομάδες να δεθούμε. Θα προσαρμοστώ εγώ στην Εθνική και όχι αυτή σε εμένα. Θα κάνω ότι μου ζητηθεί, ακόμα και… 6-7 θα παίξω. Από την προπόνηση που κάναμε χθες, δεν νομίζω ότι είμαστε ομάδα για μετάλλιο. Έχουμε όμως την ευκαιρία, αν ακούσουμε τον προπονητή μας, αν δουλέψουμε σωστά, να το κάνουμε. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να έχω ρεαλιστικούς στόχους. Τα μυαλά μου δεν παίρνουν αέρα. Είμαι ταπεινός. Μακάρι να προκριθούμε».


Ειδήσεις σήμερα:

Κροατία: πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο (εικόνες)

Περιστέρι - Δολοφονία 17χρονης: Πώς εντοπίστηκε στην Βόρεια Μακεδονία ο σύντροφός της

Σκόπελος: Παιδί μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Βόλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο