LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2022 10:02 | Ανανέωση: 06 Αυγούστου 2022 10:18

Παρακολουθήσεις: Παραιτήσεις, αντιδράσεις και στο βάθος Εξεταστική Επιτροπή

Πολιτικές αναταράξεις προκάλεσαν, η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και του Διοικητή της ΕΥΠ. Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις.

Ανδρουλάκης - Άρειος Πάγος
Πολιτικές αναταράξεις προκάλεσαν, η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και του Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, στον απόηχο της καταγγελίας Ανδρουλάκη, για παρακολούθηση του κινητού του. 

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν ήταν μόνο οι λανθασμένοι χειρισμοί του διοικητή της ΕΥΠ αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν είχε ενημερώσει σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα όπως σημείωναν από το Μαξίμου, από την νέα ηγεσία της ΕΥΠ θα κληθεί να ενημερωθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης για τους λόγους που έγινε η παρακολούθηση και θα του δοθεί πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

Τα νερά στο Μαξίμου τάραξε και η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη που δεχόταν σφοδρές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα για εικαζόμενες επιχειρηματικές σχέσεις με τον αναπληρωτή διαχειριστή της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator.

«Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Η υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης δεν ήταν επίσης εν γνώσει του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Η παραίτηση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής. Σε κάθε περίπτωση δεν αναιρεί τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, αντιθέτως, τις επιβεβαιώνει», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.  

Ήδη αμέσως μετά την παραίτηση του, ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε τρεις  αγωγές εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών του διαδικτυακού Reporters United και κατά του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που πρώτος είχε καταγγείλει ότι παρακολουθούσαν το δικό του κινητό τηλέφωνο.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Βολές εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει με Ανδρουλάκη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε - Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη δια του κ. Γεραπετρίτη, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στα περί εκλογών επαναβεβαιώνουν ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός.

"Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής  Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνοντας "καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όλα στο φως".

Οικονόμου: «Ναι» σε εξεταστική επιτροπή και εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Άρειος Πάγος

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική έρευνα από τον Ντογιάκο

Στον απόηχο όλων αυτών, προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί προσωπικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ξεκινά, μετά τα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι έχουν διαρρεύσει σε πρόσωπα εκτός ΕΥΠ στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, καθώς άπτεται θεμάτων εθνικής ασφαλείας, όπως τόνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές.

Η ποινική έρευνα δεν αφορά την ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Περιστέρι: Συνελήφθη ο σύντροφος της 17χρονης

Missing Alert: Εξαφάνιση 12χρονης

Βρετανία: Σβήνουν οι ελπίδες για τον μικρό Αρτσι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο