LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2022 09:58

Μέριλιν Μονρόε: η γυναίκα... “αιώνιο θηλυκό”

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή η Μέρλιν Μονρόε, το απόλυτο ξανθό είδωλο της δεκαετίας του '50!

AP - Μέριλιν Μονρόε

Το απόλυτο ξανθό είδωλο της δεκαετίας του '50! Χυμώδης, Φλογερή, με μία αβίαστη θηλυκότητά και μία θλίψη που έκρυβε πολύ καλά πίσω από το λαμπερό χαμόγελο και τα κατακόκκινα χείλη της! Ο λόγος για την Μέριλιν Μονρόε!

Γεννήθηκε το 1926 με το όνομα Νόρμα Τζιν Μόρτενσον. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς η μητέρα της νοσηλεύτηκε πολλές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές. Στα 16 της εγκατέλειψε το σχολείο για να παντρευτεί έναν νεαρό εργάτη και στην ηλικία των 20 χρόνων ήταν ήδη παντρεμένη & διαζευγμένη.

Την γοητεία της, εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του Ντ. Κόνοβερ, ο οποίος την έκανε από καστανή ξανθιά.

AP - Μέριλιν Μονρόε

Το 1950, η καριέρα της εκτοξεύεται με τις ταινίες «Όλα για την Εύα, Η Ζούγκλα της Ασφάλτου». Το όνομα της μπαίνει δίπλα από μεγάλα σκάνδαλα της εποχής, όπως είναι η γυμνή φωτογράφηση για το Playboy. Ενώ, ο αισθησιασμός της βγήκε απόλυτα μέσα από την ταινία «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές».

Παντρεύεται άλλες δύο φορές. Στον τελευταίο της γάμο με τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, ήταν έγκυος & απέβαλε, κάτι που της «κόστισε» ψυχικά.

Τα βλέμματα στρέφονται πάλι και πάνω της, όταν τραγουδάει στον πρόεδρο της Αμερικής, το γνωστό σε όλους μας "Happy Birthday Mr. President". Οι φήμες, ότι υπάρχει κάτι παραπάνω ανάμεσα τους, κορυφώνονται.

AP - Μέριλιν Μονρόε

Ξημερώματα Κυριακής 5 Αυγούστου 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή από την οικονόμο της στο σπίτι της. Δίπλα της, βρέθηκαν άδεια κουτιά από υπνωτικά, ενώ κρατούσε στο ένα χέρι της το ακουστικό του τηλεφώνου.

Το πώς έφυγε από την ζωή στα 36 της χρόνια, παραμένει μυστήριο. Τα σενάρια περί δολοφονίας κι οι φήμες για εμπλοκή των αδερφών Κένεντι ήταν πάντα στην κορυφή της λίστας.

AP - Μέριλιν Μονρόε

AP - Μέριλιν Μονρόε

Μέριλιν Μονρόε

AP - Μέριλιν Μονρόε

AP - Μέριλιν Μονρόε

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Πάνω από 60-70% των ανθρώπων θα νοσήσει σε αυτή την φάση της έξαρσης

Κυψέλη: Οι δυο ηλικιωμένοι πέθαναν μόνοι και αβοήθητοι στο διαμέρισμά τους

Σκιάθος – παιδική πορνογραφία: Ο πυροσβέστης υποδυόταν τον ανήλικο σε sex forum

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο