LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2022 06:29

ΗΠΑ: Πανικός από πυροβολισμούς στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο (εικόνες)

Βίντεο και φωτογραφίες στα social media δείχνουν οικογένειες έντρομες να τρέχουν στο τεράστιο συγκρότημα.

AP - ΗΠΑ - πυροβολισμοί - εμπορικό κέντρο
Πυρά προκάλεσαν πανικό χθες Πέμπτη στο Mall of America, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, που βρίσκεται στη Μινεάπολη (βόρεια), σύμφωνα με την αστυνομία.

Το εμπορικό κέντρο τέθηκε σε lockdown —υπό αποκλεισμό— για περίπου δύο ώρες λόγω του «συμβάντος».

Βίντεο και φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οικογένειες να τρέχουν στο γιγαντιαίο συγκρότημα, όπου λειτουργούν όχι λιγότερα από 500 καταστήματα.

«Το Mall of America τελεί αυτή τη στιγμή υπό αποκλεισμό», ανέφερε μέσω Twitter η διεύθυνση του κέντρου, διαβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για «μεμονωμένο» περιστατικό σε κατάστημα που δεν κατονόμασε. «Παρακαλούμε μείνετε στο κοντινότερο ασφαλές σημείο ώσπου να αρθεί ο αποκλεισμός»,πρόσθεσε απευθυνόμενη στους πελάτες.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Twitter εικονίζει κάποιον να εισβάλει φωνάζοντας σε κατάστημα εταιρείας αθλητικών ειδών. Κατόπιν ακούγονται πυροβολισμοί.

Σε άλλο βίντεο, βλέπει κανείς έντρομες οικογένειες να απομακρύνονται τρέχοντας, με παιδιά σε καροτσάκια, ή κρατώντας τα από το χέρι, καθώς ιδιωτικοί φρουροί περιπολούν με όπλα τραβηγμένα. Ακούγεται από το σύστημα ειδοποιήσεων του κέντρου το μήνυμα «προσοχή, εάν δεν είστε ακόμη σε ασφαλές σημείο, αναζητήστε καταφύγιο αμέσως».

«Εργαζόμαστε για το συμβάν στο βορειοδυτικό τμήμα του Mall of America», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του Μπλούμινγκτον, νότιας συνοικίας της Μινεάπολης, στην πολιτεία Μινεσότα. «Πολυάριθμοι αστυνομικοί βρίσκονται επιτόπου», πρόσθεσε.

Αργότερα, έκανε λόγο για έναρξη της διαδικασίας άρσης του αποκλεισμού, διευκρινίζοντας πως το κέντρο θα μείνει κλειστό την υπόλοιπη ημέρα.

Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πληροφορίες για θύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο