LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Αυγούστου 2022 18:36

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι  ο μακροβιότερος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006.

Γιώργος Παπανδρέου

Από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Σοσιαλιστική Διεθνή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες».

«Την απόφασή του αυτή, γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει.

«Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κυψέλη: Θρίλερ με ζευγάρι που εντοπίστηκε νεκρό

Λάρισα: αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε κάγκελα - νεκρός ο οδηγός (εικόνες)

Έπιασε βλαχοσφυρίδα 40 κιλών - η απίστευτη ψαριά (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούςΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο «φως» ο ΑΝΤ1, από τη στιγμή της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Το πόρισμα της ΕΔΕ.

Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσηςΣήμερα 17:43 | Ειδήσεις

Η έλευση του Έντι Ράμα, αλλά και μία ανάρτηση που πραγματοποίησε, "πυροδότησε" νέο κύκλο αντιδράσεων. 

Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεταιΣήμερα 20:34 | Ειδήσεις

Ορκισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο στη Ράφα, παρά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις εμφανίζεται ο Νετανιάχου.

Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης τουΣήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Τι ισχύει με τον νέο νόμο για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βύρωνας: Πυροβολισμοί σε επιβάτη αυτοκινήτου21:46Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ο Μπαρτζώκας αποθεώθηκε στο “Καραϊσκάκης” (εικόνες)21:38Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία21:25Τουρκία: Ατύχημα με Boeing την ώρα της προσγείωσης (βίντεο)21:11Μητσοτάκης για Final 4: “Γατάκια”... εγώ γκαντέμης; (βίντεο)20:58Γάζα: Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, ο πόλεμος συνεχίζεται20:44ΟΑΣΘ: Τα πρώτα δρομολόγια των ηλεκτρικών λεωφορείων (εικόνες)20:31Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Η “παρέλαση” περιπολικών έξω από το ΑΤ και η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς20:17Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή20:04Eurovision: Μαζική διαδήλωση κατά του Ισραήλ στο Μάλμε (εικόνες)19:50Αιγιαλός: Σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης του 19:36Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος νεαρός που “εξαφάνισε” κουτί φιλανθρωπικών δωρεών19:22Σλοβενία: Προχωρά σε αναγνώριση της Παλαιστίνης19:08Δωρεά οργάνων σε 17 ασθενείς μέσα στο Πάσχα18:54ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα για το “Θα τους ξεσκίσω” του Κασσελάκη18:40Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Νέο πειθαρχικό δίκαιο στην ΕΛΑΣ18:26Ράμα: η ανάρτηση “στήριξης” στην κυβέρνηση και τα “πυρά” της αντιπολίτευσης18:12Θεσσαλονίκη: Σφοδρή κακοκαιρία με δρόμους – ποτάμια και “χοντρό” χαλάζι17:59Γάζα: “Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις - Αποχώρησε η Χαμάς17:44Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 147 σημεία17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο