LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2022 11:23

Ουκρανία: Εν πλω το πρώτο φορτίο με δημητριακά μετά τη ρωσική εισβολή

Αναμένεται να φτάσε στην Κωνσταντινούπολη γύρω στα μεσάνυχτα. Γιατί έκλεισε το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης κι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

AP - Razoni - πλοίο

Το πρώτο φορτίο ουκρανικών δημητριακών, που εξάγεται μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, αναμένεται σήμερα «μετά τα μεσάνυχτα» στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Το φορτηγό πλοίο Razoni, με σημαία της Σιέρα Λεόνε, το οποίο αναχώρησε από την Οδησσό λίγο μετά τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) χθες, Δευτέρα, με 26.000 τόνους αραβόσιτου και προορισμό το λιμάνι της Τρίπολης στο Λίβανο, είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι επρόκειτο να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, αναμένεται πλέον να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη «μετά τα μεσάνυχτα».

Το Razoni βρισκόταν τη νύχτα στα ανοιχτά των ρουμανικών ακτών, όμως αποσυνέδεσε το AIS, το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης που επιτρέπει να παρακολουθείται η πορεία του, γύρω στις 02:00 σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα δεδομένα του ιστότοπου Marine Traffic.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά, το υπουργείο Άμυνας δεν έκανε αμέσως γνωστούς τους λόγους για την κίνηση αυτή του πλοίου, η οποία του επιτρέπει να εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Εντούτοις μπορεί έτσι να διαφύγει από τα μέσα ενημέρωσης, που παραμονεύουν την άφιξή του στην είσοδο του Βοσπόρου.

Το φορτηγό έπλεε χθες, Δευτέρα, με πολύ μικρή ταχύτητα (7 κόμβους) στα ουκρανικά ύδατα εξαιτίας της ενδεχόμενης παρουσίας ναρκών, όμως στη συνέχεια αύξησε την ταχύτητά του, σύμφωνα με τον Marine Traffic.

Πρόκειται να επιθεωρηθεί από μια ομάδα του Κέντρου Κοινού Συντονισμού που επιβλέπει τις εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών και φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται από τις αρχές, «το πλοίο δεν θα εισέλθει σε λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, οι επιθεωρήσεις θα πραγματοποιηθούν στη θάλασσα, στο σημείο που θα αγκυροβολήσει» στην είσοδο του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν προειδοποιηθεί να παραμείνουν σε απόσταση: «Δεν θα δοθεί άδεια στα σκάφη να πλησιάσουν το πλοίο. Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής θα λάβει σχετικά τα απαραίτητα μέτρα», προειδοποίησε το υπουργείο Άμυνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκράτι: Νεκρός από φωτιά σε διαμέρισμα

Αλ Κάιντα: Ο ηγέτης της σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ

Περιστέρι: Θρίλερ με τον θάνατο νεαρής γυναίκας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-65Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να δοθούν λύσεις.

Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψηΣήμερα 10:44 | Ειδήσεις

«Και η κατανόηση η ασπίδα απέναντι στον φόβο και στις προκαταλήψεις. Αυτά είναι τα όπλα μας στη μάχη για ένα μέλλον χωρίς HIV/AIDS», τονίζει ο πρωθυπουργός

Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Όσα είπε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

Τσιάρας στον ΑΝΤ1: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά έως ένα σημείοΣήμερα 09:08 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε, πως «όσα χρήματα δικαιούνται οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρέβεζα: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ψαρά11:11Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη10:58Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις διαρρηκτών μετά από κυνηγητό σε ταράτσες και μπαλκόνια10:43Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:29Αττική: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα10:15Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων10:01Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - Θα μιλήσει σε επενδυτικό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την Μόργκαν Στάνλεϊ09:47IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις09:33Πάτρα: Συλλήψεις για πωλήσεις αλκοόλ σε ανήλικους09:19Τσιάρας στον ΑΝΤ1: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά έως ένα σημείο09:05Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:50Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητάει προεδρική χάρη στη δίκη του για διαφθορά08:35Γουίτκοφ: Ο απεσταλμένος του Τραμπ σήμερα στη Μόσχα08:21Πάτρα: Νέο περιστατικό πτώσης σοβά στο κέντρο της πόλης08:07Αγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-6507:52Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του07:38ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία07:24Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Οι δέκα ημερομηνίες “σταθμός”07:10ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών έως τις 5 Δεκεμβρίου06:56Τραμπ: Το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία δεν βοηθάει τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο