LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2022 12:45

Ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έφαγε “Κρητικά” στην Αθήνα - Τι είπε στον σεφ (εικόνες)

H κρητική κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις στο δείπνο που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σαουδάραβα Πρίγκιπα - Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν - Στέφανος Μπουρδάκης - σεφ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχαν διευρυμένες συνομιλίες και συμφωνίες για επέκταση της συνεργασίας της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας, κατά την επίσκεψη του Πρίγκιπα - Διαδόχου της Σαουδικη΄ς Αραβίας στην Αθήνα.

Εκείνο πάντως που δεν έγινε τόσο γνωστό ήταν ότι οι δύο άνδρες μαζί με τους συνεργάτες τους γεύτηκαν την παραδοσιακή κρητική κουζίνα σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του πρωθυπουργού γεύτηκαν τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασε ο πολύπειρος και γνωστός Χανιώτης σεφ Στέφανος Μπουρδάκης που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια, ενώ αποτελεί επιλογή της οικογένειας Μητσοτάκη για πάνω από 25 χρόνια.

Το κρητικό δείπνο περιελάμβανε:

  • Ντολμαδάκια
  • Σαλάτα Ντάκο
  • Γαμοπίλαφο με κρέας βραστό από τις κρητικές μαδάρες
  • Αρνάκι με πατάτες φούρνου και σάλτσα ντομάτας
  • Γλυκό κανταΐφι, me κρέμα μαστίχα και παγωτό τριαντάφυλλο
  • Φρούτα

Όπως σημειώνει o κ. Στέφανος Μπουρδάκης, «ο Σαουδάραβας πρίγκηπας ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος. Μάλιστα μου έδωσε συγχαρητήρια γιατί τα βρήκε όλα εξαιρετικά!».

«Η Κρήτη αναφέρθηκε σε συζήτηση στο δείπνο, όπως και το κρητικό φαγητό, αυτό είναι το σημαντικό. Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι αγαπάει την κρητική κουζίνα», τόνισε ο κ. Μπουρδάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr.

Δείτε τα πιάτα:

Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν - Στέφανος Μπουρδάκης - σεφ - μενού - φαγητά

Ο ντάκος

Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν - Στέφανος Μπουρδάκης - σεφ - μενού - φαγητά

Αρνάκι με πατατούλες και σάλτσα ντομάτας

Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν - Στέφανος Μπουρδάκης - σεφ - μενού - φαγητά

Κανταΐφι με παγωτό τριαντάφυλλο

Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν - Στέφανος Μπουρδάκης - σεφ - μενού - φαγητά

Ο κ. Μπουρδάκης με τον Σαουδάραβα υπουργό Οικονομικών

Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν - Στέφανος Μπουρδάκης - σεφ - μενού - φαγητά

Ειδήσεις σήμερα:

Ομάδα ΔΙΑΣ: “αγώνας δρόμου” για μωρό 22 ημερών με άπνοια (βίντεο)

Σέρρες: Νεκρός 26χρονος - Τον πλάκωσε ψυγείο μέσα σε ασανσέρ

Κως: Έφυγε κολυμπώντας από την Τουρκία - Βρέθηκε νεκρός στην ακτή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο