LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2022 12:32

Εξοικονόμηση ενέργειας με συσκότιση μνημείων και μείωση στο δημόσιο φωτισμό

Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος.

Η Ωρα της Γης - κόσμος

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει η χώρα μας σχετικά με την ενεργειακή κρίση, την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται πιο κοντά στην πλήρη διακοπή της παροχής του ρωσικού φυσικού αερίου.

Το πρόγραμμα εξοικονόμησης, που δρομολογεί η κυβέρνηση από τον Αύγουστο για να αντιμετωπίσει το ενεργειακό έλλειμμα από τη μείωση του φυσικού αερίου κατά 15%, ξεκινάει από τους δημόσιους χώρους.

Ετσι, μεταξύ άλλων, θα σβήσει τη μία στις 10 λάμπες του οδοφωτισμού και τα φώτα καλλωπισμού στα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία μετά τις 3 το πρωί

Παράλληλα, εξετάζεται δυνατότητα αποζημίωσης της βιομηχανίας, ενώ το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ «παγώνει» για 2 ή 3 χρόνια.

Από πλευράς του, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας «Καθημερινή», αναφέρει ότι το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής μείωσης της κατανάλωσης στα νοικοκυριά και στη βιομηχανία, μέσω των εκ περιτροπής διακοπών ρεύματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε μια ενεργειακή κρίση ιστορικών διαστάσεων.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά θα είναι η έσχατη λύση.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλας μας», τονίζει, εξηγώντας ότι με τη στενότητα ενέργειας που υπάρχει στη διεθνή αγορά, ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στον εφοδιασμό και στις τιμές.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση μελετάει έναν μηχανισμό στήριξης της βιομηχανίας, εάν τελικά δεν υιοθετηθεί μία πανευρωπαϊκή λύση»

Προσθέτει ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μηχανισμού προϋποθέτει έγκριση από την Κομισιόν, ενώ η χρηματοδότησή του μπορεί να καλυφθεί και με πόρους από τις δημοπρασίες ρύπων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κως: Έφυγε κολυμπώντας από την Τουρκία - Βρέθηκε νεκρός στην ακτή

Προσωπικός γιατρός: Οδηγός για την εγγραφή πολιτών

Fuel Pass 2: η πλατφόρμα, οι αιτήσεις και η πληρωμή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο